Cod galben de ninsoare în Moldova: mobilitate auto îngreunată

Revigorarea mobilităţii auto începe în fiecare zi… Ne păstrăm mobilitatea auto şi pornim la dum cu încredere!

Atunci când temperaturile sunt scăzute şi zăpadă reprezintă o problemă serioasă, şoferii pornesc la drum cu reţinere. Ei ştiu că au în fata numeroase provocări, pe care trebuie să le depăşească cu răbdare şi deosebită atenţie. Dacă ai în faţă un drum acoperit cu zăpadă şi codul galben rămâne valabil mai multe zile, atunci cu certitudine eşti mai reticent în a ieşi afară. Este destul de dificil să descoperi un peisaj complet alb şi să nu te gândeşti cu emoţie la drumul pe care urmează să-l faci până la locul de muncă.

Iarna este sezonul accidentelor mici şi mari, deoarece şoferii trebuie să conducă autoturismele personale sau închiriate pe drumuri acoperite cu gheaţă şi zăpadă. Aşa cum poate ştiţi şi voi, de cele mai multe ori trebuie să ne luăm inima-n dinţi şi să pornim la drum spre locul de muncă. Nu este tocmai cea mai plăcută experienţa sa cobori din casă la maşină, dimineaţa (când frigul este în toi) şi să o vezi acoperită de zăpadă. Majoritatea şoferilor urăsc această activitate şi încearcă atât cât pot să o facă cât mai scurtă şi eficientă. Scoatem peria din portbagaj şi începem să o folosim cu atenţie (nu vrem să zgâriem maşina din prea mult exces de zel).

Photo credit: Dusmanu Ionut

Din proprie experienţă putem să empatizam cu cei care ies dimineaţa şi fie dau la lopată să elibereze maşina sau să o cureţe de zăpadă. Ştim cât de dificilă este această activitate, care mereu ne pune răbdarea la încercare dar şi nervii. Totuşi, după ce trecem peste greutăţile de dimineaţă, urmează cele din trafic. Majoritatea şoferilor merg încet şi cu grijă (din păcate nu toată lumea). Ei încearcă să ajungă la destinaţie fără să treacă prin experienţe negative. Mai sunt şoferi care se grăbesc şi pun în pericol traficul, dând naştere unor situaţii neplăcute.

Drumuri albe şi un romantism greu de descris

Se pare că anul 2019 a venit cu ninsori considerabile pe întreg teritoriul european. Sunt coduri roşii de ninsoare în Austria, Grecia. Traficul aerian are limitări considerabile, cu multe curse anulate şi redirecţionate către alte aeroporturi. De asemenea şi mijloacele de transport în comun circula cu greutate. Multe drumuri sunt închise şi oamenii sunt încurajaţi să rămână în case. Acelaşi lucru poate fi spus despre judeţele din Moldova, unde unele drumuri sunt închise. Datorită viscolului extrem de puternic, zăpada este revitalizata mereu.

Merită să menţionăm că astăzi aeroportul Iaşi a fost închis. Condiţiile meteo au fost atât de vitrege încât avioanele nu au putut să decoleze sau să aterizeze. Se pare că lucrurile nu stau mai bine nici în aeroportul Suceava. Acest judeţ din nordul României este şi el afectat de temperaturile neobişnuit de scăzute. Oamenii sunt încurajaţi să circule cu atenţie sau să-şi amâne drumurile dacă pot. Siguranţă trebuie să primeze. De fiecare dată când ieşim la drum, nu strică să fim atenţi la fiecare participant în trafic.

Dacă citiţi articolele distribuite de oameni în newsfeed-ul Facebook, oraşele şi satele din Moldova sunt afectate considerabil de ninsoarea din ultimele zile. De asemenea, foarte mulţi oameni se plâng pe Facebook şi Twitter că autorităţile nu şi-au făcut treaba. Unii sunt răutăcioşi şi rău-intenţionaţi iar alţii relatează realităţile dificile cu care se confruntă în trafic.

Ştim că viscolul îngreunează eventuale acţiuni de deszăpezire dar fără ele stratul de zăpadă atinge un nivel greu de ignorat. Nu înţelegem de ce în majoritatea oraşelor româneşti zăpadă reuşeşte mereu să ne surprindă. Te-ai gândi că după 10 ani consecutivi de „surprize”, ai pregătit un plan de acţiune. Un lucru rămâne la fel: discursul celor care orchestrează acţiunile de deszăpezire găsesc cele mai interesante scuze, ce fac cinste creativităţii româneşti.

Photo credit: Mihaela Tanase

Iarna anului 2019 pare a fi destul de dificilă. A venit cu mai multe provocări decât ne-am fi aşteptat. Totuşi, trebuie să ne înarmăm cu multă răbdare şi să pornim la drum cu atenţia în „buzunar”. Trebuie să ne uităm la drum fără distracţii şi să conducem cu răbdare. Drumurile acoperite cu zăpadă sunt foarte greu de parcurs, chiar şi atunci când suntem foarte pregătiţi. Este important să nu ne grăbim. În astfel de condiţii dificile, credem că este important să conducem cu grijă.

Fiecare şofer trebuie să fie conştient de faptul că drumurile sunt mai instabile decât de obicei. Ele prezintă uneori elemente imprevizibile, care ridică gradul de risc. Până la urmă de ce să ne punem în pericol viaţa şi integritatea autoturismului personal? Nu este nevoie! Putem ajunge la destinaţie fără probleme şi dacă conducem cu grijă. Nu există degeaba vorba „grabă strica treaba”.

Doriţi să închiriaţi o maşină de iarnă?

În această iarnă aveţi posibilitatea de a închiria maşini pentru a face faţă particularităţilor speciale ale vremii dificile. Sunt foarte multe firme româneşti care au autoturisme demne de închiriat pentru diverse perioade de timp. Astăzi, aveţi posibilitatea de a colabora cu AutoBoca pentru a închiria rapid şi fără bătăi de autoturismul potrivit pentru drumul pe care-l aveţi în faţă.

Firma noastră are o experienţă de 10 ani în domeniul rent a car şi a atins în acest un milestone important: 96% din clienţi ne recomandă serviciile. Vă invităm cu drag să descoperiţi autoturismele de bun venit şi cum acestea vă pot ajuta să exploraţi diverse regiuni din România cu încredere! Avem agenţi pregătiţi care vă pot ajuta să închiriaţi rapid şi fără stres autoturismul optim.

Inchirieri auto oras