Cu mașina spre ospitalitatea românească

Meditam deunăzi la ce îi mână pe străini, să zicem un american, să viziteze ogoarele strămoșește ale românului vajnic stră-stră…nepot al celebrilor, nimeni alții decât Ștefan cel mare, Mihai Viteazul sau Iancu de Hunedoara.
N-am idee, am stat și m-am gândit la un răspuns inteligent. Pur și simplu n-am idee ce ar putea vizita un american în România. Dacă mă gândesc mult aș zice că ar veni pentru fetele noastre, nu de alta, dar nu mă puteți contrazice că nu ar fi niște româncuțe extrem de ospitaliere! Serios acum, de ce ar veni ăsta de la mii de km distanță să viziteze ceva la noi în condițiile în care are de toate acolo, la el acasă?
Adică mergem pe principiul: vrea munți, merge la munte, vrea zgârie-nori, urcă până la 100 de etaje de câte ori pe zi vrea, dorește mare, are ditamai oceanele de-a lungul coastelor, vrea americanul fluvii și să joace poker în vreo hardughie de vapor după vremea lui Tom Sawyer, are și d-aia! Și uite cum sunt pusă în dificultate maximă. Ce-o căuta să vadă americanul ăsta la noi? Treaba lui până la urmă, dacă îl ține buzunarul, să o facă!
Pentru că mi-s fată isteață și uneori am scăpări de inteligență, am luat-o și eu metodic. Păi să zicem că omul s-a urcat în ”aveon”, și-a plătit drumul, cazare și câteva mici distracții pe plaiurile mioritice și acu ajuns la destinație vrea să înceapă cu dreptul. Se dă jos ”băietul”, cu țoalele lui de firmă, cu cardurile lui nelimitate, cu bagaje și cu tot ce și-a mai adus cu el, pregătit de jungla românească, și evident are nevoie de o mașină pentru că dacă tot vizitează frumusețile noastre, atunci să-i dăm pe mâna unor specialiști, Autoboca https://www.autoboca.ro/echipa. Găsește omul ce mașină are nevoie, marca potrivită lui, o poate lăsa în orice oraș pentru că există filială peste tot în țară și astfel poate hălădui vesel și plin de curiozitate peste tot prin țară. Apoi sunt sigură că oricui îi place să viziteze și să conducă chiar el mașina. Pe mine mă stresează să merg printr-o țară cu autocarul. Simt că mă duc în excursie cu grădinița.
Acum, să nu fiu chiar rea și obraznică și mai știu eu cum, de ce nu, avem și noi chestii care stârnesc curiozitatea americanului. Păi oricare vine aci, la noi în țară, îl caută pe Dracula. Cu sânge sau fără sânge, cu țăruș sau fără , aflat în viață sau repauzat prin nu știu ce cimitire mioritice, americanul îl vizitează la el acasă, conduce mașina, oprește cum se cade în parcarea de lângă, bate în poarta castelului, plătește civilizat că vorba aia, dacă nu dă bani, de ce naiba mai vine pe la noi și bagă o vizită fără bomboane sau flori, dar beneficiază de un show, măi trebuie să zic, destul de realist, când îi apucă pe ăia să iasă de prin sicrie, zombi cu sânge pe la dinți și niște urlete fioroase, culminând cu apariția lui Dracula însuși!
Pentru că mașinile de la Autoboca beneficiază de un super avantaj și anume, GPS, americanul nostru va zbura practic către orice destinație fără probleme că se va rătăci , și mai ales conexiunea la internet pe care o pun la dispoziție îi vor da accesul la informație oriunde.
Și de ce nu , americanul poate beneficia și de celebra ospitalitate românească pe care multă lume o ia în derâdere și cu care unii  nu sunt de acord. Dacă cei de la Autoboca îi întâmpină pe clienți în tradiționala cămașă românească, ia, atunci peste tot în pensiunile, hotelurile și satele românești primirea călduroasă cu pâine și sare a rămas la mare cinste. Am auzit pe ici pe colo, pe unii care spun că dacă ei ar fi întâmpinați cu pâine și sare ar spune despre gazde că-s niște sărăntoci. Nu-s de acord, a primi cu pâine și sare este o expresie referitoare la faptul că românul cât de sărac ar fi , întotdeauna pentru musafir găsește ceva să-i potolească foamea și să se simtă bine. E o chestie nu de bogăție, cât de respect și de bunătate specific românească. Și dacă americanul meu nu va găsi în România forme de relief să-l dea pe spate, blocuri turn sau arhitecturi futuristice, nici bani investiți în șosele sau cine știe ce restaurante la nivel mondial, sunt sigură pe ospitalitatea românului care îl va da pe spate, și va reveni aici doar pentru că oamenii pun amprenta asupra locului, iar bucătăria românească chiar uimește de la prima vedere.
Autoboca reprezintă ospitalitate românească.

Pentru SEO este folosită  AutoBoca | Rent-A-Car  www.autoboca.ro

Articol preluat de pe: http://spacemir.blogspot.ro/2014/07/cu-masina-spre-ospitalitatea-romaneasca.html#sthash.YvkPnHuH.dpuf