Cele mai faine locuri româneşti de vizitat în 2019

Ne pregătim de călătorii de primăvară prin România: descoperim comorile turistice din ţara noastră!

În curând vom scăpa şi de lunile geroase iarna şi vom primi cu braţele deschise primele zile de primăvară. Abia aşteptam să spunem „la revedere” iernii şi să primim căldura şi voioşia primăverii. Timid dar sigur, natura prinde viaţă, începând subtil cu câte un mugur pe crengile copacilor, cu un ghiocel ce străbate ultimul strat de zăpadă şi cu temperaturi mult mai domoale. Natura se trezeşte şi parcă şi spiritul nostru prinde viaţă.

Cu alte cuvinte, avem la îndemână toate ingredientele necesare pentru a călători cu plăcere. Sunteţi pregătiţi de o experienţă turistică aparte în noul an? Dacă aţi ajuns la blogul nostru cu certitudine răspunsul vostru este DA! 

Photo credit: Ștefania Lău

După o perioadă îndelungată în care am făcut mai orice posibil să evităm a sta afară, acum avem prima şansă să ne bucurăm de peisaje incredibile pictate cu atenţie de Mama Natură. A fost o perioadă mai rece decât ne-am aşteptat şi acest lucru s-a văzut. Căldura o să ne încânte simţurile. Dacă soarele o să apară la orizont, o să simţim şi un impuls să ne plimbăm şi să călătorim prin diverse locaţii din ţară. Primăvara are darul de a ne invita la drum, fie chiar şi o scurtă călătorie la cele mai apropiate obiective turistice majore. Cine nu iubeşte ghioceii de primăvară şi „cântecul” lor sublim? A venit şi momentul florilor colorate şi ar fi păcat să nu ne bucuram de ele.

Cu siguranţă vă era dor de plimbări lungi printr-o poieniţă fermecătoare sau printre munţi şi să vă bucuraţi pe deplin de aerul curat îmbibat de miros de iarbă verde. Sunt studii ştiinţifice conform cărora, sănătatea mentală şi fizică a oamenilor este influenţă de timpul petrecut în natură. Cu alte cuvinte, nu putem obţine un echilibru şi linişte sufletească dacă nu ne deconectăm măcar pentru câteva zile de la stresul marilor oraşe.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Timpul în natura are multe efecte benefice asupra noastră: elimina stresul, ne simţim mai relaxaţi, plini de energie şi mult mai concentraţi asupra obiectivelor propuse. Lăsăm în urma problemele şi descoperim bucuria de a explora România într-un mod plăcut şi liber. Nu mai suntem limitaţi de vremea rea şi încercam atât cât putem să ne delectăm cu surse de voioşie şi bucurie. 

Toată lumea aşteaptă primăvara pentru a da startul călătoriilor prin ţară. Unii număra zilele până când pot să se bucure de vremea călduroasă şi de zecile locuri minunate din ţară. Alături de prieteni sau cu familie (membrii apropiaţi) călătoriile devin incredibile, mai ales dacă locurile alese pentru drum pot stârni emoţii şi sentimente plăcute. dacă tot v-aţi luat concedii, ar fi de preferat să selectaţi destinaţii pe placul tuturor.

Din fericire în România veţi găsi multe variante turistice demne de luat în considerare. Avem o ţară binecuvântată cu resurse naturale incredibile, secole de istorie şi multe legende încântătoare. Nu va fi dificil să vă puneţi la punct un itinerariu interesant şi memorabil. Este destul de uşor să planificăm o călătorie faină, pe care să o împărţim cu prietenii şi cu familia. O călătorie minunată poate rămâne în inima mult timp.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Care sunt cele mai faine locuri româneşti de vizitat în 2019? Ne-am gândit să tratăm această întrebare cu atenţie şi răbdare. Răspunsurile sunt atât de multe încât cu greu te poţi limita doar la câteva. În acest sens este important să ne documentăm şi să alegem locaţia potrivită pentru ceea ce dorim să obţinem de la călătorie. Internetul poate fi o unealtă tare la îndemână ori de câte ori dorim să găsim informaţii folositoare. Sunt zeci de site-uri destinate turismului românesc şi mulţi oameni îşi descriu experienţele în detaliu.

Vă puteţi inspira din recomandările altora şi să vă alegeţi cele mai frumoase destinaţii de văzut. În funcţie de preferinţe şi de timpul pe care îl aveţi la dispoziţie, cu siguranţă veţi avea parte de multe trăiri pline de emoţie. Să nu uităm de bani. Aceştia joacă un rol important în definitivarea călătoriei. Vrem să ne simţim bine şi evident să strângem cât mai multe trăiri minunate.

Photo credit: Mihaela Abalaesei

În acest sens, vrem să vă ajutăm să identificaţi câteva locuri cu adevărat incredibile din România. Vă propunem să descoperiţi 10 locuri faine care merită să fie vizitate de un călător în diferite ipostaze: fie cu persoana iubită, prietenii, familia sau cu un grup turistic. Ţara noastră este pregătită să întâmpine toţi vizitatorii curioşi care vor să se bucure de experienţe aparte. În rândurile următoare vă vom prezenta 10 locuri de vizitat în România în primăvară şi nu numai. Speram că o să găsiţi câteva informaţii utile despre locuri demne de vizitat în perioada următoare.

Top 10 locuri faine din România pe care să nu le rataţi în 2019

Orice călător care a petrecut câteva zile prin frumoasa noastră tara, va rămâne plăcut impresionat. Într-adevăr sunt şi elemente care ar putea fi îmbunătăţite în România (cum ar fi infrastructura, o mai buna organizare a traficului, renovarea unor obiective turistice şi altele), însă aceste lipsuri nu vor ştirbi din emoţiile plăcute pe care le veţi experimenta. Ce poate fi mai frumos şi mai încântător dacă nu să vă treziţi dimineaţa şi să vă beţi cafeaua în timp ce admiraţi un peisaj montan încântător? Vă puteţi delecta cu câteva clipe de linişte, serenitate şi veţi uita de grijile şi stresul care va apăsa. Să folosiţi cu încredere aparatul de fotografiat. Sigur o să simţiţi nevoia de a face câteva fotografii. Le puteţi distribui pe Facebook, Twitter sau Instagram.

Fiindcă merităm cu toţii o pauză din când în când, de ce să nu plecaţi într-o scurtă vacanţă prin ţară alături de persoanele dragi inimii? În cazul în care nu ştiţi de unde să începeţi explorările turistice, iată 10 locaţii faine de vizitat în România în primăvara lui 2019:

Ziduri exterioare interioare Suceava cetate
Photo credit: Dusmanu Ionut

Suceava. Dacă vă este dor de munte, de natură, verdeaţă şi puţină istorie, atunci Suceava este un loc excelent pentru a vă începe explorările turistice. Acest mic orăşel este inima Bucovinei şi vă aşteaptă pentru a vă invita într-o mică aventură în trecut. Peisajele sunt rupte din poveşti şi aveţi muntele la îndemână. Asta înseamnă că oricând vă puteţi încumeta la o mică drumeţie şi să vă reîncărcaţi cu energie direct de la Mama Natură.

Partea bună este că în Suceava veţi avea oportunitatea să vizitaţi şi Cetatea de Scaun, o fortăreaţă impresionantă ce a fost ridicată acum câteva secole. Aceasta a văzut bătălii crâncene şi în pofida acestor provocări a rezistat cu brio. În prezent este deschisă publicului şi în interior vă puteţi plimba printr-un muzeu destinat obiectelor medievale (arme, armuri, cărţi inclusiv artefacte interesante).

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Mănăstirile Voroneţ şi Humor. Nordul României este cunoscut pentru numeroasele lăcaşe de cult, ce au fost ridicate de diverşi voievozi ai Moldovei. După fiecare victorie, se ridica câte o biserică sau mănăstire că drept mulţumire lui Dumnezeu pentru succesul avut. Multe dintre ele aveau şi rol de fortăreaţă aşa că au fost construite în inima munţilor, departe de văzul lumii. În prezent, le puteţi vizita fără restricţii şi să vă bucuraţi de peisajele frumoase şi de liniştea din atmosferă.

Voroneţ şi Humor au ieşit în evidenţă datorită picturilor interioare şi exterioare. Deşi se prezintă urme de uzură, frescele au rămas la fel de impresionante ca în prima zi în care au fost realizate. Acestea prezintă diferite scene biblice cu accent pe Judecata de Apoi şi conceptele de Răi şi Iad.

Robert Raducanu

Vatra-Dornei. O altă destinaţie demnă de luat în considerare este Vatra-Dornei. Este o staţiune liniştită, ferită de agitaţia specifică junglei urbane şi poate fi destinaţia perfectă pentru o vacanţa cu familia. Aveţi la dispoziţie toate ingredientele pentru un concediu relaxant şi plăcut. Veţi fi înconjuraţi de poieniţe frumoase, mulţi brazi înalţi şi verzi şi de localnici foarte primitori. Mâncarea va fi delicioasă şi dacă vă simţiţi energici puteţi porni la pas prin pădurile dese ale Munţilor Rarău şi Călimani.

Colibita. Dacă preferaţi o destinaţie cu o atmosferă romantică, şi retrasă, atunci Colibita este alegerea ideală. Este denumită marea dintre munţi, datorită lacului impresionant care înconjoară staţiunea. Acesta are o adâncime de peste 90 de metri fiind unul dintre cele mai adânci lacuri din România. Însă, are ape liniştite, domoale şi care va invita la plimbări cu barca în timp ce admiraţi un apus (sau răsărit) de  soare. Cabanele de la malul lacului sunt la mare căutare de turişti, mai ales pe timp de primavara-vara. Veţi avea parte de intimitate, peisaje inedite şi posibilitatea să vă faceţi propriul foc de tabără!

Photo credit: Vasile Prisacariu

Salina Turda. Puteţi începe explorarea Transilvaniei cu una dintre cele mai misterioase saline din ţară: Turda. Cu o vechime de sute de ani şi o adâncime de peste 250 de metri subteran, salina Turda este o adevărată operă de artă. Nu prea mai aveţi ocazia să pătrundeţi atât de adânc în inima pământului. Salina a fost special amenajata pentru a primi turişti, iluminată generos şi cu o infrastructură bine pusă la punct pentru a ajunge la ultimul nivel al salinei (cel disponibil publicului). Se pot observa pereţii groşi de sare cât şi câteva obiecte şi ustensile folosite de mineri pentru a forjă în mână. 

Photo credit: Mihaela Abalaesei

Aerul este foarte benefic pentru sănătate şi este chiar indicat să petreceţi cât mai multe ore aici pentru a vă purifica plămânii. Nu o să vă plictisi pentru că veţi avea la dispoziţie câteva variante de divertisment: bowling, biliard sau plimbatul cu bărcuţa.

Cluj-Napoca. Unul dintre cele mai emblematice oraşe din vestul ţării este Cluj-Napoca. Aici s-a făcut istorie (Marea Unire, Revoluţia de la 1848) şi străzile sale au fost martori a multor evenimente incredibile. Valoarea culturală şi istorică a Clujului poate fi observată în zecile de clădiri vechi de sute de ani, muzee, statui şi în zidurile  fortăreţei Cetăţuia. Însă, în acelaşi timp, Cluj-Napoca este o aşezare vibrantă, modernă cu o puternică ascensiune economică. Merită descoperit, mai ales într-o plimbare la pas alături de persoana iubită.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Timişoara. Un alt orăşel din vest foarte apreciat pentru farmec şi frumuseţea clădirilor este Timişoara. Deşi mult mai mic decât Clujul, Timişoara are ceva aparte. Denumită Mică Viena, acest orăşel oferă tuturor vizitatorilor acces la un mic colţ de rai. Pieţele cu aer boem, clădiri şi palate maiestoase, poduri romantice, parcuri bogate în verdeaţă cât şi oameni foarte primitori sunt doar câteva dintre caracteristicile de preţ ale Timisoarei.

Photo credit: Emilian Necula

Sighişoara. Dacă tot aţi pornit o explorare în România medievală, ar fi păcat să nu vizitaţi şi Sighişoara. Aici veţi găsi multe construcţii fortificate, deoarece oraşul în sine a deservit că rol de fortăreaţă şi stopare a atacurilor otomane. Turnul cu Ceas este clădirea cea mai cunoscută de aici atât datorită frumuseţii cât şi înălţimii sale. Cei care se consideră vrednici pot urca zecile de trepte până în vârful turnului şi să se delecteze cu o privelişte panromanică asupra oraşului. Pe lista de obiective turistice de văzut puteţi adăuga Turnul Fierarilor, Croitorilor, Cizmarilor şi altele.

Photo credit: Ștefania Lău

Braşov. Majoritatea turiştilor care vizitează România, aleg să îşi petreacă vacanţele în locuri precum Braşov, Sibiu sau Sinaia. Acestea sunt cele mai apropiate mici paradisuri naturale faţă de Bucureşti. Ţinând cont că cei care ne vizitează tara ajung pe aeroporturile din capitală, îşi fac planuri pentru a descoperi minunăţiile naturale din Braşov. Cu siguranţă merită să veniţi aici. Veţi descoperi un oraş de poveste, curat, frumos întreţinut şi păzit de Muntele Tâmpa.

Asta înseamnă că aveţi la îndemână mai multe posibilităţi: fie escaladaţi muntele sau ajungeţi în vârf cu telescaunul, fie începeţi explorarea oraşului începând din Piaţa Sfatului. Brasovul este un orăşel montan boem, elegant şi cu multe atracţii inedite. Biserica Neagră, Strada Sforii, catacombele subterane sunt doar câteva dintre posibilităţi. Iar în apropiere veţi găsi Castelul Bran şi Cetatea Râşnov.

Foto: Constantin Seghedin

Zărneşti. La doar câţiva kilometri de Braşov se afla unul dintre cele mai frumoase sate montane româneşti: Zărneşti. Acesta a reuşit să atragă atenţia vizitatorilor datorită peisajelor incredibile, a atmosferei pitoreşti şi a legendelor fermecătoare. Câteva zile petrecute aici vă pot ajuta să vă deconectaţi de la stresul de zi cu zi şi de la problemele care va macină. Plaiul Foii este o altă destinaţie care merită inclusă în itinerariul vostru.

Photo credit: Vasile Prisacariu

Lista celor 10 locuri faine de vizitat în România poate fi completată cu mult mai multe destinaţii. Practic, v-ar trebui concedii extrem de dese ca să puteţi vizita o mică parte din toate comorile turistice ale ţării noastre. Puteţi începe cu un sfârşit de săptămână şi ulterior să vă desfătaţi o săptămână fie pe la munte sau la mare. Însă, indiferent de destinaţia pe care aţi ales-o, veţi avea nevoie de o maşină bună alături.

Dacă aveţi un mijloc de transport performant, atunci puteţi ajunge în condiţii de siguranţă oriunde în România. Totuşi, credem că este important să aveţi grijă şi să călătoriţi cu băgare de seamă. Şoselele romaneşti nu sunt chiar atât de bune şi trebuie să evitaţi multe gropi şi pe alocuri fisuri.

Noi vă putem fi de real folos la acest aspect. AutoBoca este o firmă româneasca cu 10 ani de experienţă în domeniul de închirieri şi oricând pregătită să vă ajute să călătoriţi cu plăcere. Avem un parc auto divers cu maşini potrivite pentru diverse tipuri de călătorii prin ţară. Toate modele vin de la producători de top şi sunt întreţinute în condiţii excelente. De asemenea, veţi fi întâmpinaţi de agenţi experimentaţi care ştiu cum să menţină nivelul de calitate ridicat al serviciului oferit. Scopul nostru este de a îi ajută pe toţi cei care ne păşesc pragul să se bucure de experienţe auto inedite.

În acest sens, specialiştii noştri au pus la punct pachete de servicii extra pentru fiecare client care alege să închirieze o maşină de la noi. Acestea sunt menite să facă călătoria mult mai plăcută şi lipsită de stres. În funcţie de preferinţe, puteţi alege să închiriaţi un VW Polo Automat, Renault Trafic, VW Jetta, VW Touran şi lista poate continua. Vă invităm să ne contactaţi chiar acum şi să descoperiţi maşinile noastre de bun venit! Abia aşteptam să vă oferim acces rapid la autoturisme bune, care să vă impresioneze. 

Autoturisme bune de inchiriat