Cu harta digitală în smartphone, explorăm România!

V-ați decis să colindați România? Foarte bine!

Cum putem „salva” anul 2020? Primele luni ale anului, au fost acompaniate de o mulțime de surprize neplăcute. Chiar dacă a fost dificil să trecem prin starea de urgență și tot ceea ce a implicat această, am descoperit noi surse de curaj și forță.

În prima lună a toamnei, îndrăznim să visăm la călătorii prin România. Cu grijă și responsabilitate, vom găsi rutele perfecte către destinații captivante, menite să devină amintiri de prețuit toată viață. Putem utiliza cu încredere internetul pentru a identifica cele mai frumoase destinații din România, dar și cele mai bune rute către ele.

Astăzi este mai ușor că oricând să explorezi locuri noi. Internetul ne-a deschis apetitul pentru călătorii captivante, departe de grijă „oare acum pe unde să o luăm”. Avem la dispoziție o sumedenie de instrumente și aplicații digitale, care ne pot face muncă mai ușoară că oricând.

Folosim smartphone-ul drept copilot și parcă toate drumurile devin mai ușor de gestionat, ceea ce este extraordinar. În ciuda faptului că infrastructură rutieră românească nu este tocmai la nivelul celei europene, cu grijă și atenție putem explora țara. Grija și precauția sunt absolut necesare pe străzile României.

Photo credit: Mihaela Abalaesei

Călătorii românești cu iz de WOW!

România este secretul turistic al Europei. Europenii au început în ultimii ani să includă țara noastră în itinerarii specifice de călătorie. Fie au venit singuri sau în grup, europenii sunt mereu surprinși plăcut de frumusețea țării noastre. În ciuda creșterii popularității turistice românești, potențialul de dezvoltare este incredibil.

În România se află Munții Carpați, râurile Siret, Olt, Mureș, Tisa, Crisurile, fluviul Dunărea, Delta Dunării și Marea Neagră. Aceste forme de relief au sculptat turistic țară. Drumuri precum Transrarău, Transalpina sau Transfăgărășanul impresionează prin peisajele pe care le păstoresc. Trebuie să va înhămați cu răbdare și să aveți telefoanele sau aparatele de fotografiat încărcate. O să simțiți chemarea creativității naturale.

fotografie lacul bicaz din romania
Photo credit: Constantin Andronic

Natură românească este adevărată atracție turistică a țării. Fie că vorbim de peisajele oferite de munții Carpați sau de anumite locuri speciale precum Vulcanii Noroioși sau munții Măcinului din Dobrogea, călătoriile prin țară pot lua o turnură unică, aproape mistică.

Dacă nu știți cum să gestionati numărul mare de posibilități turistice existente în țară, utilizați cu încredere internetul pentru a le contura într-un itinerariu captivant. Așa o să reușiți să explorați așa cum trebuie țara. Cât de minunată poate fi această! Uneori uităm acest lucru, ceea ce este trist. Turiștii străini ne aduc aminte de particularitățile speciale ale României.

Recent am avut plăcerea de a urmări pe Netflix, documentarul Flavours of România, realizat de carismaticul producător britanic Charlie Ottley. Acesta a reușit să scoată la iveală avantajele unei călătorii prin România. Documentarul are opt episoade și surprind așa cum se cuvine frumusețea regiunilor istorice. Să fim complet sinceri: am descoperit locuri și lucruri despre România pe care nu le știam.

Robert Raducanu

Am fost atât de bucuroși să le aflăm și să le includem în călătorii viitoare prin țară. Am simțit un entuziasm aparte atunci când am urmărit acest documentar. Ne bucurăm că există oameni precum Charlie care pun accent pe particularitățile unice ale spiritului românesc autentic. Cât de plăcut a fost să recunoaștem zonele prezentate în documentar pe care le-am vizitat și noi în trecut! O poveste care începe cu „Îți aduci aminte când am vizitat”, este mai mereu urmată de zâmbete și voie bună. De ce să nu va înhămați la o experiență turistică captivantă pe teritoriul României? Nu trebuie să va duceți neapărat în Grecia, Franța, Spania sau Italia pentru a descoperi povești fermecătoare și locuri frumoase.

Dacă anul 2020 ne-a pus în față unei realități mai restrictive decât ne așteptam, lunile de toamnă și iarnă pot oferi mult așteptată eliberare turistică. Totuși, pericolul Covid-19 nu a trecut însă îl putem gestiona cu grijă și atenție. Respectăm măsurile de siguranță recomandate de specialiști:

  • 1 Păstrăm distanța socială față de celelalte persoane
  • 2 Purtăm masca de protecție (peste gură și nas)
  • 3 Ne spălăm mâinile des (peste 20 de secunde)
  • 4 Utilizăm geluri dezinfectante
  • 5 Ignorăm mesajele și știrile false lansate prin intermediul rețelelor de socializare de persoane rău-intenționate

Aceste măsuri le respectăm cu strictețe de fiecare dată când ieșim în oraș. De asemenea, sperăm că persoanele pe care le întâlnim să respecte și ele aceste măsuri de protecție și siguranță. Lăsând în fundal pandemia, să revenim la posibilitățile turistice românești. Acestea cresc de la un an la altul, reușind să surprindă plăcut până și cei mai sceptici turiști.

Anul 2020 a dus lipsa turiștilor străini. Din rațiuni sanitare, aceștia au rămas în țările lor. Locul lor a fost luat de turiștii români care au ales să exploreze țară în care trăiesc. Bine au făcut! Foarte multe afaceri românești au fost afectate de pandemie și beneficiază de suportul vizitatorilor. Aceștia din urmă pot contribui la salvarea afacerilor puternic afectate de închiderea afacerilor timp de o luna.

microbuz 7 locuri de inchiriat

Descoperim împreună România cu autoturisme de bun venit!

În ultimele luni se poate observă o creștere a cererilor pentru autoturisme de închiriat. Deloc surprinzător, românii doresc să păstreze distanță față de mijloacele de transport în comun. Așadar, a crescut numărul de cereri pentru mașini, capabile să asigure experiențe auto plăcute și confortabile. AutoBoca activează în domeniu de închirieri mașini de peste 12 ani!

Avem un proces de rezervare online care poate fi completat în doar câteva minute. Oricând aveți întrebări, agenții AutoBoca vă pot oferi asistență mult dorită. Profitați de experiență noastră pentru a va bucura de experiențe auto plăcute! 

Inchirieri auto oras