Clipe de relaxare la Castelul Sturdza

În weekend, pornim la “vânătoarea” de monumente istorice şi culturale prin România: Castelul Sturdza din Miclăușeni

Din când în când trebuie să ne hrănim şi sufletele şi să mai uităm de veşnicele griji financiare şi alte tipuri de responsabilităţi legate de serviciu. Stresul dispare atunci când avem în fata peisaje minunate şi oameni prietenoşi alături.

De fiecare dată când avem în faţă un concediu, nu strică să ne pregătim aşa cum trebuie. Putem să ne simţim bine şi în acelaşi timp să uităm de problemele care ne macină. Călătoria într-o locaţie nouă ne invită să descoperim locuri noi şi interesante, capabile să devină amintiri superbe.

Photo credit: Vasile Prisacariu

Aşa că, nu ar strica să profitaţi de un weekend şi să începeţi să descoperiţi câteva dintre comorile culturale şi istorice ale României. Ţara noastră are un trecut vechi, tumultos şi ascunde multe legende şi mistere care fascinează chiar şi în prezent.

Fiecare oraş din ţara are o poveste interesantă, cu elemente fascinante, pe care le putem descoperi cu drag. De fiecare dată când timpul este de partea noastră reuşim să explorăm România aşa cum trebuie: în libertate şi cu entuziasm. 

Photo credit: Vasile Prisacariu

Nu este de mirare că atât de mulţi turişti străini aleg să îşi petreacă concediile pe plaiurile noastre. Ei au găsit în România, un mixt de elemente foarte greu de replicat. Practic, în ţara noastră, aveţi la dispoziţie toate condiţiile necesare pentru o vacanţă ca în filme. Pentru a reuşi să faceţi acest lucru, nu strică să vă uitaţi peste posibilităţile existente. Acesta este un bun mod de a descoperi rapid cea mai bună destinaţie pentru timpul liber pe care-l aveţi.

Avem munţi înalţi, impunători ce păstrează secrete vechi de mii de ani, un litoral generos cu plaje însorite şi poveşti ale grecilor şi romanilor cât şi sute de construcţii religioase, istorice sau medievale. Pe lista se pot adăuga şi multe obiceiuri şi tradiţii frumoase pe baza cărora s-a format întreaga cultura românească. Suntem siguri că o să găsiţi în cultura României elemente de explorat pentru propria dezvoltare culturală şi nu numai. 

Vara, vremea este de partea noastră, aşa că ar fi păcat să nu profităm de temperaturile călduroase şi să nu plecăm într-un weekend undeva într-un loc retras şi protejat de natură. Poate fi remediul cel mai bun după o săptămână plină de stres şi ore lungi la serviciu. În doar două zile, vă puteţi reîncărca bateriile cât să şi petreceţi timp preţios cu familia. Dacă aveţi mai multe zile la dispoziţie şi mai bine.

Photo credit: Marius Isac

În acest sens, vă propunem să descoperiţi Castelul Sturdza din Miclăușeni, o adevărată bijuterie arhitecturală a Moldovei, numit de mulţi cel mai frumos castel neogotic din România. De ce aţi putea alege să vizitaţi acest castel?

Vă invităm în rândurile următoare să descoperiţi răspunsul la această întrebare. Este centru de atracţie pentru mulţi turişti romani şi străini deopotrivă şi de îndată ce veţi ajunge şi voi aici veţi înţelege de ce. Să ştiţi că mulţi turişti vin aici pentru a admira stilul arhitectural şi pentru a descoperi povestea clădirii.

Noi am aflat câteva lucruri interesante…

Castelul Sturdza din Miclăușeni a fost construit între anii 1880-1904 de către Gheorghe Sturdza şi soţia sa, Maria. Întregul plan arhitectural a fost bine pus la punct pentru a ridica o reşedinţă demnă chiar şi pentru un rege.

S-au folosit doar materiale de cea mai bună calitate pentru a indica luxul şi bunăstarea familiei Sturdza. Scările centrale au fost confecţionate din marmură de Dalmaţia, mobilierul a fost făcut la comanda din lemn de trandafir, sobele din teracota, porţelan sau faianță iar parchetul lucrat din lemn de mahon stejar şi abanos. Interesant nu-i aşa?

Photo credit: Marius Isac

Pereţii au fost pictaţi de către artişti talentaţi iar detaliile privind decoraţiile şi ornamentele arhitecturale au fost prelucrate manual. Deceniile de muncă şi sudoare ale meşterilor pricepuţi au meritat pe deplin: la final, castelul este o construcţie impunătoare şi elegantă, pe care merita să o vedeţi live.

Însă, istoria castelului nu este lipsită de evenimente mai puţin plăcute. Acesta a fost devastat în timpul celui de-al doilea război mondial şi o mare parte din cărţile extrem de valoare, mobilier şi alte artefacte au fost arse de către soldaţii ruşi iar altele vândute. Din fericire, Elisabeta Cantacuzino, fiica lui George Sturdza a reuşit să mai salveze câteva dintre bogăţiile castelului şi să implementeze lucrări de restaurare.

Photo credit: Marius Isac

De-a lungul timpului, Castelul din Miclăușeni a supravieţuit şi unui incendiu şi a deservit mai multor scopuri: centru de plasament pentru copii, mănăstire de maici şi în prezent că drept muzeu pentru vizitatorii curioşi. Tot aici veţi găsi şi o cramă, unde se organizează degustări de vin pentru maxim 70 de persoane.

O vizită la Castelul Sturdza, poate însemna o călătorie în istorie cât şi oportunitatea să vă plimbaţi pe domeniul generos din împrejurimea construcţiei. Este o locaţie liniştită, retrasă şi înconjurată de natură încântătoare. Cu siguranţă veţi dori să imortalizaţi aceste momente şi în câteva poze deosebite.

Photo credit: Marius Isac

Însă, nu este musai să vă opriţi doar la Castelul din Miclăușeni.  Vă puteţi continua explorarea şi în Târgu-Neamţ, unde veţi descoperi una dintre cele mai vechi construcţii religioase din ţară, mai precis, Mănăstirea Neamţ. Şi dacă vreţi să vă aventuraţi şi mai mult, vă puteţi încumeta până la Lacul Bicaz, un alt obiectiv turistic deosebit. La final, totul depinde de preferinţele voastre!

Înainte de toate, veţi avea nevoie de o maşină bună, pe care să o folosiţi cu plăcere pentru aceste mici explorări turistice. La acest aspect vă puteţi baza pe AutoBoca, o firmă de închirieri capabilă să vă ajute să călătoriţi fără stres. Avem 10 ani de experienţă în domeniul auto şi mereu ne punem clienţii pe primul loc. În acest sens, vă propunem să închiriaţi noul VW Polo Automat.

Photo credit: Bogdan Tofan

De ce acest model şi nu altul? De ce să colaboraţi cu noi? Un răspuns simplu este: fiindcă vă punem la dispoziţie toate condiţiile necesare pentru o experienţă auto inedită. Dacă v-am stârnit curiozitatea, vă invităm să citiţi în continuare. Aflaţi acum cât de simplu este poate fi să aveţi parte de o vacanţă deosebită!

Minivacanţe pline de legendă cu noul VW Polo Automat de la AutoBoca

Orice excursie reprezintă o şansă să descoperiţi lucruri noi şi să creaţi amintiri plăcute la care să vă gândiţi cu drag peste ani şi ani. Noi vă putem ajuta să vă deplasaţi fără probleme către toate destinaţiile pe care vi le-aţi propus. Pentru o vizită la Castelul Sturdza, o alegere excelentă ar putea fi VW Polo Automat. Este un autoturism din clasa mini, însă asta nu înseamnă că nu veţi dispune de o spaţiere generoasă. Din contra! 

Photo credit: Bogdan Tofan

Noul model de Polo vine cu multe dotări performante menite să facă întreaga experienţă auto mult mai plăcută. Nu doar atât, însă este foarte uşor de manevrat şi vă poate scăpa fără probleme din situaţii aglomerate din trafic. Pentru excursii de weekend, VW Polo Automat poate fi partenerul de drum de care aveţi nevoie.

Photo credit: Bogdan Tofan

Clienţii AutoBoca care au optat pentru acest autoturism au fost foarte mulţumiţi de performanţă acestuia. Ba chiar mulţi dintre ei l-au închiriat şi pentru viitoare călătorii. Din acest motiv, suntem convinşi că şi voi veţi fi încântaţi de noul Polo Automat.

Iar partea bună este că puteţi închiria această maşină deosebită de la AutoBoca la un preţ avantajos. În mai puţin de câteva minute, veţi avea autoturismul pregătiţi să vă ducă într-o aventură turistică. Contactaţi-ne chiar acum şi profitaţi de ofertele noastre din luna iunie. De ce să nu porniţi la drum cu un autoturism bun?

Autoturisme bune de inchiriat