Cum ne menţinem maşina curată în fiecare zi?

Metode şi recomandări pentru a ţine maşina curată: învăţam în fiecare zi lucruri noi

Milioane de şoferi din întreaga lume sunt proprietari de maşini. Ei au mare grijă de autoturismele personale. Şoferii încearcă atât cât pot să prelungească viaţa autoturismelor pe care le conduc în fiecare zi. A devenit un bun necesar pentru societatea din prezent.

Trebuie să te deplasezi rapid, eficient şi preferabil în siguranţă şi confortabil. Din acest motiv este foarte util să ai la îndemână o maşină de calitate şi pe care să te poţi baza oricând. Aceasta are nevoie de grijă şi chiar dragoste pentru a funcţiona corespunzător mulţi ani la rând.

Însă, orice lucru necesita întreţinere atentă pentru a da randament pentru o perioadă mai lungă. Chiar şi un simplu telefon are nevoie de o folie de protecţie pentru a diminua posibilele dăuna. La fel şi în cazul unei maşini, pe lângă verificările periodice, ar fi de preferat să iei în considerare şi câteva elemente ce ţin strict de mentenanţa (inclusiv condusul preventiv).

Nu este niciun secret că pentru şoferi menţinerea curăţeniei în maşină poate fi o adevărată bătaie de cap. De multe ori sunt presaţi de timp şi alte activităţi, încât nu pun pe plan prioritar acest aspect. Ei încearcă să-şi ţină autoturismele curate şi lipsite de pete sau mirosuri urâte. Se poate crea un disconfort ce scade calitatea experienţei auto, dacă te vezi nevoit  să conduci în condiţii mai puţin plăcute. Totuşi, nu mereu trebuie să trecem cu vederea anumite aspecte ale curăţeniei interioare şi exterioare a autoturismului. Pentru a ne bucura de o experienţă auto pozitivă, trebuie să avem grijă şi de curăţenia maşinii.

Photo credit: Bogdan Tofan

Cât de greu o să fie pentru un proprietar să găsească cele mai bune strategii pentru a menţine maşina curată? Dacă ai acces la informaţii utile despre cele mai bune metode de a ţine maşina curată, atunci devine mai uşor să faci acest lucru.  Sunt nenumărate instrumente de curăţat şi soluţii, menite să ţină curata maşina. Fiecare scaun, material textil vine cu particularităţile lui – din acest motiv sunt indicate anumite produse/instrumente ce pot proteja şi prelungi calitatea autoturismului. Totuşi, să nu vă faceţi griji. Piaţa românească are mai mult decât suficiente produse şi instrumente ce pot asigura curăţenia autoturismului.

De ce să nu te bucuri mereu de plăcerea de a conduce? Maşina, deşi poate fi văzută ca un simplu mijloc de transport (de la A la B sau C), pentru mulţi şoferi are şi o importanţă deosebită (mai ales dacă eşti nevoit să petreci multe ore la volan în fiecare zi). Poate fi un partener de drum de care trebuie să ai grijă pentru a îţi asigura cât mai multe experienţe auto memorabile. De altfel, este chiar indicat să faceţi acest lucru.

Ce trebuie să faci mai exact pentru a îţi menţine autoturismul curat şi departe de mirosuri şi pete dăunătoare? În continuare îţi vom prezenta 5 sfaturi utile şi uşor de aplicat pentru a te bucura de călătorii plăcute oricând. Sunteţi pregătiţi să descoperiţi câteva lucruri interesante?

5 sfaturi eficiente pentru o maşină mereu curată

De regulă, foarte mulţi dintre noi nu dispunem de timpul necesar pentru a ne ocupa de toată activităţile pe care ni le-am dori să le întreprindem. Iar curăţarea maşinii, pe lângă faptul că devine o sarcină, necesita şi ceva concentrare din partea noastră, mai ales dacă dorim rezultate benefice. Însă, nu este musai că totul să fie complicat. De fapt, întreţinerea autoturismului poate deveni o procedură relativ simplă şi uşor de administrat. Un prim pas ar fi să încerci să deprinzi câteva obiceiuri utile ce te pot ajuta pe termen lung.

Photo credit: Cosmin Ilieș

În acest sens, îţi vom prezenta 5 paşi simpli pentru o maşină curata şi mereu primitoare. Desigur, este mai simplu să apelezi la serviciile unei spălătorii auto, însă sunt câteva elemente pe care le poţi face şi singur fără să plăteşti extra. Iată ce trebuie să iei în considerare:

  1. Scapă de pete fără bătăi de cap. Oricât de precaut ai fi, este practic imposibil să nu verşi cafea sau suc măcar o dată în maşină. De regulă aceste băuturi pot lăsa pete permanente, însă dacă acţionezi rapid poţi salva tapiţeria. Un mic truc este să foloseşti un pic de Vanish pe locul pătat şi să îndepărtezi restul reziduurilor cu un aspirator de maşină. Efectul este imediat şi emană şi un miros plăcut.
  2. Nu fuma în interior. Deşi pentru fumători acest lucru este puţin la neîndemâna, ar fi de preferat să se evite fumul de ţigară în interiorul autoturismului. Se impregnează mirosul în tapiţerie şi este dificil de înlăturat. Însă, există câteva odorizate (parfumate  cu lemn de  cedru şi mentă) care ar putea ajuta în acest scop.
  3. Spală interiorul de câte ori poţi. Poate sună a un sfat de la sine înţeles, însă dacă îţi intră în obicei să acorzi jumătate de oră pentru a curăţa interiorul autoturismului, va fi mult mai simplu să îţi menţii maşina curată pe termen lung.
  4. Şterge-te pe pantofi înainte de a înainte de a conduce. O maşină  curată poate cere comportamente similare ca și o casă curată. Dacă eşti mereu atent, şansele de dezordine se vor diminua.
  5. Păstrează un sac de gunoi în autoturism. La drumuri lungi, este inevitabil să nu exista rămăşiţe de la diverse băuturi consumate sau mici gustări. Dacă ai la îndeamnă un sac menajer este simplu să le strângi şi să le arunci când vei găsi un moment oportun (într-un loc special amenajat, bineînţeles).

Photo credit: Cosmin Ilieș

Practic, întreţinerea unei maşini curate nu necesită un efort enorm, doar puţină atenţie şi implementarea unor obiceiuri. Noi, cei de la AutoBoca suntem foarte exigenţi în ceea ce priveşte curăţenia autoturismelor date spre închiriat. Ştim cât de mult acest aspect influenţează experienta condusului.

Din acest motiv, agenţii noştri au grijă întotdeauna că maşinile oferite spre închiriere să fie atent îngrijite şi accesorizate cu odorizate îmbietoare. Altfel îţi vine pofta de aventura turistică dacă te afli într-un model nou de autoturism şi predat fără cusur. Ne place să ne vedem clienţii zâmbind şi nu ne este frică să depunem eforturi pentru a ne asigura că vei pleca din biroul nostru mulţumit.

Photo credit: Bogdan Tofan

Aşa că, dacă eşti în căutarea unei maşini bune, pe care să te bazezi pentru călătoriile tale, ne poţi contacta oricând. Îţi punem la dispoziţie o flotă de calitate, diversă şi garantăm că vei primi un autoturism curat, proaspăt spălat şi cu plinul făcut!

Autoturisme bune de inchiriat