Cum călătorim în România în timpul pandemiei?

Curajul să ne fie ghid în timpul drumurilor efectuate prin România tumultosului an 2020!

Într-un an destinat uitării, profităm de timpul liber avut la dispoziție pentru a călători prin țară. În ciuda temerilor că ne putem infectă cu virusul Covid-19, trebuie să călătorim cu responsabilitate. Dacă ne-am propus să avem parte de o vacanță prin țară, atunci merită să ne ghidăm pașii după anumite reguli de siguranță. Da! Respectăm toate recomandările și regulile impuse de autorități. Pe lângă acestea, putem acorda o atenție sporită persoanelor cu care interacționăm. Dacă vedem oameni care nu respectă măsurile de siguranță, ar fi indicat să-i evităm. În acest mod, scad șansele să ne infectăm.

În timpul pandemiei, găsim cu greu imboldul de a ieși din orașul în care locuim. Nu este tocmai ușor să ne îndepărtăm de spectrul fricii, care mereu respiră în fundalul umanității. Dacă reușim să culegem laurii curajului, atunci putem porni la drum prin țară. Noi planificăm o călătorie prin țară de câteva zile. Vrem să descoperim locuri noi și interesante pe care să le împărtășim cu voi.

Am încercat să creăm un itinerariu turistic captivant, cu accent pe siguranță și responsabilitate. Nimic nu este sigur, mai ales când vine vorba de un virus invizibil și lipsa de reacție a unor oameni. Nu toată lumea respectă măsurile de siguranță și astfel restul societății este în pericol. Astfel de oameni fac că orice călătorie prin România să fie o reală provocare.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Călătorii puțin mai sigure prin România în timpul pandemiei

Știm că mulți români sunt reticienti în ceea ce privește eventuale călătorii prin țară. Teama este veridică și fundamentată pe lipsa de responsabilitate a unor concetățeni. Sunt multe locuri mai izolate care merită să fie vizitate. Lipsa oamenilor poate fi un indiciu că zona vizitată este puțin mai sigură. Nu există certitudini, mai ales în acest an când totul pare a fi instabil și plin de surprize.

Din fericire, România este o țară darnică cu turiștii. Ne uităm cu drag pe hartă și vedem atât de multe oportunități încât sperăm că timpul să ne fie aliat de nădejde. El ne poate face drumul mult mai ușor de gestionat și apreciat. O pregătire adecvată, poate fi de real ajutor, mai ales dacă vrem să ne bucurăm de fiecare moment al călătoriei.

O să existe un anumit nivel de stres, deoarece este imposibil să ignorăm pericolul Covid-19. Ne aducem aminte de el de fiecare dată când punem masca pe față sau auzim pe cineva că tușește în fundal. Imediat simțim nevoia să întoarcem capul și vedem sursa tusei. A devenit un reflex de care nu putem scapa.

În timpul pandemiei, românii au deprins obiceiuri noi, care nu pot fi pe deplin înțelese. Nevoia de siguranță a izvorât din teamă dar o întreținem cu responsabilitate zi de zi. Ce planuri avem pentru luna septembrie? Să pornim cu punctul de plecare, Iași, un oraș recunoscut pentru frumusețea sa și obiectivele turistice captivante.

fotografie lacul bicaz din romania
Photo credit: Constantin Andronic

Drumul este sub directa oblăduire a munților Carpați. Ei ne vor ghida pașii și tot timpul, impresiona cu peisaje incredibile. Vom vizita lacul Bicaz și Cheile Bicazului, două locații recunoscute pentru particularitățile unice. Nu vom avea timp să vedem Parcul Național Ceahlău dar de la distanță, îl vom „saluta”. Continuăm drumul până la Lacul Roșu, pe care-l așteptăm de mult timp. Avem o slăbiciune pentru acest lac minunat. Aici reușim să ne reculegem gândurile și să accesăm latura pozitivă a vieții.

După Lacul Roșu, avem o țintă cu totul specială: Sovata. De la începutul anului, am vrut să ajungem într-un loc care să ne revitalizeze spiritual și mental. Sovata părea a fi destinația ideală, mai ales pentru cei care iubesc natura și liniștea pădurilor. De asemenea, lângă Sovata, se află și salina Praid, pe care nu știm dacă o să o vizităm. Având în vedere contextul epidemiologic al țării, nu știm dacă o să optăm pentru o vizită în salină. Vom vedea la fața locului. După Praid, ne înhămăm la un drum puțin mai lung, care să ne ducă la Sighișoara.  

Photo credit: Andronic Constantin

Cetatea medievală se află în itinerariul turistic al tuturor persoanelor care iubesc istoria și cultura. Vom petrece o seară în cetate, sperând să-i descoperim cât mai multe secrete. Oare vom reuși? Rămâne de văzut. Oricum abia așteptăm să împărtășim această experiență turistică cu voi. Vom face multe fotografii și chiar unele clipuri video interesante. După Sighișoara, includem în itinerariu un popas la Viscri și unul la Rupea. Fain, nu-i așa?

Urmează să vizităm orașul Sibiu, care ne poate impresiona cu clădirile sale istorice. În acest oraș, avem de gând să vizităm grădina zoologică Sibiu și Muzeul ASTRA dar și Parcul Natural Dumbravă Sibiului. Încercăm să petrecem cât mai mult timp în aer liber. Următoarea destinație este Transfăgărășan. Cel mai frumos drum din lume poate fi experiența anului. De foarte mult timp ne-am setat ochii pe acest drum sprijit pe grația norilor. Nu credem că vom ajunge în acest an aici, dar sperăm că lucrurile vor decurge așa cum trebuie. Cât de minunat! După Transfăgărășan vom porni la drum înapoi spre Iași!

Călători fericiți cu AutoBoca!

Dacă nu ați călătorit până acum cu o mașină de bun venit de la AutoBoca, atunci a venit momentul să faceți acest lucru. Firma noastră vă oferă posibilitatea de a descoperi România cu ajutorul unor autoturisme de calitate. Profitați de formularul nostru online de rezervări și alegeți o mașină care să va ducă la destinație într-un mod sigur și plăcut.

Important de știut: Fiecare mașină este curățată și igienizată înainte de a ajunge la client. Vrem să știți că suntem dedicați acestui aspect de siguranță și curățenie.

Oricând doriți să închiriați un autoturism de la noi, intrați cu încredere pe pagină principala și utilizați formularul de rezervare! Dacă aveți întrebări despre procesul de închiriere sau mașinile alese, contactați-ne cu încredere. Răspundem cu drag și seriozitate. Ne dorim că fiecare client care apelează la serviciile noastre, să se bucure de o experiență plăcută! Ce ziceți de un drum prin țară alături de AutoBoca?

Inchirieri auto oras