Cum putem petrece timpul acasă mai bine și fără stres?

Gestionăm inteligent timpul petrecut acasă! Pas cu pas depășim acest moment dificil!

Milioane de oameni din întreaga lume înfruntă stresul izolării și caută soluții de management al timpului. Nu este tocmai ușor să faci o schimbare de optică socială, atât de brusc și pe o perioadă atât de lungă. Totuși, nu putem ignora faptul că tranziția de la o viață socială activă la una restrictivă, necesită un efort susținut și bine argumentat în realitate. Trebuie să facem tot ceea ce putem pentru a evita sursele de stres suplimentare, ce pot transforma viața în izolare într-un adevărat calvăr. Sigur ați observăt că sunt multe lucruri care se desfășoară dubios digital și unele vor să facă mai mult rău decât bine.

Din nefericire, multe entități, cunoscute și necunoscute, lucrează din greu pentru a menține un aer de conflict și neîncredere in lume. Se pare că unele țări din sfera comunismului nociv și redundant, încearcă să compromită încrederea cetățenilor în autorități.

Dacă ați întâlnit și voi știri false în mediul digital, nu uitați să le raportați. Trebuie să faceți acest lucru ca alte persoane să nu le întâmpine și să nu fie afectate în mod negativ. Sperăm ca în perioada următoare rețelele de socializare să identifice cu succes persoanele și organizațiile care întreprind acțiuni împotrivă stării de calm și liniște a țărilor, mai ales într-un prezent atât de greu.

Să fim sinceri, suntem stupefiati de activitatea acestor entități. Trecem printr-o criză fără precedent, care ne afectează pe toți în mod egal. Din nefericire, se pare că mai avem multe de învățat până a vorbi despre solidaritate umană cu adevărat reală. Încă persistă egourile țările și simțurile lor naționaliste de întâietate, care nu lasă loc de dezvoltare reală pe termen mediu și lung. Să lăsăm acest aspect deoparte și să vorbim puțin despre modalitățile de a obține calm și putere chiar dacă stăm acasă.

Photo credit: Constantin Seghedin

Cum ne putem bucura de experiențe pozitive și liniștite acasă?

Timpul petrecut acasă poate deveni o bucurie, dacă reușim să ignorăm sursele tradiționale de stres. Viața ne-a fost pusă într-o nouă perspectivă, mai ales când ne gândim că există un virus nevăzut care atentează la sănătatea noastră dacă nu suntem atenți. Trebuie să fim la curent cu recomandările specialiștilor autorizați și să nu dăm crezare știrilor false. Știm că unele conspirații pot fi ademenitoare însă nu trebuie să le aprofundăm. Calmul ne acompaniază dacă știm cum să-l întreținem. Atât cât putem, ar fi ideal să limităm accesul la știri, care pun accent pe senzațional și macabru.

Din nefericire această politică editorială, întreținută de toate canalele de știri românești, nu creează o stare de calm, din contră una de nesigurantă. Oamenii simt că sunt în pericol constant și astfel apare anxietatea, stresul acut și depresia. Așadar am putea limita, pe cât posibil, accesul la canalele de știri. Dacă tot trebuie să ne informăm, o putem face direct de pe site-ul autorizat al Guvernului României: Știri Oficiale.ro. Aici o să găsiți o sursă de încredere, care vă poate ajuta să fiți vigilenti și informati corect. Contează foarte mult să știm cum să ne protejăm și legislația pe care trebuie să o respectăm în această perioadă dificilă. Televiziunea  poate fi extrem de agasantă, mai ales dacă  o lăsăm să ne controleze tiparul gândurilor.

Am putea petrece mai mult timp pe surse controlabile de conținut video, cum ar fi Netflix, HBO Go sau YouTube. Aceste surse pot fi controlate, deoarece noi alegem ce și cât urmărim. Spre deosebire de televiziunea clasică, unde conținutul este dictat de tot felul de interese, platformele de streaming oferă utilizatorului control la ceea ce urmărește. Așadar nu suntem surprinși să vedem atât de mulți români utilizând cu drag Netflix și HBO Go pentru a se relaxa și distra. Sunt atât de multe seriale, documentare și filme interesante încât sigur vom găși ceva care să urmărim cu sufletul la gură.

Ce seriale puteți urmări în aceaste momente de relaxare? Sunt multe răspunsuri la această întrebare, în funcție de platforma pe care o utilizați și genul care vă atrage cel mai mult. Totuși ne-am gândit să vă recomandăm câtevă seriale pe care noi le urmărim în prezent. Acestea ne-au plăcut nespus de mult și le-am împărțit cu deosebită plăcere cu prietenii și familia. Le vom enumeră în funcție de platforma utilizată. Așa o să le puteți urmări cu drag oricând doriți.

Photo credit Dusmanu Ionut

HBO Go: Prietena mea Genială (un serial extraordinar, în limba italiană, cu actori foarte talentați și o poveste care te ține cu sufletul la gură până la sfârșitul episodului); Miliarde (un serial modern, cu intrigă, inteligență și pasiune actoricească, cu Paul Giamatti și Damian Lewis (din Homeland și Band of Brothers); Modern Family (o comedie foarte reușită, care oferă privitorului douăzeci de minute de râsete și relaxare); Game of Thrones (celebrul serial Urzeala Tronurilor merită să fie văzut sau revăzut, după caz); Outsider (un serial realizat după cartea talentatului scriitor Stephen King ce trebuie să-l vedeți – acesta este incredibil, de la actori la muzică și poveste, serialul are tot ce îi trebuie pentru a vă face să uitați de probleme); Acestea sunt doar câtevă din serialele care ne-au atras atenția în ultimul an. Știm că mai sunt și altele pe HBO Go, ce pot fi incluse într-o listă lungă de vizionare.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Netflix: Unorthodox (surpriza cinematografică a anului, cel puțin pentru noi – serialul prezintă povestea lui Esther Shapiro care încearcă să scape de comunitatea evreiască ultra-ortodoxă din New York, găsind casă în Berlin – recomandăm cu toată inima acest serial); Stranger Things (serialul care nu merită o prezentare deoarece toată lumea îl cunoaște); The Witcher, The Big Bang Theory, Friends, Star Trek The Next Generation și Star Trek Discovery. Aceste seriale pot fi urmărite oricând doriți să vă relaxați sau să uitați de „nebunia” virusului Covid-19.

ce carti putem citi izolare romania
Photo credit: Dusmanu Ionut

Cărțile ne pot ajuta să ne îndepărtăm de stres. Cum? Povestea literelor ne ajută să ignorăm strigătul de lupta al anxietății. Sunt multe cărți ce pot fi citite în confortul propiei case. Dacă nu suntem mulțumiți de cărțile pe care le avem în biblioteca, putem oricând intră pe Cărturești.ro, Emag.ro sau Elefant.ro, unde vom găși o sumedenie de titluri interesante. De altfel, o să gășiți și o sumedenie de recomandări interesante, de la autori sau oameni de succes, care merită transformate în achiziții. Recent am acut deosebită plăcere de a citi Prietenă mea Genială scrisă de Elena Ferrante. Alte cărți pe care le puteți avea în vedere: Martianul de Any Weir; 12 Reguli de viață – un antidot la haosul din jurul nostru de către Jordan B. Peterson; Testamentul lui Abraham de Igor Bergler.

Nu uitați să faceți exerciții fizice acasă! Timpul petrecut acasă trebuie să fie acompaniat și de exerciții fizice, atât cât puteți. Un pic de gimnastică prinde bine corpului. Utilizați cu încredere YouTube pentru a găși mai multe informații despre diverse exerciții fizice de făcut acasă. Dacă aveți și un set de gantere acasă și mai bine.

cum arata arcul de triumf din bucuresti
Photo credit: Laura Seghedin

Atunci când o să ieșim cu bine din criză Covid-19, sperăm să apelați cu încredere la serviciile noastre de rent a car. O să avem mașini de calitate pentru voi, pe care le puteți închiria cu încredere pentru călătorii plăcute prin România. Ne-am propus să rămânem competitivi până la sfârșitul anului, ceea ce înseamnă multe experiențe auto pentru cei care închiriază mașini de bun venit. Până atunci, sănătate și putere să treceți cu bine prin această criză sanitară!