Cum găsim locuri izolate aproape de orașul în care locuim?

Planuri inteligente de călătorie în 2020: aproape de acasă, locuri de vizitat cu entuziasm!

Într-un an dominat de provocări inedite, crize sanitare, măsuri de restricție, reguli de protecție de urmat și surprize neplăcute, devine o problemă să găsim activități de relaxare și distracție departe de locuri aglomerate. A fost destul de dificil să trecem prin lunile anului 2020. Se pare că din ce în ce mai mulți români încearcă să găsească soluții la problemele pe care le întâmpină. Atunci când stresul, anxietatea și depresia devin companioni zilnici, nevoia de relaxare crește de la o zi la alta.

De altfel, un număr impresionant de români depun efort considerabil pentru a se relaxa după o zi stresantă și obositoare. Ei încearcă să se bucure de liniște și odihnă, chiar dacă uneori este destul de dificil să găsim locuri propice acestor deziderate.

Chiar dacă pare aproape imposibil să ne îndepărtăm de tiparul social cu care eram obișnuiți, a venit vremea să ne adaptăm la o realitate nouă. Avem reguli de respectat, pentru sănătatea noastră dar și a celor dragi. Acestea țin mai mult de bun simt și igienă personală.

Dacă locuiți în unul din cele mai poluate orașe din România, precum București sau Iași, atunci purtarea unei măști devine o necesitate. Noi locuim în Iași și aerul respirat fără mască este o corvoadă pentru plămâni, nas și gât. Uneori simțim că aerul poluat, greu și cu un miros specific întră în corp precum un inamic dornic să ne distrugă din interior. Atunci când punem masca, parcă simțim că aerul este oarecum filtrat.

Respirăm puțin mai bine, ceea ce este extraordinar pentru corp. Distanțarea socială se impunea și înainte. De multe ori mergeam la cumpărături și erau oameni care intrau în sufletul nostru. Ei invadau spațiul personal fără menajamente dar astăzi mai puțin că niciodată, ceea ce este foarte bine. Cât despre spălatul mâinilor, ce să spunem? Trebuie să ne spălăm des pe mâini și să avem grijă de igienă personală.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Planul și odihnă în vremea pandemiei

În 2020 activitățile de relaxare sunt acompaniate de planificări serioase. Nu mai putem porni orbește la drum. Astăzi trebuie să fim bine informați înainte de a ne urcă în mașină. De cele mai multe ori, nici nu ne trece prin minte să pornim la drum lung. Suntem puși în fața unei situații stranii și noi: să găsim cele mai bune variante de călătorie în fundalul unei pandemii active. Pentru a reuși să adăugăm o notă de claritate și luciditate în procesul documentării, nu trebuie să ne grăbim. Nimic nu iese bun din grabă. Așa că ne luăm o oră sau două pentru a identifica zonele demne de vizitat și dacă merită să facem drumul până la ele.

Avem internetul de partea noastră dar și legături digitale cu prietenii care deja au vizitat anumite locuri din România. De ce să nu profităm de acest dar superb și util? Internetul ne poate face viața mult mai ușoară, mai ales dacă îl folosim cu inteligență. Sunt foarte multe website-uri de călătorie care pot fi consultate cu încredere pentru a găsi rute faine de urmat.

Astăzi sunt foarte populare vloggurile de călătorie. Poate că petrecem mult timp în casă dar vrem să vedem lumea prin intermediul PC-ului, smartphone-ului sau al TV-ului. Așa că întrăm în rolul privitorului activ. Sunt oameni suficient de curajoși care au călătorit prin diverse locuri frumoase din România și nu numai. Așa că îi urmărim cu drag, asemeni un serial, cu personaje recurente și fundaluri impresionante.

Photo credit: Dusmanu Ionut

România nu duce lipsa de atenția vloggerilor. Sunt câteva clipuri superbe care pun accent pe darurile turistice ale țării. YouTube poate fi un instrument activ și interesant, pe care-l aveți în smartphone oricând (evident cu o conexiune activă la internet). De foarte multe ori am urmărit cu drag clipuri video pe YouTube și apoi am încercat să reproducem experiența urmărită.

Un alt instrument digital pe care-l folosim cu entuziasm este Google Maps (Hărți). De ce? Acesta ne ajută să facem planuri mult mai ușor, prin acces la informații clare și practice. În funcție de punctul de plecare și destinația aleasă, putem vedea cât timp trebuie să petrecem la volam, câți kilometri avem de parcurs și prin câte locații trecem.

Atunci când ai în față ruta, vezi cu precizie prin ce orașe, cătune, sate trebuie să treci. În această călătorie o să găsim și monumente ale naturii, istoriei, culturii și artei. Unele pot fi vizitate și altele ignorate. Câteodată merită să facem un efort pentru a vedea un loc precum Castelul de Lut de pe Valea Zânelor sau o minunăție de emoție vizuală la Cascada Bâlea.

Noi folosim des Google Maps și Waze pentru a plănui călătoriile prin țară. Nu lăsăm lucrurile să decurgă de la sine și rareori optăm la noroc pentru a descoperi un loc de vizitat. Simțim mereu nevoia de a completa locul care ne-a atras atenția, cu informații completare. Atunci când simțim că avem suficiente date, luăm o decizie: mergem sau nu la destinația respectivă. Știți ce este extraordinar? Astăzi avem la dispoziție smartphone-ul cu conexiune directă la internet. Îl scoatem din buzunar și găsim răspunsuri la întrebări diferite.

Photo credit: Dusmanu Ionut

În prezent, credem că este o aberație de la normal, rătăcirea într-o călătorie. GPS-ul îți schimbă ruta rapid și te aduce pe drumul cel bun. Totul durează doar câteva secunde. Oare suntem cu adevărat pierduți în câteva secunde? Poate că da, poate că nu, depinde cum privim experiență. O să continuăm drumul mai ușor că oricând în timpul umanității. Nu doar elitele au acces la informații, ceea ce este fascinant.

Smartphone-ul și internetul ne aduc mai aproape de locurile pe care vrem să le vizităm și înțelegem mai ușor că oricând. Am putea menționa și Instagramul drept instrument digital demn de folosit. Îl folosim uneori pentru a vedea poze postate de călători de la locurile pe care dorim să le vizităm. Sunt foarte multe poze frumoase care ne pot determina să mergem sau nu într-un loc anume. De ce să nu profităm de această scurtă intruziune în frumusețea unui loc? Este foarte ușor să facem acest lucru!

Un nou drum fain prin țară cu AutoBoca

Suntem mereu dornici să le oferim clienților acces la mașini de calitate. În flota AutoBoca o să găsiți mijloace de transport sigure și confortabile. Firma noastră are servicii de rent a car ce pot fi folosite cu încredere pentru a călători prin România. În țară, ai nevoie de mașini pentru a explora România și tot ce are mai frumos de oferit. Avem modele pentru nevoi de transport diferite. Această flexibilitate a fost impusă de clienții care au dorit mereu mașini specifice.

Contactați-ne cu încredere oricând aveți nevoie de informații suplimentare despre mașinile disponibile spre închiriere! 

Inchirieri auto oras