Ce puteti vizita in orasul Iasi?

Daruri turistice ascunse in cele sapte coline ale fostei capitale ale Moldovei: Iasi

Planuirea unei calatorii urbane prin Iasi necesita o implicare activa. Nu puteti lasa lucrurile la voia intamplarii. De ce? Daca sunteti bine informati corespunzator atunci cresc sansele sa va bucurati de experiente placute. Avand in vedere ca timpul nu este mereu de partea voastra, ne-am gandit sa va facem munca mai usoara. Cum? Am considerat ca este momentul potrivit pentru a scrie un articol despre locurile pe care le puteti vizita in Iasi.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Orice city break in Iasi poate fi acompaniat de experiente placute. Acestea stau la baza istoriei, culturii si artei pe care o regasiti in oras. Ea incanta si dezmiarda inimi, minti si suflete. Orasul este romantic. Da! Ati citit bine. Pe langa latura de business a orasului, exista numeroase locuri turistice pe care nu trebuie sa le ratati.

Aceste pot deveni destul de usor amintiri de neuitat. Daca v-ati propus sa explorati orasul Iasi, acest articol poate servi drept ghid util. Labirintul de optiuni turistice poate fi oarecum coplesitor, dar cu datele potrivite la dispozitie, totul devine o placere.

Ne-am gandit sa impartim comorile turistice ale orasului Iasi in trei parti: mostenirea spirituala, mostenirea istorica si culturala si mostenirea artistica. Cele trei parti vor include locatii reprezentative, ce pot fi vizitate individual, alaturi de familie sau prieteni. In ceea ce priveste experientele turistice in grup, ele sunt mereu in interesul oamenilor care iubesc sa impartaseasca ceea ce vad cu alte persoane.

Foto credit: Dusmanu Ionut

Mostenirea spirituala din Iasi

In orasul Iasi, spiritualitatea este reprezentata de o sumedenie de biserici, catedrale, manastiri si sinagogi. Fiecare lacas de cult are o poveste demna de explorat in profunzime. Pe masura ce o setati parametrii unui itinerariu, puteti include urmatoarele destinatii spirituale:

  • Catedrala mitropolitana din Iasi (recent renovata, Catedrala Romano-Catolica „Sfanta Fecioara Maria, Regina”
  • Manastirea Galata, Manastirea Frumoasa (recent renovata), Manastirea „Sf. Trei Ierarhi” (nu trebuie sa o ratati), Manastirea Golia, Manastirea Cetatuia (una din cele mai frumoase manastiri din Romania), Manastirea Bucium (superba, oarecum secreta si trainica)
  • Biserica Armeneasca, Biserica Sfantul Sava (incantatoare si cu o poveste incredibila), Biserica Barboi, Biserica Sfintii Teodori, Biserica Sfantul Nicolae-Copou
  • Sinagoga Mare

Fiecare optiune spirituala este acompaniata de multe povesti interesante. De ce sa nu le descoperiti? Ele pot deveni amintiri, unele chiar de nepretuit. Ar fi util sa fiti bine informati. Pe masura ce parcurgeti articole despre aceste locuri, o sa simtiti cum calitatea itinerariului creste insutit.

Asa cum poate stiti deja, iesenii sunt foarte ospitalieri si investesc masiv in dezvoltarea unui turism activ. Daca o sa ajungeti in oras, o sa vedeti cum oamenii va pot oferi asistenta daca intampinati dificultati in atingerea obiectivelor turistice. Super, nu-i asa?

Photo credit: Dusmanu Ionut

Mostenirea istorica

Istoria orasului Iasi este ancorata intr-un trecut indepartat. Bogatia istorica a orasului inseamna o diversitate de obiective turistice, ce pot fi vizitate cu incredere. Palatul Culturii este principala atractie urbana si merita sa-l vedeti. Palatul este impunator si atinge o inaltime de 55 de metri.

Stilurile arhitectonice predominante sunt arhitectura neogotica si cea neoglasica. Adresa palatului este Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant 1. Cine a proiectat palatul? Acesta a avut mai multi arhitecti: Ion D. Berindey, Alexandru D. Xenopol si Grigore Cerchez. In prezent, Palatul gazduieste Complexul Muzeal National Moldova.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Va recomandam sa vizitati interiorul Palatului. Nu o sa fiti dezamagiti! Casa Pogor este un muzeu municipal, parte a Muzeului Literaturii Romane. Aici o sa gasiti informatii despre evolutia literaturii romane, cu accent pe zona Moldovei. Casa a fost construita de catre vornicul Vasile Pogor in anul 1850. Obeliscul cu lei din Parcul Copou reprezinta un punct de atractie important. Langa obelisc se afla si Teiul lui Mihai Eminescu, loc vizitat des de admiratorii marelui poet roman.

Bojdeuca lui Ion Creanga este unul din cele mai vizitate locuri din Iasi. Palatul Roznovanu (actuala Primarie), Palatul Braunstein (recent renovat), Institutul de Anatomie pot fi incluse intr-o calatorie placuta cu accent istoric!

Unde este universitatea Cuza Iasi
Photo credit: Dusmanu Ionut

Mostenirea culturala

Cateva din cele mai interesante locuri de vizitat in Iasi cu origini culturale includ casele memoriale „Mihail Sadoveanu”, „George Toparceanu”, „Otilia Cazimir” si „Mihail Codreanu”. Univerisitatea „Alexandru Ioan Cuza” a fost prima institutie de invatamant superior din Iasi si incanta printr-o arhitectura sublima. Extensia sa culturala este Biblioteca Universitara „Mihai Eminescu”, care are o poveste interesanta.

autoturism bun de inchiriat

Pentru o experienta auto placuta in Iasi, alegeti o masina de bun venit!

AutoBoca reuseste an de an sa ofere aces la masini de calitate. Acestea pot si inchiriate cu succes online sau la numarul de telefon ! Agentii firmei pot oferi suport in fiecare etapa a procesului de inchiriere. Ne dorim ca fiecare persoana care apeleaza la serviciile noastre sa se bucure de experiente pozitive.

De multe ori acest lucru inseamna munca extra dar o facem cu placere. Masinile de bun venit si-au dovedit eficienta in repetate randuri. Asadar, profitati de experienta noastra pentru a explora cat mai multe locruri frumoase din Iasi!

Avem masini de bun venit pentru nevoi de transport cat mai diverse!

Inchirieri auto oras