Ce ziceţi de un weekend la Braşov?

Excursii de weekend în Braşov, oraşul de poveste din Carpaţi

Stresul este unul dintre factorii cei mai nocivi care ne afectează vieţile, de multe ori fără să ne dăm seama. Zilnic, suntem supuşi la anumite doze de stres, fie că este vorba de îndeplinirea unui deadline, a unei sarcini dificile sau efectiv să intrăm în contact cu diverşi clienţi pentru a finaliza o vânzare (bineînţeles, exemplele pot continua).

Stresul este „ucigaşul” tăcut, care cu greu îl putem alunga, mai ales dacă dorim mereu să oferim rezultate bune la locul de muncă şi nu numai. Totuşi, putem să-l domolim, cel puţin preţ de câteva zile. 

Photo credit: Mihaela Abalaesei

Chiar şi în trafic (sau mai ales) avem de-a face cu situaţii care ne provoacă anxietate şi disconfort. Suntem nevoiţi să pierdem timp preţios aşteptând, evitând şoferi nedisciplinaţi doar pentru a putea ajunge la destinaţiile dorite.

După perioade îndelungate în care ne izbim în mod constant de astfel de probleme, uşor, uşor se resimte oboseala şi intervine o stare de nervozitate, nemulţumire şi o uşoară furie. Chiar dacă ne dorim să nu fim purtători ai unei astfel de stări, în multe cazuri acest lucru se întâmpla. Mai târziu realizam cât de mult ne-am înşelat şi ce bine era dacă ne stăpâneam. 

Acestea sunt “simptomele” organismului nostru care încearcă să ne spună: este nevoie de o pauză. Deşi suntem învăţaţi să mergem pe ideea de a munci acum, mai mult pentru rezultate mai bune şi performante, în realitate, studiile arată contrariul. Conform acestora, oamenii care petrec mai puţin timp muncind, dau randament mai bun. Trebuie să ne relaxăm şi să ne simţim bine, mai ales dacă avem timp liber la dispoziţie. În momentul în care începem să căutăm destinaţii interesante de vizitat, sigur găsim şi clipe de relaxare şi voie bună. 

Photo credit: Tinel Andronic

Poate să pară a paradox, însă dacă avem mintea relaxată şi ne simţim împăcaţi cu noi înşine, vom fi mult mai concentraţi asupra sarcinilor de întreprins. Într-un timp mai scurt, vom reuşi să îndeplinim acelaşi volum de muncă (dacă nu şi mai mult). Practic, secretul consta în a găsi un echilibru între viaţă personală şi cea profesională. De aceea, este indicat că ori de câte ori avem ocazia să plecăm în mici excursii pentru a ne destinde şi pentru a petrece clipe frumoase în compania celor dragi.

Pe timp de toamnă, destinaţiile cele mai iubite de turişti (atât romani cât şi străini) sunt cele din zonele montane. S-ar părea că în acest sezon, munţii capătă o alură de-a dreptul magică cu peisaje minunate ce încorporează măiestria Mamei Natură. Unele sătuce vor părea de pe un alt tărâm, unde domneşte liniştea, împăcarea şi împlinirea sufletească. Câteva zile printr-un astfel de loc poate fi leacul de care aveţi nevoie.

Foto: Constantin Seghedin

În acest sens, vă invităm la o scurtă drumeţie de weekend la Braşov, un oraş minunat, unde vă puteţi simţi bine alături de prieteni sau familie. Atunci când avem câteva zile la dispoziţie, nu strică să ne relaxăm şi să ne încărcăm bateriile (atât cât putem). Din fericire avem o ţară deosebit de frumoasă cu multe destinaţii frumoase şi la îndemână. De ce să nu profitaţi de toate aceste bogăţii? O să găsiţi una apropiată de apetitul vostru turistic.

Brasovul este unul dintre cele mai iubite oraşe montane din sudul României. Sunt zeci de legende legate de acest loc misterios şi în fiecare an, mii de turişti ajung în această regiune pentru a-i explora misterele. Bineînţeles, Castelul Bran ar fi atracţia principală, datorită legendei Contelui Dracula, însă sunt mult mai multe destinaţii încântătoare ce ar merita incluse pe lista voastră. Aşadar, vă propunem să luaţi în considerare 5 atracţii în Braşov pentru un weekend minunat!

5 locuri de vizitat într-un weekend în Braşov

Deşi în societatea din prezent suntem educaţi să muncim mult, relaxarea trebuie inclusă în program. În această manieră, vom avea grijă de sănătatea noastră şi vom reuşi să vizităm cât mai multe locuri interesante.

Avem secole de istorie ascunse în Munţii Carpaţi, aşa că ar fi păcat să nu profitaţi de comorile turistice de aici. Cu puţină cercetare, veţi găsi câteva opţiuni demne de luat în considerare pentru un weekend încântător şi plin de activităţi interesante. Ţinând cont de aceste aspecte, vă propunem să descoperiţi 5 locuri minunate de vizitat în Braşov:

Brasov Tampa

Photo credit: Laura Seghedin

Biserica Neagră este atracţia principală din Piaţa Sfatului din Braşov şi un obiectiv pe care nu ar trebui să îl rataţi. Construită acum 500 de ani, Biserica Neagră este  cea mai mare biserică construită în stil gotic din România. Acest monument istoric este vizitat în fiecare an de peste zeci de mii de turişti. Are un trecut tumultos (arsă din temelii), însă a reuşit să îşi păstreze frumuseţea şi misterul de-a lungul anilor. 

Catacombele din Braşov. Fie că vă vine a crede sau nu, subteranul Brasovului deţine o serie de tuneluri secrete, a căror scop nu a fost definit cu precizie nici măcar în prezent. Nu sunt încă amenajate pentru vizite turistice, însă sunt atracţii demne de luat în considerare.

Strada Sforii. Tot în Braşov, veţi găsi una dintre cele mai strâmte străzi din Europa, atestată încă din secolul al XVII. Rolul său era de a facilita deplasarea pompierilor în cadrul oraşului. Deşi în prezent nu mai este utilizată în acest scop, această stradă rămâne o atracţie interesantă.

Foto: Constantin Seghedin

Muntele Tâmpa pentru a obţine o panoramă asupra oraşului. Acest munte aparţine de masivul Postăvarul şi are o altitudine de peste 900 de metri. Aici puteţi ajunge cu telescaunul şi să petreceţi câteva clipe pentru a contempla la frumuseţile naturale ce domnesc peste Braşov.

Cetatea Râşnov. La doar câţiva kilometri depărtare, veţi găsi şi una dintre cele mai frumoase cetăţi medievale din această zonă, mai precis, Cetatea Râşnov. A fost ridicată în secolul al XII-lea şi renovată în 2010 pentru a îi readuce măreţia şi grandoarea iniţială. 

Autoturisme de închiriat potrivite pentru călătorii urbane

Altfel spus, un weekend în Braşov poate fi o călătorie în istorie unde veţi avea oportunitatea să învăţaţi multe lucruri noi şi să vă destindeţi alături de prieteni dragi. Însă, pentru a călători fără restricţii către toate destinaţiile vizate, veţi avea nevoie şi de un mijloc de transport de încredere. La acest aspect, vă puteţi baza pe AutoBoca, o firmă serioasă de închirieri auto, cu 10 de experienţă în domeniu. De ce să nu colaboraţi cu o firmă de încredere? 

Vă stăm la dispoziţie oricând cu multe modele noi şi interesante ce pot fi utilizate fără probleme. Pentru turism urban în Braşov, vă recomandăm să alegeţi noul VW Polo Automat. Este un autoturism uşor de manevrat şi face faţă cu brio situaţiilor de trafic intens. Bineînţeles, la AutoBoca, veţi găsi multe alte modele pe care le puteţi închiria în timp util. Vă invităm să descoperiţi chiar acum ofertele noastre de toamnă!

Inchirieri auto oras