Cum pregătim prima ieșire turistică în România în timpul pandemiei?

rent masini

Curioși și mereu pregătiți de weekenduri tomnatice incredibile!

Sunt mii de români care au trecut cu greu prin starea de urgență din România. Criza sanitară este prezentă peste tot în lume. Oamenii au fost obligați să treacă printr-o perioadă dificilă. Ei au fost nevoiți să respecte reguli stricte de mobilitate. Vă aduceți aminte de celebra declarație de mișcare, pe care trebuia să o completăm de fiecare dată când ieșeam din casă. Ciudat însă necesar. Românii nu au fost obișnuiți cu astfel de situații inedite. Chiar dacă nu au avut parte de astfel de experiențe în trecut, ei au trecut cu succes prin aceste momente grele.

În luna septembrie, mulți români s-au gândit să iasă din zona de confort și să exploreze țara. Știm că sunt persoane care pregătesc cu deosebită atenție următoarele călătorii prin România. Ei poate nici măcar nu au ieșit din orașele în care trăiesc și muncesc.

Prima ieșire turistică în țară în timpul pandemiei poate fi acompaniată de emoții și temeri. Nu suntem tocmai pregătiți emoțional pentru o ieșire în public, unde vom întâlni oameni cu care nu am interacționat niciodată. Din ce în ce mai mulți români doresc să evite locurile aglomerate, ceea ce este absolut normal. 

arc de triumf
Photo credit: Laura Seghedin

Cuprins articol:

  • Prima ieșire turistică în România: pregătiri și voie bună autohtonă  
  • Provocări și recomandări turistice de toamnă
  • AutoBoca și drumuri confortabile prin țară

Timp aproximativ de lectură al articolului: 6 minute

Acum mai mult că niciodată trebuie să fim curajoși și responsabili. Fiecare drum pe care-l plănuim prin țară poate fi o sursă de voie bună și distracție. După ce am petrecut atât de multe zile în casă, merităm o excursie menită să ne revitalizeze mental și trupește.

Din ce în ce mai mulți români petrec ore documentandu-se despre câtevă din cele mai frumoase locuri de vizitat în România. Față de anii precedenți când majoritatea turiștilor români alegeau să plece în Turcia, Grecia, Spania, Franța sau Italia, anul 2020 a dat toate planurile peste cap. În această toamnă, rămânem în România și îi descoperim secretele turistice, care sunt foarte multe.

Dacă v-ați propus să vizitați țara toamna, sigur aveți unde merge! Nu o să vă plictisiți în teritoriul României, mai ales dacă alegeți să vizitați locuri faine. În această direcție, ar fi util să întreprindeți documentări atente. Așa o să descoperiți mici recomandări inedite, care pot face prima călătorie prin țară în timpul pandemiei o reală plăcere. Sigur o să găsiți locații pe care să le includeți într-un itinerariu fascinant. Hai să vedem împreună cum puteți transforma o călătorie într-o emoție de neuitat!

Photo credit: Laura Seghedin

Prima ieșire turistică în România: pregătiri și voie bună autohtonă

An de an, România a cam ieșit din calculele turistice ale românilor. Aceștia din urmă alegeau să-și petreacă văcanțele în străînătate. În 2020, planurile s-au schimbat mai ales că oamenii au vrut să fie mai aproape de familii în vremea pandemiei. Dacă v-ați propus să redescoperiți România în 2020, sigur întâmpinați ceva dificultăți în alegerea variantelor finale. Setarea unei călătorii faine poate dura câteva ore, chiar zile. Nimeni nu vă grăbește. Din contră! Cele mai frumoase experiențe turistice prin România iau naștere atunci când știm:

  • 1. Unde să mergem, ce să vizităm, activități de urmat
  • 2. Unde ne cazăm, unde putem mânca
  • 3. Cum ajungem la destinație, mașini închiriate sau mijloace de transport în comun
  • 4. Mici particularități unice ale călătoriei
Photo credit : Dusmanu Ionut

Provocări și recomandări turistice de toamnă 

Toamna, natură românească țese o haină cărămizie, pe care o aruncă peste toată țara. Pășim cu grație peste frunze galbene, roșiatice și maronii. Nostalgia pune cu gingășie stăpânire peste noi și ne invită la drum. Din acest motiv, românii își plănuiesc vacanțele cu atenție, punând pe primul loc siguranță, urmate de confort și distracție.

Marea provocare a unor călătorii prin România anului 2020 este pandemia Covid-19. Cu greu uiți de acest virus agresiv! De altfel, nici nu trebuie să facem acest lucru, mai ales că virusul ne poate pune viață în pericol. Responsabilitatea ne acompaniază în fiecare moment al călătoriei. Această ne ajută să limităm posibile infectari cu acest virus. 

În ceea ce privește recomandările turistice de toamnă, România ne oferă acces la atât de multe obiective interesante. Pentru o primă călătorie după atâta amar de vreme, ar fi indicat să găsiți destinații sub 3 ore distanță de casă. Vă informați cu privire la situația Covid-19 din preajma obiectivului turistic ales. Așa o să știți cum să gestionați acțiunile. Chiar și atunci când ajungeți la destinație, vă recomandăm să analizați locația.

Poartă oamenii măști? Sunt dezinfectante la intrarea în locațiile de vizitat? Aceste elemente vă pot aduce liniște în timp ce explorați obiectivul turistic. Utilizați cu încredere Google Maps sau Waze pentru a strânge informații despre rutele optime de urmat. Aceste instrumente sunt foarte utile în contopirea unui plan de călătorie eficient.

microbuz 7 locuri de inchiriat

AutoBoca și drumuri confortabile prin țară

În ultimele luni ale anului 2020, AutoBoca vă oferă posibilitatea de a închiria autoturisme de calitate. Aveți nevoie de un model compact cu portbagaj generos? Încercați Opel Astra, VW Jetta, Hyundai Elantra su Dacia Logan! Aceste modele sunt des alese de clienții AutoBoca pentru călătorii plăcute prin România!

Ce spun clienții despre serviciile noastre? Intrați cu încredere pe paginile de testimoniale și citiți cu încredere recenziile lor. Experiențele lor vă pot ajută să găsiți rapid cele mai bune variante de transport. Mașini de bun venit? Da! Avem microbuze cu suficient spațiu pentru 7 – 9 persoane. Printre cele mai populare microbuze închiriate de la AutoBoca în 2020 se numără VW Touran, Mercedes Benz Vito și Renault Trafic!

autoturisme bune calatorii romania 2020

Procesul de închiriere de la AutoBoca este 100% transparent. Agenții noștri sunt mereu la dispoziția voastră! Vrem că fiecare client care ajunge la firma noastră să se bucure de experiențe auto plăcute. Indiferent de calitatea drumurilor românești, mașinile trebuie să asigure stabilitate, confort și siguranță! Așa că avem deosebită grijă la autoturismele pe care le adăugăm în flota. În fiecare an, specialiștii AutoBoca analizează cu deosebită atenție particularitățile modelelor adăugate în flota.

Contactați-ne cu încredere oricând doriți mai multe informații despre ofertele noastre lunare! Formularul online de rezervăre este ușor de completat. Durează doar câteva minute să alegeți autoturismul optim de drum! 

Inchirieri auto oras