Ce puteți vizita în Iași într-o singură zi?

Timpul liber poate fi aliatul ideal în crearea unor amintiri minunate!

Toamna se așterne cu grație peste teritoriul României. Nostalgia își face cu timiditate apariția și deja românii visează la călătorii de relaxare și odihnă sufletească. Văcanța la mare s-a terminat. Au trecut emoțiile Marii Negre, mai primitoare ca niciodată. În 2020, românii s-au lovit de numeroase provocări, unele total neașteptate.

Virusul Covid-19 a dat numeroase peste cap numeroase planuri. Afaceri s-au închis. Mulți oameni și-au pierdut locurile de muncă și au început căutări de reconversie profesională. Aceștia încearcă să găsească soluții la problemele întâmpinate.

Pandemia a cauzat multe probleme românilor. Societatea a avut de suferit. În Iași, orașul lui Mihai Eminescu, românii vor descoperi locuri minunate și localnici prietenoși. Având în vedere popularitatea orașului, nu suntem surprinși să vedem atât de mulți turiști români și străini colindand străzile atemoporale ale fostei capitale a Moldovei. Dacă reușim să utilizăm corect timpul liber, atunci vom reuși să explorăm așa cum se cuvine Iașiul.

Pregătiri de experiențe turistice plăcute prin Iași!

În ciuda pandemiei și a tuturor măsurilor de siguranță și protecție adoptate de guvernul României, am căpătat libertate de mișcare pentru a călători prin țară. Nu a fost ușor să revenim la statutul de călător. A trebuit să respectăm măsuri stricte de siguranță și protecție. Zis și făcut. Este ușor să porți o mască pentru protejarea noastră și celor din jur.

Spălatul mâinilor reprezintă o măsură de bun simt, pe care trebuie să o respectăm cu religiozitate. Putem folosi și geluri dezinfectante. Avem de unde alege. Magazinele sunt pregătite să ofere românilor acces la geluri de calitate. Respectați distanțarea socială de 1.5 și 2 metri față de alte persoane. Nu este deloc greu să respectăm aceste reguli, mai ales că sunt mai mult de bun simt și respect.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Dacă doriți să vă bucurați de călătorii plăcute prin orașele României, ar trebui să alocați timp documentării. Acest lucru vă ajută să descoperiți mai ușor locurile demne de vizitat din orașele care v-au atras atenția într-un mod sau altul. Am descoperit în ultimele luni un lucru interesant: românii optează pentru călătorii scurte de weekend, care să-i ducă mai aproape de amintiri frumoase.

Orașul Iași rămâne în interesul turiștilor români și străini. Cele 7 coline ieșene reușesc mereu să surprindă plăcut vizitatorii. Sunt atât de multe locuri frumoase de vizitat în acest oraș. Având în vedere numărul lor destul de mare și faptul că cunoaștem destul de bine orașul Iași, ne-am gândit să scriem un mic ghid.

Acest ghid poate fi utilizat de persoanele care intenționează să viziteze într-o singură zi orașul. Nu o să fie ușor, mai ales când sunt atât de multe obiective turistice de explorat. Câteva recomandări pot fi de real ajutor, mai ales atunci când nu știm prea multe despre orașul pe care urmează să-l vizităm.

Photo credit: Dusmanu Ionut

O zi în Iași, o amintire de neuitat!

Cel mai important oraș din Moldova poate fi vizitat cu deosebit entuziasm. Călătorii se pot simți bine explorând un centru urban modern, cu multe locuri istorice, culturale și artistice. Povestea oricărei experiențe turistice în Iași trebuie să înceapă la Palatul Culturii. Aici este punctul Zero al orașului. Palatul Culturii este un simbol ieșean, pe care nu trebuie să-l ratați. Impresionantă din exterior și incredibilă în interior, clădirea reușește mereu să „fure” de la vizitatori reacții de uimire.

În jurul palatului se află și de acum celebrul centru de shopping și evenimente Palas Mall. Aici aveți posibilitatea de a face cumpărături și mai ales de a vă delecta cu momente plăcute. O să găsiți multe restaurante și cafenele faine, unde puteți servi mâncare delicioasă și tot felul de băuturi sublime. Există două terase unde puteți servi mâncarea, admirând în același timp Palatul Culturii.

De la Palatul Culturii puteți porni într-o plimbare pe cinste pe bulvardul Ștefan cel Mare și Sfânt! Câteva clădiri importante o să străjuiască pașii. Prefectura orașului Iași, Școala Primară Gheorhe Asachi, cu Palatul Roznovanu (actuala primărie), Biserica Trei Ierarhi (în curte se află și bustul lui Mihai Eminescu), Biserica Româno-Catolică „Adormirea Maicii Domnului”, Mitropolia Veche, Reședința Mitropolitană, Catedrala Micropolitană, Muzeul Mitropolitan, parcul Teatrului Național, Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, Opera Națională Română Iași. Așa cum puteți vedea, într-o arie relativ restrânsă, aveți posibilitatea de a descoperi multe clădiri importante.  

Vă puteți continua drumul către Piața Unirii și Muzeul Unirii (fostul conac al lui Alexandru Ioan Cuza). De aici, mergeți setați-vă gps-ul către Parcul Copou. În drumul vostru către cel mai frumos parc din Moldova, o să vedeți Biserica Centrală Universitară Mihai Eminescu, Palatul Copiilor, Casa Pogor, Muzeul Național al Literaturii Române Iași, Academia Română, Universitatea Alexandru Ioan Cuza (prima universitate din România) și parcul Copou.

În parcul Copou vă așteaptă un spectacol floral pe cinste, alei curate, copaci „vorbăreți” dar și multe statui interesante. Printre cele mai admirate busturi se numără: bustul lui Mihai Eminescu, Bustul lui Iacob Negruzzi, bustul lui Veronica Micle, bustul lui Barbu Delevrancea, Bustul lui Ion Creangă și Bustul lui Octav Băncilă. Teiul lui Eminescu reprezintă o oprire obligatorie, mai ales dacă iubiți operele marelui scriitor. Dacă vă continuați drumul către Agronomie (nord), o să dați peste Palatul Oștirii și un monumentul Eroilui regimentului 15 infanterie Războieni.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Bulevardul Carol I reușește să impresioneze prin vastitatea sa și ofertă turistică. De asemenea, o plimbare plăcută pe bulevărd, poate aduce turistul într-o stare plăcută și liniștitoare. O să treceți și pe lângă stadionul Emil Alexandrescu, unde joacă echipa de fotbal a orașului. Mai sus o să găsiți statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul, care impresionează prin detalii și frumusețe. Parcul Expoziției este vizitat de cei care doresc să mănânce în oraș, într-un mediu verde și primitor.

Una din cele mai vizitate locații din Iași este Grădina Botanică „Anastasie Fătu”. Aici vă așteaptă aventură printre flori și plante interesante. Mereu iubim să ne plimbăm prin această grădină superbă. Grădina adăpostește și un lac interesant, unde oamenii se strâng pentru contemplări și discuții privăte. Alte obiective turistice faine din Iași pe care merită să includeți într-un itinerariu de o zi pot fi: mănăstirea Golia, Mănăstirea Cetățuia, mănăstirea Galata, Biserica Bărboi. Puteți trece pe la Ciric, unde vă așteaptă un lac mare și demn de admirat. 

Mobilitate auto în Iași pentru călători fericiți!

Oricând aveți nevoie de un autoturism în Iași, alegeți serviciile AutoBoca. Firma noastră vă pune la dispoziție în acest oraș acces facil la mașini de calitate, potrivite pentru călătorii plăcute. Dorim că fiecare persoană care ajunge la noi să găsească o mașină optimă pentru drumul pe care urmează să-l facă. Așadar, avem o flotă auto bogată cu modele diferse.

La noi, o să găsiți modele mini, compacte, standard, SUV, dube și microbuze. Am încercat să preîntâmpinăm fiecare nevoie de mobilitate. Agenții AutoBoca vă pot ajuta să găsiți relativ ușor mijlocul ideal de transport. Alegeți o mașină de bun venit în Iași și bucurați-vă de experiențe auto plăcute!