Cum ne putem bucura de o călătorie plăcută prin România?

Pregătirile pentru călătorii minunate prin țară încep din ianuarie

Avem în față un an plin de oportunități interesante și captivante. Majoritatea lucrătorilor români au la dispoziție 21 de zile libere, consimțite în contractul de muncă, dar și câtevă zile libere date de diverse sărbători legale.  Aceste zile pot fi utilizate pentru a face loc unor experiențe pozitive. Dacă reușim să folosim la maximum timpul liber, atunci vom reuși relativ ușor să ne simțim bine și mai ales să ne odihnim. Așa cum mulți oameni au sesizat, odihnă nu este apreciată la adevărata ei valoare. Atunci când suntem odihniți, putem descoperi așa cum se cuvine văloarea vieții. Existența umană prinde contur dacă nu este presată de oboseală, stres și anxietate.

Photo credit: Pascu Mariana

Vacanța de Paște reprezintă prima oportunitate majoră a românilor pentru distracție, relaxare și voie bună. Sunt mulți români care doresc să pornească în pelerinaje pe cinste, încercând în acest fel să se apropie mai mult de Dumnezeu. Indiferent de locul pe care-l alegem pentru a ne petrece văcanță de Paște, este util să fim dispuși să ieșim din zona de confort. Experiența anilor precedenți ne-a arătat că mulți români aleg să pornească către Bucovina de Paște. Sigur ați încercat și voi să descoperiți latura spirituală a Bucovinei, o regiune românească ce reușește mereu să încânte vizitatorii. Ați putea avea în vedere și voi acest aspect, mai ales dacă v-ați propus să faceți din Paște o experiență spirituală.

Oamenii de Paște vor să viziteze mănăstiri celebre, preferabil cele care găzduiesc și moaștele unor sfinți. Aici vizitatorii, în calitatea lor de pelerini, reușesc să descopere o sursă de liniște spirituală cu totul deosebită. Ei sunt dispuși să facă lungul drum al „mântuirii”, de sute de kilometrii, pentru a lua parte la cevă special. În majoritatea cazurilor acest lucru se întâmplă deoarece credința prinde viață. Printre cele mai vizitate mănăstiri și biserici de Paște se numără Voroneț, Patrauti, Probota, Putna, Agapia, Sinaia, Curtea de Argeș, Cetățuia, Golia, Galata și altele.

arc de triumf
Photo credit: Laura Seghedin

Am uitat să menționăm de ofertele de tip Early Booking de la tot felul de agenții de turism. Acestea sunt extrem de populare printre cei care vor să economisească bănuți și să se bucure de văcanțe minunate. Dacă putem economisi bănuți la cazare și bilete de avion, de ce să nu facem acest lucru? Majoritatea românilor cu o situație financiară relativ bună, au de gând să părăsească teritoriul României pentru a se distra. Spania, Turcia, Grecia, Tunisia și Italia sunt țări populare printre românii care vor văcanțe în străînătate. Marea Mediterana este punctul central al acestor excursii.

Dacă preferați să vă petreceți văcanțele în România, o să fiți întâmpinați de oportunități turistice absolut minunate. Noi deja am plănuit un sejur la Slănic Moldovă, o stațiune incredibilă. Aici se află izvoare de ape oligominerale, bicarbonate, carbonate și ușor sulfuroase. Abia așteptăm să vizităm Vătra Dornei, un loc sinonim cu experiențele relaxante. Orașul este potrivit pentru văcanțe scurte și experiențe de weekend. O să găsiți partii de schi și snowboard, unde sporturile de iarnă prind viață într-un mod special.

Anul 2020 poate fi perfect pentru planuri cevă mai îndrăznețe. Am putea ieși din zona de confort pentru a ne conecta la o sursă specială de distracție. Știm că zonele de confort sunt diferite pentru fiecare persoană în parte. Atunci când începem să ieșim din cadrul obișnuinței, vom putea avea parte de momente plăcute. Știm oameni care plănuiesc să descopere mai multe de 10 orașe românești în acest an. Deloc surprinzător, city break-urile românești promit să încânte vizitatorii. Ei vor să descopere povești captivănte, croite de „mâinile” invizibile ale istoriei, culturii și artei românești.

Photo credit: Laura Seghedin

Sfaturi pentru călătorii minunate în 2020 prin România

Am călătorit mult în ultimii ani, descoperind țara într-un mod plăcut. Curiozitatea turistică ne-a determinat să parcurgem mulți kilometrii prin România. Așa am găsit multe orașe, sate și stațiuni interesante, care le-am recomandat cu drag și entuziasm celor dragi. Totuși, merită menționat că am întâlnit și oameni de treaba, care ne-au împărtășit multe povești captivante (de-ale locului). În opinia noastră aceste povești sunt „sarea și piperul” unei călătorii. Un ghid local aduce o savoare sublimă experienței. De multe ori am observăt acest lucru, chiar și în clipurile video ale călătorilor profesioniști. Atunci când aceștia pornesc în tururi culinare sau istorice, experiențele generale sunt mult mai plăcute.

În momentul în care începem să pornim la drum prin țară, vrem să fim întâmpinați de momente frumoase. De cele mai multe ori găsim în drumurile pe care le facem prin România, motive să zâmbim. Când avem liber, facem tot ceea ce putem pentru a ne simți bine. Sunt câteva lucruri pe care merită să le avem în vedere atunci când urmează să plecăm la drum. Printre acestea se numără:

  • 1. Mijloc de transport. Un autoturism bun ne poate ajută să călătorim cu drag și ușurință oriunde avem nevoie. Așa că nu suntem surprinși să vedem atât de mulți oameni încercând să găsească oferte bune la servicii de rent. În acest mod, oamenii pot călători mai ușor către diverse destinații.
  • 2. Surse de hrană și hidratare. De fiecare dată când călătoriți ar fi util să aveți în mașină apă și mâncare (poate chiar și o pătură, mai ales iarna). Așa sunteți pregătiți în cazul în care rămâneți blocați în trafic. Iarnă, sub presiunea ninsorilor, aceste situații pot fi destul de des întâlnite.
  • 3. Itinerariu bine conturat. Dacă știți cum să gestionați fiecare moment al călătoriei, devine puțîn mai ușor să nu ratați un obiectiv turistic aflat în itinerariu. Planificarea este esențială atunci când urmează să pornim într-o călătorie de lungă durata. Pregătirea corespunzătoare contribuie simțitor la calitatea experienței generale, ceea ce spune multe despre necesitatea documentării.
  • 4. Entuziasm, curiozitate și fericire. Ar fi util să păstrăm entuziasmul în „buzunar” când plănuim o călătorie. Acesta ne ajută să fim nerăbdători să vizităm un muzeu, o casă memorială sau pur și simplu să ne plimbam printr-un parc frumos. Curiozitatea este și ea importantă, deoarece ne „împinge” de la spate să trecem de la un obiectiv turistic la altul cu drag.
rent masini

Câteva lucruri despre mașinile de la AutoBoca

De 10 ani muncim din greu pentru a le oferi tuturor clienților care ajung la noi acces la mașini de calitate. Uneori este ușor iar alteori provocările se țîn lanț. În flota noastră de autoturisme o să gășiți multe modele de la producători auto respectabili. Am vrut să le oferim celor care ajung la AutoBoca acces facil la microbuze, mașini mici dar și sedanuri compacte și cu portbagaje generoase. Să știți că portbagajele mari sunt la mare căutare. Românii care călătoresc mult, au nevoie de spațiu suficient pentru a pune multe bagaje. Aveți nevoie de o firma care să fie alături de voi atunci când călătoriți. De ce să nu încercați mașinile noastre de bun venit?

Ne puteți contacta cu ușurință oricând aveți nevoie de un bun mijloc de transport! Abia așteptăm să vă întâmpinăm cu celebra ospitalitate  de Bucovina, prezența în toate sediile noastre. Dacă doriți să călătoriți cu o mașină de la noi, contactați-ne cu încredere. Nu uitați că aveți la dispoziție și formularul online de rezervăre. În 3 pași simpli aveți mașina rezervătă. Noi o predăm curată și cu plinul făcut! 

Inchirieri auto oras