Ce pot vizita toamna în România?

Toamna anului 2020 pornește cu dreptul. Pornim împreună la drum?

Încet dar sigur ne îndreptăm spre toamnă, un anotimp care reușește mereu să surprindă plăcut turiștii. Știm că anul 2020 a început cu stângul și a trebuit să ne organizăm viața după reguli stricte și pe alocuri inedite. Fie că am vrut sau nu, a trebuit să ne ajustăm activitățile zilnice după parametrii noi. A fost greu să facem față la noile specificații ale stării de urgență, cu tot ceea ce a implicat această.

Astăzi putem călători cu drag prin România, dar cu responsabilitate și atenție la detalii. Nu putem ignoră faptul că virusul Covid-19 încă se află în societatea românească și trebuie să-l tratăm cu maximă seriozitate. Acesta ne pune în pericol existența și trebuie să ne protejăm, atât cât putem.  

În această toamna, orice turist poate descoperi România, așa cum este sub patronajul vremii instabile, mocnind a nostalgie și melancolie. Ne așteaptă multe momente plăcute prin țară, mai ales dacă avem la dispoziție mașini bune și oameni dragi aproape. Sunteți în căutarea unor locuri faine de vizitat în România toamna? Și noi! Așa că am început să strângem informații despre obiectivele turistice potrivite pentru călătorii toamna. În timpul studiului nostru, am reușit să găsim o sumedenie de locuri minunate. Acestea se pot transforma în amintiri de neuitat, demne de prețuit cu bucurie în suflet.

Cuprins articol:

  • 5 locații frumoase de vizitat toamna în România: Târgoviște, Iași, Suceava, Vatra Dornei și Gura Humorului
  • Autoturisme pentru mobilitate sporită pe străzile țării

Timp de citire: 6 minute (aproximativ)

Spor și lectură plăcută!

În România, fiecare călătorie poate fi acompaniată de emoții, entuziasm, curiozitate și fericire. Știm că sunt multe locuri românești, pe care le puteți vizita cu drag. Oricând avem puțin timp liber, încercăm să pornim la drum pentru a descoperi povești minunate. Apoi, le împărțim cu cititorii noștri. Vrem că aceștia să acceseze surse de informații interesante, care să devină un soi inedit de ghid turistic.

Astăzi avem la dispoziție internetul și nenumăratele sale instrumente. Ele pot fi utilizate pentru a găsi cele mai bune locuri de vizitat, mai ales într-un anotimp atât de capricios precum toamna. Începând cu luna septembrie și terminând cu noiembrie, vremea își schimbă năframa. Trebuie să fim conștienți de faptul că temperaturile sunt schimbătoare și dintr-o dată ne trezim într-o ploaie mocănească care durează zile la rând.  

Pentru a ne asigura că văcanță de toamnă o să fie plăcută, atunci sigur trebuie să aruncați o privire și la vreme. În acest anotimp, conștientizarea meteo deschide poartă către experiențe turistice minunate. România promite călătorilor aventuri turistice dar și momente de liniște și relaxare. Țară noastră reușește în fiecare luna să surprindă plăcut turiștii.

Ei știu că se pot delecta cu povești minunate despre locuri legendare, atinse de grația divinului. În ultima luna, ne-am gândit cu atenție la drumurile pe care le vom face în toamna. Nu a fost tocmai ușor să contemplăm un asemenea plan de călătorie, mai ales când ne gândim la faptul că virusul Covid-19 nu a dispărut din viață noastră.

5 locații frumoase de vizitat toamna în România: Târgoviște, Iași, Suceava, Vatra Dornei și Gura Humorului

Foto: Dusmanu Ionut

În 2020, turismul intern are un puls deosebit, atrăgând atenția oamenilor dornici de experiențe vibrante. Toamna, melancolia și nostalgia, ne invită la un anumit tip de drum. Vrem să stăm într-o cabană de lemn, urmărind cu drag cum ploaia mângâie munții Carpați. Urmărim cu drag cum liniștea ne cuprinde și stresul dispare din șirul gândurilor zilnice. În aceste luni de toamna, credem că o să descoperim câtevă locuri frumoase. În ciuda faptului că o să fim nevoiți să fim atenți la particularitățile fiecărui drum efectuat, avem în fundal virusul Covid-19. Totuși, rămâne bucuria de a explora anumite regiuni incredibile din țară:

  • ·       Târgoviște
  • ·       Iași
  • ·       Suceava
  • ·       Vatra Dornei
  • ·       Gura Humorului

Așa cum bine observați, în lista am inclus trei orașe destul de mari și două stațiuni montane. Munții Carpați, au câteva secrete de împărțit cu persoanele care și-au plănuit vacanțele toamna. Din acest motiv, am inclus în acest mic top, Vatra Dornei și Gura Humorului. Vătra Dornei este una din cele mai vizitate stațiuni românești, atrăgând vizitatori din toate colțurile României și nu numai. Foarte mulți oameni vin în această stațiune pentru a se bucura de liniște, distracție și odihnă. În stațiune o să găsiți pensiuni, hoteluri și apartamente, unde vă puteți caza cu entuziasm. De asemenea, aici se află restaurante și terase unde puteți servi preparate delicioase.

Gura Humorului este o stațiune turistică, unde vă puteți relaxa explorând împrejurimile. Gura Humorului administrează și fostul sat Voroneț, unde o să găsiți mănăstirea Voroneț (una din cele mai frumoase mănăstiri din România). În apropierea Gura Humorului se află mănăstirea Humorului, pe care o recomandăm pentru o vizită. Ați putea petrece câteva minute bune și la complexul agrement Arinis sau la pârtia de schi Șoimul. Răul Moldova se află în apropiere și poate fi admirat cu drag.

Photo Credit: Dusmanu Ionut

Dacă tot vă aflați în această parte a României, ați putea trece pe la Suceava. Fosta capitală a Moldovei este o comoară istorică și culturală pentru turiștii curioși. Ce puteți vizita? În primul rând, trebuie să treceți pe la Cetatea de Scaun a Sucevei. Fosta fortăreața impenetrabilă a domnitorului Ștefan cel Mare este impresionantă. Zidurile și elementele de protecție prezente la cetate promit să transpună viztatorii într-o lume uitată a Evului Mediu. Aveți posibilitatea de a vizită centrul Sucevei dar și Iulius Mall Suceava sau Shopping City Suceava (pentru cumpărături pe cinste și voie bună). Vă recomandăm să treceți și pe la Muzeul Bocovinei.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Pentru foarte mulți turiști, prezența orașului Iași în acest top nu este o surpriză. Orașul lui Mihai Eminescu, Ion Creangă, Mihail Kogălniceanu și Văsile Pogor are multe surprize pentru călători. Cum vă puteți petrece timpul în acest oraș? În primul rând, începeți călătoria de la Palatul Culturii, zona zero a Iașiului. Palatul este impresionant și atrage privirile călătorilor, ziua și noaptea. În jurul Palatului se află și centrul de shopping și socializare Palas, unde locuitorii se strâng zilnic.

Vă recomandăm să treceți cu încredere pe la Grădina Botanică Anastasie Fătu. Aici vă așteaptă o aventură minunată printre flori și tot felul de plante interesante. Grădina Copou ascunde Teiul lui Eminescu, unde inima artististica a mareului poet încă poate fi auzită în murmurul nopții.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Cât despre orașul Târgoviște, lucrurile sunt mai complexe decât ați putea bănui. Orașul a trecut printr-o metamorfoza incredibilă în ultimii ani. Este o adevărată plăcere să te plimbi prin Târgoviște și să-i descoperi nenumăratele secrete. Puteți incepee călătoria voastră de la Ansamblul Monumental Curtea Domnească, unde vă așteaptă ruinele cetății domnești, Turnul Chindiei, Biserica Sfânta Vineri, Casa Domniței Bălașa (secolul al XVII-lea) și muzeul Tiparului și al Cărții Vechi Românești. În imediată apropiere se află și Parcul Chindia, cu lacul sau gingaș și grădina zoologică Târgoviște. Ați putea da o fugă și până la mănăstirea Dealul, care se află la o distanță de doar 7 kilometri de oraș.

Autoturisme pentru mobilitate sporită pe străzile țării

În 2020 promitem să vă surprindem plăcut cu oferte la numeroase autoturisme de calitate. Ele pot fi închiriate cu încredere pentru a descoperi anumite regiuni din România. Suntem dornici să vă impresionam cu ofertele noastre de toamna.

Avem câteva mașini pe care merită să le descoperiți și să le utilizați pe străzile țării. Mobilitatea auto este primordială pentru mulți turiști, români și străini. Așa că facem tot ceea ce putem pentru a oferi cele mai bune servicii posibile. Încercați serviciile AutoBoca și explorați România cu drag!

Inchirieri auto oras