Cinci locuri faine de explorat vara în Romania

Vara pornim la drum și ne bucuram de călătorii minunate prin Romania

Pe măsură ce scăpam de vremea mohorâtă și frigul aferent iernii, îndrăznim să facem planuri de călătorit prin tara. Atât cât timpul este de partea noastră și oameni dragi ne acompaniază, avem o fărăma de certitudine că putem sădi sămânță unei amintiri frumoase în 2019. Avem șansă de a trai într-o tara darnica din punct de vedere touristic. Daca vara acestui an am rezervat-o călătoriilor, atunci nu strica să facem un plan de acțiune care să include câteva din cele mai faine locuri de explorat în Romania. Pentru a face draftul unui itinerariu cel puțin interesant, este indicat să începem un amplu process de documentare.

Internetul poate fi un aliat de nădejde în încercarea noastră de a găsi locuri frumoase de vizitat împreună cu prietenii sau chiar familia. O să găsiți multe website-uri de travel interesante care merita consultate atunci când urmează să porniți la drum. De ce să nu citim câteva articole utile care să ne ajute să călătorim mai bine?

Photo credit: Vasile Prisacariu

Daca alte persoane au vizitat locuri aflate în itinerariul nostru, putem să le consultam impresiile pentru a pune bazele unei experiențe auto plăcute. De ce să nu profitam de experiență lor pentru a porni la drum cu încredere? Avem posibilitatea de a ne pregăti din timp de drum. În acest mod cresc șansele să ne bucuram de experiențe auto pozitive.

Având în vedere numărul impresionant de obiective turistice romanești, ne-am gândit să redactam un mic top cinci locuri faine de explorat vara în Romania. În fiecare săptămână călătorim prin tara și vedem în direct peisaje rustice absolut minunate, orașe istorice cu povesti incredibile, monumente culturale, artistice și istorice de neprețuit.

Sunt atât de multe locuri romanești pe care merita să le vizitam încât cu greu putem restrânge numărul lor într-un top 5. Totuși, trebuie să pornim de undeva și ne-am gândit să scriem un articol care să fie de ajutor celor care vor să exploreze Romania în aceasta vara. Așadar, vă invitam să citiți cu răbdare rândurile următoare. Speram că o să găsiți cel puțin interesante sugestiile noastre.

1 Hai la Iași. Este tare fain aici!

Photo credit: Dusmanu Ionut

Orașul Iași este o placere turistica oarecum ascunsa a Europei. Majoritatea turiștilor care au ajuns aici s-au bucurat de experiențe neașteptat de plăcute. În ciuda lipsei de promovare turistica la nivel European sau cel puțin a unei prezente vizibile, de impact, orașul Iași se bucura se atenția celor care călătoresc des prin Europa de Est.

Printre cele mai frumoase locuri romanești demne de vizitat în Iași se numără Palatul Culturii, Palas Mall, Biserica Trei Ierarhi, Palatul Roznovanu (actualul sediu al Primăriei), Teatrul National Vasile Alecsandri, Bojdeuga lui Ion Creanga, Piață Unirii și parcul Copou. Mai sunt și alte locuri minunate în oraș pe care le puteți descoperi la o plimbare pe jos prin oraș.

2 Hai la Cluj. Inima IT a României!

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Țoață lumea vorbește în termini laudativi despre orașul Cluj Napoca. Nu suntem surprinși. Colegii AutoBoca din acest lucru de lucru, au doar cuvinte frumoase de spus despre orașul în care-și desfășoară activitatea zilnic. Clienții care închiriază de la noi mașini aici au parte de experiențe turistice minunate.

Puteți să vă începeți aventura aici în Piață Avram Iancu, unde puteți sta la “taclale” cu Matei Corvin, a cărui statuie domina zona. În aceasta piață se afla și celebra Biserica “Sfântul Mihail”, un fel de trademark turistic clujean. Totuși, orașul este renumit pentru Gradina Botanica “Alexandru Borza” care vă poate seduce cu florile sale.

3 Hai la Târgoviște. Oare vine și Vlad Țepeș?

Istorie Palat Domnesc
Photo credit: Dusmanu Ionut

Un oraș pe care merita să-l vizitați este Târgoviște. De ce? Apoi, aici o să găsiți Curtea Domneasca și Turnul Chindia, unde istoria respira chiar și după sute de ani. Ruinele cetății de scaun a unor domnitori celebri: Mircea cel Bătrân, Petru Cercel sau Vlad Țepeș.

Orașul este semi-adormit însă “casa” primitoare pentru monumente istorice și religioase de neprețuit. Ar fi păcat să nu le descoperiți. Nu uitați să vizitați Muzeul de Istorie și mănăstirea Dealul care se afla la 7 kilometri distanta de oraș. De aici puteți vedea orașul în întregimea să. Priveliștea de sus este captivanta.

4 Hai la Suceava. În căutarea lui Ștefan cel Mare

Photo credit: Dusmanu Ionut

În nordul României găsim fosta și măreață capitala a Moldovei lui Ștefan cel Mare: Suceava. Cel mai important obiectiv turistic al orașului este Cetatea de Scaun. Aici o să luați contact cu o istorie minunata, apparent uitata, a Moldovei.

Orașul este cunoscut și pentru latura să culinara aparte. Puteți găsi în restaurantele orașului multe preparate delicioase, pe care le puteți încercă cu drag. Orașul are numeroase secrete istorice, care pot transforma o simpla plimbare într-o voioșie turistica.

5 Hai la Voroneț! Liniște spirituala la tot pasul!

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Probabil că nu sunteți surprinși să vedeți Voronetul în acest top.Mănăstirea Voroneț este o atracție turistica importanta a României, care reușește an de an să atragă turiști din toate colturile Europei și nu numai. Daca vreți să vă bucurați de o liniște spirituala deosebita, stați pe o banca și priviti biserica. Credință vă poate surprinde în preajma unui lăcaș de cult special.

O să vedeți mulți oameni care vor să viziteze biserica. Deloc surprinzător aceasta reușește să atragă vizitatori din toate orașele romanești. Data trecuta când am trecut pe la Voroneț, am fost plăcut surprinși de un grup mare de asiatici care vizitau minunați biserica și făceau poze de zor.

Am vrut să facem un mic top pe care să-l folosească călătorii prin tara. Speram că o să găsiți recomandările noastre de călătorie. AutoBoca vă poate ajuta să călătoriți cu drag prin Romania. Cum? Simplu; vă oferim acces la mașini bune, pe care le puteți. Avem mașini pentru diverse necesitați de transport, ceea ce înseamnă flexibilitate auto extra.

În parcul auto din sediile AutoBoca o să găsiți mașini mini, standard, compact, microbuze și SUV-uri pentru experiențe auto plăcute. Suntem mereu pregătiți să le oferim clienților mașini de bun venit. Contactati-ne oricând doriți pentru a închiria autoturisme de buna calitate, optime pentru călătorii prin tara!