Cum ne pregătim maşina pentru vacanţa de vară?

Recomandări utile pentru a ne pregăti maşina la drumuri lungi pe timp de vară

Mulţi dintre noi aşteptam cu nerăbdare vacanţa de vară, să zburdăm liberi pe plaje însorite sau pe pajiștile verzi şi frumoase ale munţilor. După luni întregi în care ne-am ascuns de frig, vijelii şi temperaturi scăzute, a venit într-un final vremea să ne bucurăm de soare, peisaje colorate şi de clipe de relaxare alături de prieteni şi familie.

Sub patronajul delicat al Soarelui reuşim mereu să descoperim locuri interesante şi oameni minunaţi. Mulţi romani se afla în căutarea liniştii şi a eliberării de stres. Ei de multe ori reuşesc să se detaşeze de spiritul nociv şi stresant al oraşului.

În această vară avem posibilitatea de a vizita numeroase locuri interesante, care să ne surprindă într-un mod plăcut cu poveşti fascinante şi peisaje mirifice. Dacă investim puţin timp într-o documentare atentă, vom reuşi să descoperim relativ rapid şi uşor destinaţii extraordinare în România. Internetul ne poate oferi câteva repere. În lumea digitală românească o să găsim mereu bloguri de călătorie, sfaturi utile şi experienţe turistice detaliate magnific de scriitori inspiraţi.

Din acest motiv, oamenii preferă să călătorească, să descopere cât mai multe locaţii noi şi interesante. România este o ţară binecuvântată cu multe resurse naturale incredibile, la care se adăugă şi secole de istorie, tradiţii atent prezervate (mai ales în Bucovina) şi sute de construcţii vechi însă frumoase şi cu multe legende de împărtăşit.

Însă, în spatele oricărei călătorii de succes, stau multe pregătiri, asta dacă vreţi să nu aveţi parte de situaţii neplăcute. Sunt câteva elemente practice pe care nu le puteţi trece cu vederea, mai ales dacă v-aţi propus să parcurgeţi un circuit prin ţară. Condusul pentru sute de kilometri poate fi obositor atât pentru şofer cât şi pentru maşină. Siguranţa este mereu pe primul loc, aşa că nu strică să petreceţi puţin timp pentru a verifica starea tehnică a autoturismului.

Atenţia acordată stării tehnice a maşinii pe care o conduceţi vă poate ajuta să evitaţi probleme în timpul drumului. De ce să riscaţi să rămâneţi în mijlocului drumului cu maşina trasă pe dreapta? Nu. Nimeni nu vrea să se lovească de astfel de situaţii neplăcute. Dacă verificaţi autoturismul porniţi la drum cu mai multă încredere şi evident fără stres. Siguranţă trebuie să fie primordială. În acest mod ajungeţi la destinaţie fără probleme.

Photo credit: Mihaela Abalaesei

Pregătirea unei maşini pentru un drum lung este o etapă absolut necesară înainte de a pleca în vacanţă. În acest fel, veţi reuşi să  evitaţi neplăceri ulterioare care vă pot costa timp, bani şi uneori, chiar viaţa!  Sunt unele acţiuni care pot fi implementate din timp pentru a îmbunătăţi durabilitatea autoturismului vostru cât şi calitatea experienţei auto. Despre ce anume este vorba? Vă invităm să aflaţi mai multe detalii chiar acum!

5 sfaturi demne de urmat pentru călătorii lungi pe timp de vară

Vara este anotimpul destinat concediilor şi excursiilor prin ţară, iar drumurile cu maşina până la mare, munte (poate chiar şi în străinătate) necesită o pregătire anterioară. Cu siguranţă veţi dori evitarea impedimentelor de pe drum. Condiţiile rutiere nu sunt întotdeauna favorabile (mai ales în zonele montane), aşa că trebuie să urmaţi câţiva paşi să fiţi siguri că autoturismul se afla într-o stare tehnică impecabilă.

Verificare stării anvelopelor şi a presiunii din pneuri este unul dintre elementele importante pentru o călătorie plăcută şi fără probleme la drumuri lungi. Dacă presiunea din anvelope nu la un nivel optim, atunci scade controlul şi precizia de manevrare a maşinii, şi creşte şi consumul de carburant. Practic, aplicaţi mai mult stres asupra motorului iar la un drum lung, se pot resimţi efectele negative.

Foarte important de reţinut faptul că presiunea trebuie verificată “la rece”, nu imediat după ce aţi folosit maşina. De asemenea, dacă veţi avea multe bagaje şi un număr mai mare de pasageri, cauciucurile trebuie umflate la presiunea maximă, conform manualului tehnic al autoturismului. Nu ar strica să aveţi la îndemână şi roata de rezervă. Niciodată nu se ştie ce se poate întâmpla, de aceea ar fi bine să fiţi pregătiţi.

Verificarea lichidelor este următoare etapa în verificarea autoturismului vostru. Lichidul de frâna, uleiul de motor, lichidul de parbriz cât şi lichidul de răcire (mai ales în cazul temperaturilor ridicate) sunt esenţiale de urmărit. Toate acestea trebuie să se afle la un nivel optim şi conform specificaţiilor fiecărui model de autoturism.

Verificarea climatizării joacă de asemenea un rol important pentru o călătorie plăcută şi lipsită de stres. Dacă la activarea butonului pentru aer condiţionat, observaţi că temperatura din habitaclu nu scade, înseamnă că ceva nu funcţionează corespunzător. De cele mai multe ori este vorba de consumarea freonului şi un specialist în domeniul auto vă poate ajuta să rezolvaţi această problemă. O revizie a autoturismului este de asemenea recomandată.

Photo credit: Bogdan Tofan

După verificarea stării tehnice a maşinii, ar trebui să mai ţineţi cont şi de câteva elemente ce ţin de concentrare şi orientare. Dacă veţi porni la un drum lung în zone cu care nu sunteţi familiarizaţi, o idee bună ar fi să aveţi la îndemână un sistem de navigaţie prin GPS. În acest fel o să vă deplasaţi cu mai mult uşurinţă şi veţi găsi destinaţiile vizate fără prea multe bătăi de cap.

Un alt sfat demn de urmat înainte să porniţi la un drum lung este să vă asiguraţi că sunteţi odihniţi. Un somn bun poate face miracole! De asemenea veţi fi mult mai concentraţi la trafic şi mult mai relaxaţi. În plus, aşa veţi reuşi să vă bucuraţi şi de plăcerea drumului în sine. Sunt multe atracţii turistice la care puteţi opri până să ajungeţi la destinaţia finală.

Photo credit: Bogdan Tofan

Altfel spus, puţină atenţie şi precauţie este mereu binevenită. Sperăm că aceste sfaturi să vă ajute să aveţi parte de călătorii cât mai frumoase şi că toată energia voastră să se concentreze asupra obiectivelor turistice cât şi a celor dragi. Dacă totuşi nu plănuiţi să porniţi la drum cu maşina persoană, o variantă avantajoasă este să apelaţi la un serviciu de rent. Iar aici, vă putem ajuta noi!

AutoBoca este o firmă profesională de închirieri maşini cu 10 ani de experienţă în domeniu. Toate modelele incluse în flota noastră sunt atent verificate de către specialiştii noştri. Astfel, în momentul în care veţi porni la drum, nu va trebui să vă faceţi probleme în privinţa stării tehnice a autoturismului.

Vi se va înmâna o maşină nouă, cu plinul făcut şi gata să vă ducă într-o nouă aventură turistică! Vara aceasta am pregătit multe oferte speciale care merită descoperite. Contactaţi-ne chiar acum pentru mai multe detalii! În prezent este mai uşor ca oricând alegerea unei maşini din flota Autoboca. Avem agenţi profesionişti care o să fie alături de voi în timpul procesului de selecţie.

Autoturisme bune de inchiriat