Cum ne pregătim pentru Săptămână Mare a Paștelui?

Zile speciale de o sensibilitate religioasă aparte de Paste: gânduri divine cu și despre Dumnezeu

În această perioadă specială a anului, începem să cochetăm cu divinitatea, atât cât putem percepe din vastitatea ei în viața de zi cu zi. Milioane de romani se pregătesc cu deosebită atenție de venirea Paștelui, o sărbătoare cu totul specială pentru ei. Mulți oameni au început deja să facă curat prin case, pregăndindu-le astfel de venirea invitaților la masa de Paste. Muzica dulce și mlădioasă a aspiratoarelor din blocurile României se aude la orele de vârf. Mașinile de spălat rufe nu se lasă mai prejos, ocupandu-se de perdele, haine și alte textile. Curățenia de Paste este importanta pentru mulți romani. Deloc surprinzător, la nivel spiritual, unii spun că pregătim casa de aducerea Luminii în casă.

Pe lângă curățenia casei în care locuim, începem și maratonul mâncării, care vine cu multe provocări și realizări minunate. Desi tradițional mama și bunica se ocupa de pregătirea mâncării de Paste, astăzi putem observa o schimbare sau evoluție în gastronomia românească: bărbații se implica din ce în ce mai mult în bucătărie. Acest lucru se întâmplă mai ales la oraș, unde exista un tipar social de egalitate mai clar decât cel prezent în mediul rural. Implicarea bărbaților în pregătirea mâncării de Paste întărește coeziunea familiala, ceea ce conduce la experiențe pozitive și fericire în cuplu. Mulți oameni abia așteaptă venirea mesei de Paste când vor împarți merinde cu cei dragi. De asemenea, cu ocazia acestei mese, socializam și schimbăm doua trei vorbe cu prietenii și cu familia.

Credit: Dusmanu Ionut

În timpul anului, muncă și nenumăratele obligații zilnice ne împiedică să dezvoltam relații strânse cu cei dragi. Totuși, exista momente speciale în an care ne „obliga” să fim alaturi de cei dragi și să ne bucuram de prezenta lor. Atunci când se întâmplă acest lucru reușim să dam naștere unor amintiri frumoase, care rămân cu noi ani la rand. Din acest motiv încercam atât cât putem să cream contextul potrivit pentru o experiență plăcuta. În majoritatea cazurilor reușim să facem acest lucru. Știm că sunt și situații neplăcute care ne pot afecta dispoziția însă de dragul sărbătorii trebuie să trecem peste.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Să intrăm în Săptămână Mare așa cum se cuvine: cu inimile curate!

Postul Paștelui ne provoacă să fim mai buni și să rezistăm la anumite tentații culinare și sociale, care altminteri ne defineau comportamentul zilnic. Săptămână Mare poate fi o bucurie pentru toți cei care au ținut post și nu „trișat”. Daca religia ortodoxa înseamnă mult pentru noi, atunci cu siguranță vom depune efort considerabil pentru a respecta Postul și tot ceea ce implica el. Știm că nu este ușor. Nimic important și de valoare nu este obținut peste noapte și cu un efort minimal. Pentru a ne bucura de o serie de experiențe spirituale plăcute, trebuie să muncim pentru ele. Fiecare zi din Săptămână Mare poate fi o sursa spirituala vivace, care să ne pregătească pentru primirea Luminii. Atunci când mergem la biserică știm că suntem liniștiți sufletește și destul de pregătiți să primi binecuvântarea luminii.

Photo credit: Dușmanu Ionuț

Așadar, ar fi util că macar în Săptămână Mare a Postului Paștelui să fim puțin mai buni decât de obicei. Vom reuși să facem acest lucru daca rămânem concentrați la ceea ce trebuie să facem și nu stăruim în tentații. Este important să ne bucuram de o realizare personala, intima, „îmbrățișată” de divinitate, fară să fim subiectul unor discuții din partea celorlalți. De altfel, nici nu ar trebui să fim preocupați de ceea ce spun ceilalți. Noi putem trece prin bucuria Paștelui în propriul ritm, fară „grija” altora. În aceasta perioada majoritatea romanilor au grija de casa, familie și starea emotioanala. Aceste trei elemente par a fi în atenția celor care încearcă să se bucure de venirea Paștelui. De multe ori este greu să uitam de greutățile de la locul de munca și implicit cădem în plasa gândurile stresante. Dar trebuie să trecem peste acest instinct, mai ales daca dorim să ne bucurăm de darurile acestei sărbători.

Paștele poate fi o sărbătoare minunată, mai ales daca o împărțim cu cei dragi. Totuși, nu ar strica să reducem scara abundentei la o nivel suficient al normalității. Nu trebuie să așezam pe masa preparate peste preparate doar pentru a le arata invitaților ceva anume. Putem să-i servim cu drag și ospitalitate culinara ponderata. Ei oricum doresc să se bucure de prezenta voastră. Mai mult decât atât, limitam șansele să ne confruntam cu probleme de sănătate, legate de consum excesi de mâncare sau alcool. Daca vrem să ne bucurăm de un Paste lipsit de evenimente neplăcute, atunci nu strică să abordăm evenimentul cu răbdare și atenție la ceea ce și cât consumăm.

inchiriere opel astra automat drumuri romania

AutoBoca și Paștele călător

Știm că mulți romani își petrec Paștele în locații diferite prin tara. Ei vor să se bucure de darurile naturii sau să se îndepărteze de sursele de stres din orașele în care locuiesc. De-a lungul celor 10 ani de când oferim servicii rent a car oamenilor, am observat cum clienții iubesc să pornească la drum cu ocazia sărbătorilor. Ei închiriază mașini pentru a ajunge în diverse locuri din tara, unde au rezervate camere în pensiuni sau hoteluri.

Noi vă oferim ocazia de a închiria autoturisme bune, atent adăugate în flota pentru a satisface nevoile de mobilitate ale clienților. În majoritatea cazurilor reușim să ne ajutam clienții să călătorească cu drag oriunde au nevoie. Clienții ne-au lașat numeroase testimoniale interesante, care merita consultate. Le puteți găsi în site-ul nostru, mai precis în meniul principal – secțiunea despre noi. O să descoperiți în acest mod de ce peste 96% din clienții AutoBoca ne recomanda serviciile rent a car celor dragi! 

Inchirieri auto oras