Cum să alungaţi plictiseala în timpul unui drum lung?

Reţeta unui drum sigur şi interesant

 

interior bord vw jettaDe multe ori când avem în faţă un drum lung ne speriem deoarece există riscul că plictiseala să devină copilot. Nu este uşor să porneşti la drum ştiind că urmează să petreci mai mult de cinci sau şase ore în maşină. Pe lângă atenţia acordată şoselei, şoferul trebuie să se asigure că ceilalţi din maşină se simt bine. Pentru ei am scris acest mic articol. O să descoperiţi cum diferiţi pasageri s-au asigurat că plictiseala nu le ţine companie în timpul călătoriei.

În funcţie de numărul pasagerilor, următoarele „sfaturi” pot fi urmate cu încredere. Să ştiţi că sunt câteva lucruri care pot transforma o simplă călătorie într-o amintire deosebită. Sună bine, nu-i aşa? Apoi, hai să aflăm cum să păstraţi entuziasmul viu chiar şi după patru ore de drum. Nu este uşor, însă o provocare demnă de luat în seamă!

  • Jocuri de cuvinte

Puteţi să vă jucaţi Fazan sau Fraze Incomplete. Aceste jocuri de cuvinte vă pot ţine ocupaţi o oră sau două fără să intervină plictiseală. Le puteţi juca cu miză. În acest mod sporiţi spiritul competitiv al fiecărui jucător şi astfel toată lumea o să se simtă bine.

  • Jocuri intelectuale şi distractive

“Adevărat sau Fals” este un joc destul de popular printre tineri. Fiecare persoană spune o propoziţie iar ceilalţi trebuie să spună adevărat sau fals. Un exemplu de propoziţie: „Capitala Turciei este Istanbul.”

Întrebări” este un alt joc pe care-l puteţi juca cu încredere. Vă puneţi întrebări de cultură generală, alocând puncte de la 1 la 5. Cine are cele mai multe puncte după o oră de joc câştigă. Acest joc este flexibil deoarece vă puteţi juca cu alocarea punctelor în funcţie de gradul de ataşament pe care-l aveţi pentru un jucător sau altul. Atenţie: poate stârni pasiuni.

Ghiceşte melodia” poate fi jocul pe care-l aşteptaţi. De ce? Cu certitudine o să râdeţi în hohote de vocile prietenilor sau poate o să descoperiţi că ei pot cânta foarte bine. Un lucru este cert nu o să vă plictisiţi cântând melodii celebre.

Ce ai face dacă” este jocul care poate sparte monotonia din timpul unei călătorii. Îl puteţi juca atunci când apar acele momente de linişte care persistă mai multe minute. De exemplu: „Ionuţ ce ai face dacă ai fi preşedinte?”, „Viorel ce ai face dacă ai fi antrenorul de fotbal al echipei naţionale?” sau „Adina ce ai face dacă ai avea un milion de dolari?”. Puteţi să vă puneţi la încercare latura creativă cu astfel de întrebări.

Rime, rime” este extrem de popular printre cei care iubesc poezia şi muzica. Cum se joacă? Alegeţi şi un cuvânt şi într-o ordine relativă ceilalţi trebuie să găsească alt cuvânt care să rimeze. Cine nu reuşeşte să facă acest lucru pierde.

Numeşte o ţară” poate fi un joc destul de interesant dacă este jucat cum trebuie. Trebuie să spuneţi numele unei ţări – România – iar persoana următoare trebuie să spună numele altei tari care să înceapă cu ultima literă (în exemplul nostru „a”).

  • Ascultă radioul posturi populare

Sunt foarte mulţi şoferi care ascultă cu atenţie şi chiar entuziasm anumite posturi radio. Europa FM sau Magic FM sunt printre cele mai populare posturi de radio din ţară. Pe lângă muzică şi voie bună, acestea au şi emisiuni interesante pe care le puteţi urmări cu plăcere.

  • Pune  un audiobook

Se pare că moda audiobook-urilor a ajuns şi în România (relativ târziu în opinia noastră). Să nu fie totuşi o carte plictisitoare ci una interesantă care să ţină ascultătorii atenţi.

  • Creaţi o poveste împreună

Poate suna ciudat însă imaginaţia şi creativitatea vă poate scoate din amorţeală. Cineva creează personaje şi altcineva le pune în diferite ipostaze. Uite aşa o să dezvoltaţi o poveste interesantă şi amuzantă.

Masini inchiriat ieftin

Acestea sunt doar câteva metode pe care le puteţi folosi pentru a vă bucura de fiecare moment al călătoriei. De ce să nu călătoriţi în linişte ştiind că ceilalţi pasageri o să se simt bine? O experienţă auto deosebită poate fi amintirea de care aveţi nevoie pentru a descoperi România mai des! Sună ca un plan bun, nu-i aşa?

Autoturisme bune de inchiriat