Cine se pregătește de o călătorie prin România?

Încep să curgă recomandările de locuri de vizitat în România! Călătorii minunate prin țară!

Toamna se arată la orizont și nu prea știm cum să răspundem chemării călătoriei. Noul coronavirus a reușit să schimbe atât de mult parametrii societății în care trăim, încât găsim soluții tot mai greu pentru drumurile pe care vrem să le facem. Există o teamă în fundalul existenței care ne afectează modul cum percepem posibilitatea unei călătorii într-un loc nou, unde putem lua contact cu oameni necunoscuți.

Nu este ușor să ieși din tiparul fricii, care a fost hrănită cu pasiune de mass media în ultimele luni. Probabil din acest motiv atât de mulți români s-au refugiat în conținutul video oferit de Netflix, HBO Go și YouTube. Ei au dorit să nu mai fie supuși la un fir fără sfârșit al Apocalipsei, care uneori era forțat de politici editoriale greu de înțeles.

După atâtea luni de la începutul pandemiei, românii au început să se obișnuiască cu prezența virusului în societate. Nu este ușor să-l acceptăm dar trebuie să facem acest lucru și să ne protejăm. Sunt mulți oameni care întreprind diverse acțiuni de protecție și siguranță împotriva virusului.

Ei fac tot ceea ce pot pentru a evita contactul cu persoanele infectate. Chiar și în aceste condiții excepționale, ar fi util să investim timp și propia sănătate. Liniștea sufletească și odihnă mentală contribuie la capacitatea organismului de a face față la numeroasele provocarile zilnice.

Photo credit: Constantin Andronic

Cine se pregătește de călătorii plăcute prin România?

În următoarele luni, avem posibilitatea de a explora o sumedenie de locuri faine din țară. Pregătirea de vacanțe începe de la primul gând care a luat naștere în minte. Oare ce putem vizită în această toamna? Totul începe cu această întrebare. Locul de muncă ne poate determina să investim timp în activități de recreere și odihnă. 

Vrem să ne îndepărtăm de toate lucrurile stresante și obositoare, optând pentru călătorii prin țară. Foarte mulți români profită de timpul liber pentru a se bucura de vacanțe plăcute. Fiecare anotimp are personalitate și oportunități turistice specifice. Din fericire, România are un relief extraordinar, cu munți, dealuri, câmpii, râuri vibrante, fluviul Dunărea și Marea Neagră. Așadar, turiștii au de unde alege, ceea ce este extraordinar.

Orice documentare online ne duce mai aproape de experiența mult-așteptată. Turiștii vor să treacă prin anumite experiențe atunci când ies la drum. Unii vor să se distreze iar alții să se odihnească. Fiecare călătorie pe care o întreprindem prin România merită să fie acompaniată de emoții plăcute și confort. Având în vedere că românii nu prea doresc să viziteze alte țări de teamă să nu se infecteze cu noul coronavirus, turismul intern a cunoscut o revitalizare impresionantă.

Oamenii vor să exploreze țară în compania prietenilor apropiați și cât mai departe de persoane necunoscute. Mai mult decât atât, turiștii verifică și site-uri precum datelazi.ro pentru a vedea câte cazuri sunt în județele pe care vor să le viziteze. Informați și pregătiți de drum, românii încearcă să se bucure de fiecare clipă a timpului liber. Ei fac acest lucru cu deosebită plăcere, punând accent pe istoria, cultură și artă românească.

istorie cetate neamt
Photo credit: Dusmanu Ionut

Vacanțele de weekend sunt extrem de populare. Sigur nu sunteți surprinși. Și noi am decis să profităm de zilele libere – sâmbătă și duminică – pentru o călătorie pe cinste în județul Neamț. Am pornit cu entuziasm și oarecare reținere din Iași cu destinația Cetatea Neamț. Ne-am urcat în mașînă și am ajuns destul de repede la Cetate, având noroc și de un trafic decent, fără ambuteiaje sau accidente.

Atunci când am ajuns în parcarea de la poalele dealului unde se află „cocoțată” cetatea, am văzut cum oamenii purtau măști și își spălau cu atenție mâinile. Acest lucru ne-a încurajat să mergem mai departe cu planurile noastre. Oamenii erau conștiincioși și respectau măsurile de siguranță și protecție.

După ce am vizitat Cetatea Neamț, am purces cu încredere către mănăstirea Agapia și apoi mănăstirea Văratec. Era pentru prima oară când vizitam aceste mănăstiri, ceea ce a însemnat o bucurie aparte a explorării virgine. La întoarcerea spre Iași, am făcut un popas la castelul Sturdza de la Miclauseni. Aici parcă timpul a refuzat să mai curgă.

unde se afla castelul sturdza distanta iasi
Photo credit: Dusmanu Ionut

Ne-am simțit bine explorând castelul. De asemenea, am participat și la un tur al castelului. În cadrul acestui tur, ghidul ne-a povestit câteva lucruri interesante despre familia Sturdza și nenumăratele încercări prin care au trecut. Am profitat de experiența ghidului și am simțit, măcar preț de câteva minute, că facem parte din familia boierească. Ați putea repeta și voi acest traseu, după ce verificați că nu au apărut între timp cazuri de Covid-19 la obiectivele turistice menționate de noi.

Hai la drum cu o mașină de bun venit în 2020!

Știm că sunt mulți români întorși în țară care încearcă să găsească soluții de mobilitate auto. Ei preferă să închirieze mașini pentru a întreprinde diverse activități. Fie că vorbim de cumpărături zilnice, treburi mărunte, afaceri de întreținut și alte obiective de îndeplinit, oamenii au nevoie de mașini bune. Acestea din urmă asigura stabilitate și confort în timpul fiecărui drum întreprins prin România. Dacă sunteți în căutarea unei mașini de închiriat, atunci apelați cu încredere la serviciile noastre. Avem o experiență vastă în domeniu (12 ani) și știm cum să oferim cele mai bune servicii posibile clienților.

Aveți la dispoziție o flota cu mașini diverse, ce pot fi utilizate fără rețineri pe străzile României. La noi o să gășiți VW Polo, VW Jetta, Opel Corsa, Opel Astra, Dacia Logan, VW Touran, Renault Trafic, Mercedes Benz Vito și multe altele. Profitați de ocazie pentru a porni la drum alături de cei dragi și la volanul unei mașini de calitate.

Suntem siguri că o să găsiți în flota noastră un autoturism de încredere, pe care să-l folosiți fără rețineri. Oricând aveți întrebări despre serviciile noastre, profitați de disponibilitatea agenților AutoBoca de a discuta. Avem agenți cu experiență care va pot ajuta să gășiți mai ușor autoturisme de calitate și chiar promoții lunare interesante. Dacă acestea sunt disponibile, de ce să nu profitați de ele?

Spor și călătorii plăcute prin România! 

Inchirieri auto oras