Cel mai frumos drum din Europa? Da, Transfăgărășan!

drum transfagarasan 2019

O experiență auto de neuitat prin România: cucerind Transfăgărășanul!

Mii de români încearcă să se bucure de experiențe turistice plăcute prin țară. România nu duce lipsa de locuri minunate, care să devină repere de frumusețe. Avem la dispoziție o țară care nu contenește să surprindă vizitatorii, mai ales pe cei care iubesc să descopere lucruri noi. Fiecare anotimp ne oferă câte ceva special. În acest sens putem scoate în evidență darul minunat al verii pentru cei care iubesc să conducă mașini: posibilitatea de a străbate Transfăgărășanul. De ce este atât de special acest drum? Această întrebare poate fi abordată în mai multe moduri însă un lucru este sigur, merită să parcurgem drumul dintre nori.

Pe bună dreptate băieții de la Top Gear au fost uimiți de caracteristicile unice ale acestei cai de acces rutiere. Ei au reușit să descopere un drum protejat de munți și învelit de nori sugubeti. Dacă putem întreprinde o astfel de călătorie prin România, atunci cresc șansele să ne bucurăm de emoții minunate. Acestea ne pot ghida pașii către experiențe unice, atent cizelate de viață. În acest moment avem la dispoziție timp, pe care-l putem transformă în clipe sublime, împărțite cu oamenii dragi din viață noastră. Uneori aceștia pot salva o călătorie lipsită de orizont. Nu trebuie să subestimăm impactul pe care-l poate avea prietenii asupra unei experiențe turistice.

Photo credit: Constantin Andronic

Explorăm împreună Transfăgărășanul!

Începând cu comună Bascov din județul Argeș și culminând cu comună Cartisoara, Transfăgărășanul se întinde pe o distanță de 151 de kilometri. Drumul este unic în lume și atrage turiști curioși an de an să-l străbată. Există o secțiune de 91 de kilometri, care pur și simplu merită să fie parcursă cu drag și entuziasm. De ce este atât de specială această parte a Transfăgărășanului? Răspunsul este simplu: Aici avem oportunitatea de a călători pe un drum la altitudini mari, ceea ce sporește simțitor calitatea experienței. Unii se opresc și privesc cu deosebită plăcere văile dintre munți. Alții fac poze pe care le împărtășesc cu prietenii și familia prin intermediul rețelelor de socializare (Instagram, Twitter, Facebook sau Linkedin). Sunt unele momente din viață noastră pe care merită să le împărțim cu cei dragi.

Vara avem la dispoziție suficient timp liber pentru a ne bucură de călătorii plăcute. Dacă alegem să vizităm Transfăgărășanul, ar fi util să știm câteva lucruri despre drum. În acest mod vom aprecia și mai mult experiență. Mai mult decât atât, vom identifica și câteva obiective turistice pe care merită să le vizităm. Dacă tot suntem pe drum și acestea ne așteaptă, de ce  să nu profităm de ocazie? Lacul de acumulare Vidraru este un exemplu în acest sens. Ați putea lua contact cu un loc frumos, care merită admirat în liniște. Așa putem descoperi natură românească, pe care o putem surprinde în formele sale unice.

De ce să nu ne bucurăm și noi de o experiență plăcută? România este o țară superbă, care are multe surprize turistice. Putem fi surprinși plăcut de obiectivele turistice unice și mereu pregătite să ne bucure simturie. Acest drum leagă Transilvania de Muntenia, trecând prin munții Făgăraș. Majoritatea celor care au ajuns în această partea a României, s-au bucurat de experiențe speciale. Noi am avut plăcerea de a parcurge Transfăgărășanul, la volanul unei mașini de bun venit.

drum transfagarasan 2019
Photo credit: Mihaela Abalaesei

După ce străbătut drumul, ne-am gândit să scriem un articol detaliat despre experiență noastră. Având în vedere cât de bine ne-am simțit în timpul călătoriei, am considerat oportun să redactăm un articol care să pună în valoare drumul. Am avut ocazia de a trece pe la lacul Bâlea, situat la altitudinea de 20142 de metri. Locul este minunat și surprinde plăcut plăcerile simple ale existenței umane. Uităm de probleme și ne conectăm la o sursă de relaxare și odihnă. Lacul Bâlea este minunat și merită să fie inclus într-un itinerariu de călătorie. Sigur nu o să fiți dezamăgiți de ceea ce are de oferit lacul. Aici timpul pare să curgă mai încet, înaintând doar spre grația șoptită a odihnei sufletești.

Să nu uităm de celebra cetate Poenari, unde domnitorul Vlad Țepeș a sălășluit. Astăzi cetatea poate fi vizitată însă nu strică să fiți la curent cu prezența urșilor în zona. Aceștia sunt prezenți destul de des pe aici.  Drumul în sine este incredibil. În acest sens, ar fi util să conducem cu grijă. Mereu trebuie să conducem cu grijă prin România. Așa reducem șansele să avem parte de surprize neplăcute pe drum. Am putea spune că Transfăgărășanul reprezintă singurul lucru bun realizat la „ordinele” fostului dictator comunist Nicolae Ceaușescu, gândit că o ruta militară. Patru ani a durat construirea drumului, astăzi fiind unul din cele mai apreciate din lume. Trebuie menționat că Transfăgărășanul nu este deschis tot anul. Lesne de înțeles! Zăpadă și temperaturile scăzute de la altitudinile înalte, fac drumul impracticabil.

Bine de știut: Transfăgărășanul este deschis într-o perioada de timp specifică – 30 iunie – 1 noiembrie. Iarnă drumul este închis. Totuși, dacă vreți să vizitați lacul Bâlea iarnă, puteți utiliza cu încredere telecabina. Munții Carpați au o chemare aparte, pe care o poți ignoră cu greu.

Bucuria de a conduce un autoturism de bun venit în România

Astăzi puteți apela cu încredere la serviciile AutoBoca pentru a închiria autoturisme. Noi va putem surprinde plăcut cu oferte speciale pentru fiecare sezon în parte. Încercăm să le oferim clienților acces la mașini bune, atent incluse în flota noastră. Ele pot fi folosite pe străzile românești pentru a îndeplini diverse obiective de transport.

Printre autoturismele de bun venit ce pot fi închiriate de la noi se numără Renault Clio, Mercedes Benz Vito Tourer, Renault Trafic, Dacia New Logan, Skoda Fabia, VW Jetta și altele. Să știți că peste 96% din cei care au închiriat mașini de la noi, ne-au recomandat serviciile! Le mulțumim tuturor celor care au decis să ne recomande serviciile.

Muncim din greu pentru a oferi cele mai bune servicii posibile. Vrem să ne asigurăm că cei care optează pentru o colaborare cu AutoBoca, au parte de experiențe pozitive. Avem agenți cu experiență, care va pot ajută să găsiți cea mai bună varianta de drum posibilă! Ne puteți contacta oricând doriți pentru a închiria un autoturism bun! 

Inchirieri auto oras