Cum ne putem bucura de o vacanță frumoasă în România în pandemie?

Pandemia Covid-19 a schimbat turismul românesc: soluții de călătorii plăcute și sigure prin țară

Nimeni nu bănuia că anul 2020 o să fie atât de dificil și cu provocări desprinse din filme. A fost un șoc pentru mulți oameni din întreaga lume apariția virusului Covid-19. Acesta a avut efecte nefaste și dramatice pentru multe familii. De asemenea, businessuri din întreaga lume și-au închis porțile și milioane de oameni au fost concediați.

Multe țări au intrat deja în recesiune economică și din păcate, altele le vor urma „exemplul”. Rămâne de văzut cum o să fie afectată România și implicit cetățenii săi. Sperăm că lucrurile să se liniștească și să dispară virusul. Ușor dar sigur vom reveni la normal, chiar dacă o să fie o provocare majoră pentru mulți.

Credem că o să avem parte de o Europă nouă, una bazată mai mult pe calitatea vieții individului și pe starea planetei. Schimbările climatice și apariția unor virusuri periculoase reprezintă un semnal serios de alarmă pentru umanitate. Trebuie să ne trezim din letargia socială, cu care am fost obișnuiți atât de mulți ani.

Vom reuși să trecem prin această furtună. Omul a reușit să supraviețuiască și în condiții mai grele. Noi suntem încrezători în șansele umanității de a găsi soluții, deși este clar pentru toată lumea că nu o să fie ușor. Până ce vom ajunge la acel punct, rămâne să stăpânim cât de bine putem furtuna.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Să aflăm cum putem avea parte de o vacanța faină prin România în vreme de pandemie…

Atunci când vine vorba de turism în timp ce un virus periculos circulă prin țară, responsabilitatea trebuie să fie ghid la fiecare pas. Nu o să fie ușor să găsim soluții de călătorie mai ales atunci când informațiile par să vină din toate părțile. Și noi am fost determinați să întreprindem câteva călătorii prin România, dar într-un mod sigur și lipsit de griji (atât cât a fost posibil). Știți foarte bine că unele persoane nu respectă măsurile de siguranță și protecție.

Aceștia ne pun în pericol pe toți și mențîn virusul în viață, ceea ce nu este bine pentru țară. Cu cât rămâne mai mult în România virusul Covid-19, cu atât cresc pericolele economice. La sfârșitul zilei, omul de rând o să sufere nu diferiții troli sponsorizati de tot felul de entități statale dubioase. Trebuie să fim atenți la conținul pe care-l consumăm și să-l trecem printr-un filtru de obiectivitate. În acest mod scad șansele să fim manupilati într-o direcție anume.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Pentru a călători în siguranță prin țară, ar fi util să evităm locurile aglomerate, unde pot fi persoane infectate cu Covid-19 („temutii” asimptomatici). Aici ar putea întra și mijloacele de transport în comun (trenuri, microbuze și autobuzuri), unde sigur sunt unii oameni care nu poartă măști. Am văzut cum astfel de persoane au fost date jos din astfel de mijloace transport deoarece nu respectau regulile. De ce apelează aceste persoane la comportamente rebele și uneori chiar agresive? Greu de răspuns la această întrebare. Să lăsăm specialiștii să caute răspunsuri. Ei vor reuși să găsească soluții pentru a preîntâmpina dificultăți sociale și crearea de animozități sociale.

Merităm să ne bucurăm de vacanțe faine prin România. Având în vedere că am trecut printr-o perioada grea care încă persistă cu emanații variate, putem investi timp și în momente de relaxare. Odihnă nu trebuie să lipsească, mai ales că stresul a fost o umbră grea, pe care am cărat-o cu noi zi de zi. Noi avem câteva lucruri în vedere în setarea unei călătorii prin România:

  • 1. Folosim mașini personale sau închiriate pentru a ajunge la destinație
  • 2. Alegem destinații izolate, lipsite de multe persoane
  • 3. Facem activități fizice personale sau cu un număr restrâns de persoane (oameni de încredere)
  • 4. Purtăm masca, ne spălăm des pe mâini și folosim dezinfectant eficient
  • 5. Încercăm să ne relaxăm și să uităm de problemele zilnice
Photo credit: Dusmanu Ionut

Munții Carpați au numeroase stațiuni, sate și orașe interesante care pot fi vizitate cu încredere în această perioada. Ar fi util să ne informăm și să găsim locația optimă pentru gusturile noastre. Unele persoane vor să meargă la munte pentru drumeții în mijlocul naturii. Altele sunt mai mult interesate de grătare și distracție. Ambele variante sunt binevenite, mai ales dacă aduc zâmbete și împliniri sufletești. Investim în propia sănătate și în capacitatea noastră de a răspunde la provocările prezentului. Câteodată avem nevoie de un repaus pentru a porni la lupta. Așa cum poate ați văzut în jur, românii au de-a face cu stresul și depresia. Aceste două probleme sunt greu de depășit, mai ales dacă nu facem nimic pentru a le depăși.

Un sejur scurt la munte sau undeva mai izolat în Delta Dunării, poate fi exact ce aveam nevoie. Așa că putem răsfoi ofertele turistice existente pentru a identifica ceva care să respecte parametrii noștri de siguranță și confort. Suntem siguri că o să găsiți locuri de acest gen. Noi am făcut o scurtă călătorie prin județul Neamț, punând accent pe siguranță și confort. Așa am reușit să descoperit trei locuri faine, într-un mod natural și lipsit de stres: mănăstirea Agapia, mănăstirea Văratec și Cetatea Neamț. Dacă ați urmărit categoria Descoperă România Autentică din cadrul blogului, sigur ați văzut că am detaliat această experiență turistică. Ne-a plăcut mult să descriem tot ce am simțit explorând aceste locuri.

o masina de inchiriat buna

Oricând doriți să porniți la drum prin țară, fără să apelați la mașînă personală, apelați fără rețineri la serviciile AutoBoca de închirieri auto. Ne-am propus că în acest an să ajutăm cât mai mulți oameni să se bucure de experiențe turistice plăcute. Susținem turismul intern care are nevoie de ajutor pentru a supraviețui în timpul pandemiei.

Suntem o firma românească cu peste 12 ani de experiență într-un domeniu competitiv și mereu schimbător. Avem mașini de calitate pe care le puteți închiria cu ușurință de la noi. Fie că preferați să închiriați mașînă online sau direct în unul din sediile noastre, o să gășiți la AutoBoca un suport total. În câteva minute aveți mașină rezervată. Totul decurge rapid. Aveți sprijinul nostru total! Vrem că fiecare client care apelează la serviciile noastre să știe că are aproape un partener de încredere! 

Inchirieri auto oras