Colindăm țara împreună! Sunteți pregătiți?

Sfârșitul anului 2020 vine cu numeroase oportunități turistice cu iz românesc!

A venit timpul să organizăm călătorii plăcute prin România, alături de prieteni și familie. Cât de minunată poate fi planificarea! Ieșim din tiparul gândurilor standard, atinse de monotonie, și strângem informațîi despre câtevă din cele mai faine locuri de vizitat în țară. În ultimele luni ale anului 2020, românii încep să facă mici planuri de călătorie, pe care să le urmeze cu drag. Dacă doriți să descoperiți câtevă din comorile turistice ale României, puteți începe documentarea din timp.

Câștigați timp și cresc șansele să treceți prin experiențe plăcute! De altfel, oricând vă propuneți să colindați o anumită regiune românească, ar fi util să știți câteva lucruri practice despre ea. Printre cele mai uzuale elemente putem menționa: cazare, restaurant, locuri de vizitat, mijloace de transport (dacă nu aveți la dispoziție un autoturism personal sau închiriat). Acestea reprezintă fundamentul oricărei călătorii. Sunt multe trasee turistice în România pe care le putem urma. Diversitatea turistică este bineprimită, mai ales dacă vrem să ne bucurăm cu adevărat de darurile turistice existente în țară.

De la drumuri montane, rustice și pitorești până la medii urbane și rurale, turiștii români și străini au la dispoziție în România atât de multe opțiuni! Având în vedere că iubim țara și călătorim des prin ea, ne-am gândit să redactăm un articol despre câteva din locurile care au reușit mereu să ne încânte.

Photo credit: Laura Seghedin

România, între potențial turistic și certitudini răzlețe

Într-un an dominat de provocări, probleme și dificultăți ieșite din comun, mulți români nutresc speranța că vor atinge epiderma normalității turistice. Totuși, în realitatea noului normal, putem strânge amintiri frumoase colindand prin țară. Avem posibilitatea de a explora un teritoriu atât de frumos și liber în expresivitate și naturalețe. Sunt câteva locuri în România care pur și simplu te copleșesc cu frumusețea lor.

Acestea devin apoi surse de zâmbete sincere și fericire pură. De ce să nu explorăm țara pe baza instinctului? El ne duce în zone incredibile și apoi ne aduce înapoi în îmbrățișarea normalității. Tranziția poate stârni pasiuni, greu de stăpânit și extrem de satisfăcătoare. Probabil ați văzut și voi clipuri video înregistrate de turiști români și străini care pur și simplu au fost seduși de frumusețea Carpaților, a Dunării și a Marii Negre.

Noi urmărim cu deosebit interes canalele de travel de pe YouTube. Câteodată dăm peste aventurile străinilor în România. Ei sunt uimiți de formele de relief prezente în țara noastră, de mâncarea delicioasă și de ospitalitatea românilor. Plângeri? Câteodată! Majoritatea sunt legate de infrastructură din România, care este dificitară în comparație cu cea din Europa.

Bine că, la drept vorbind, nu există termen de comparație între drumurile românești și cele din statele vestice. Sperăm că în viitorul apropiat să ne bucurăm de călătorii plăcute prin România, pe autostrăzi de calitate! Oare vom prinde autostrada care leagă Moldova de Transilvania? Hmm, rămâne de văzut!

Photo credit: Dusmanu Ionut

Oportunități turistice pentru cei care iubesc să călătorească prin România!

Putem transforma anul 2020 dintr-o sursă de griji în una de fericire și liniște. Chiar dacă nu o să fie tocmai ușor să realizăm acest lucru, îl putem face cu tact și răbdare. Moldova, Transilvania, Țara Românească, Dobrogea, Crișana, Maramureș, Țara Hațegului și alte regiuni istorice ne vor întâmpină cu oferte turistice de nerefuzat. Trebuie doar să le aprofundăm pentru a crea un itinerariu de urmat, menit să ne revitalizeze intelectual și sufletește. Indiferent de punctul de plecare, sunt șanse destul de mari să gășiți locuri faine. Să nu vă grăbiți. Așa riscați să pierdeți șanse rare de explorare a unor locații inedite.

Care sunt cele mai vizitate locațîi românești în ultimele luni ale anului? Toamna și prima lună a iernii au caracteristici distincte. Temperaturile sunt mai scăzute și chemarea munților este mai puternică decât în restul anului. Vrem să ne conectăm cu sursele montane de relaxare, distracție și odihnă. Unii oameni vor să meargă la munte pentru a se relaxa și detașa complet de stresul cotidian.

Photo credit: Andronic Constantin

Altii reușesc să facă acest lucru fără să întâmpine dificultăți. Alții se chenuie să uite de problemele zilnice. De altfel, cine ii poate învinui? Astăzi parcă este mai greu că oricând să găsim puțin timp pentru noi și liniștea sufletului. Totul se desfășoară într-un ritm amețitor. Uneori informațiile vin atât de repede și incisiv încât nici nu putem să ținem pasul cu ele.

Așadar, este indicat să alocăm timp vacanței și relaxării. În acest mod, vom reuși să ținem pasul cu toate provocările care apar de nicăieri. Sunt multe locuri în România care pot fi vizitate pentru momente de liniște și odihnă. Acestea devin parte din noi. Printre cele mai vizitate stațiuni și orașe în acest sens se numără: Moeciu, Vatra Dornei, Pojorâta, Frasin, Colibița, Poiana Brașov, Sinaia și Predeal.

Aceste locații atrag vizitatori români și străini an de an. Ei aleg să le viziteze pentru a se detașa de problemele de acasă. De altfel, atunci când pornești într-o vacanță, nu te mai interesează problemele întâlnite zi de zi. Le lăsăm acasă și ne bucurăm de fiecare clipă a vacanței. Timpul liber trebuie respectat și utilizat inteligent. Așa iau naștere idei interesante care ne pot ajută să ne bucurăm de experiențe minunate.

Călătorii plăcute prin România cu AutoBoca

Firma noastră a reușit în fiecare an să ajute clienții, români și străini, să închirieze mașini de calitate, potrivite pentru călătorii frumoase prin România. Aveți în AutoBoca un partener de încredere, care vă poate ajuta să călătoriți oriunde aveți nevoie.

În flota noastră se află multe mașini de calitate, ce pot fi utilizate cu încredere pe străzile țării. Avem modele din clasa mini, compacte, standard, microbuze și dube! Acestea au fost utilizate în repetate rânduri de clienți din toate lumea prin țară. Unele au impresionat, oferind stabilitate și confort utilizatorilor. Profitați de această oportunitate pentru a rezerva o mașină online!

În doar 3 pași, aveți mașina rezervată! Noi vă contactăm pentru confirmare. La predare, o să primiți o mașină curată și igienizată. În acest context pandemic, utilizăm soluții speciale de curățare, care să asigure un nivel sporit de siguranță clienților. Vă invităm să descoperiți ofertele noastre din această perioadă și să porniți la drum cu o mașină de bun venit! 

Inchirieri auto oras