Cum sarbatoresc romanii Pastele in 2022?

In Saptamana Mare, romanii se pregatesc de Sfintele sarbatori Pascale!

Romania se pregateste cu drag de venirea Pastelui. Aceasta sarbatoare este foarte importanta pentru crestini. Insemnatatea spirituala este imensa, similara cu cea a Nasterii Domnului. De ce este Pastele diferit in 2022?

Fata de anii precedenti cand pandemia a implus limite considerabile in interactiunile umane, anul acesta are numeroase libertati de miscare. Vom fi mai aproape de cei dragi, pregatiti cu surprize placute si imbratisari lungi.

Se poate observa si o mobilizare semnificativa a diasporei, care se intoarce acasa de sarbatori. Foarte multi romani care traiesc in strainatate, vor sa se reconecteze la valorile spiritualitatii romanesti. De altfel, poate ati vazut la televizor, aeroporturile din Romania sunt pline de romani. Ei vor sa-si viziteze rudele si sa se delecteze cu mancare romaneasca.

Pastele este o sarbatoare crestina importanta in Romania!

In Saptamana Mare, romanii tin post si incearca sa raspandeasca emotii pozitive tuturor celor intalniti. Mancarea de post este tesuta cu grija de crestini.

Toata lumea incearca sa reziste nenumaratelor tentatii culinare si sociale. Unii cad in ispita si altii ies „invingatori” la sfarsitul perioadei de post. Cine reuseste sa duca la bun sfarsit lupta cu ispitele, primeste roadele in forma luminii sfinte.

„Veniti de luati Lumina” este indemnul celebru al Pastelui. Ea vine de la preotii care aduc in sanul comunitatii lumina sfanta. Aceasta este preluata de crestini si dusa in case pentru a binecuvanta locuinta si masa de Paste.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Majoritatea crestinilor incearca sa respecte cutuma luarii de lumina, participand cu drag la slujba din noapte Sambetei Mari. Unii raman la slujba pana dimineata si altii abia asteapta sa duca lumina acasa.

O sa mergeti la slujba? Nu putem primi raspunsurile voastre insa banuim ca raspunsul este da. Gospodarii se asigura ca au case curate si merinde de servit invitatilor.

Cine risca sa lase casa murdara inainte de masa de Paste? Nimeni. Toti incearca sa organizeze totul ca oamenii sa se bucure de experiente cat mai placute. A venit timpul sa ne bucuram asa cum se cuvine de lumina Pastelui.

Cum ne pregatim pentru ziua sfanta a Sambetei Mari si Duminica Mare? Strangeti in suflet bunatate si intampinati prietenii si membrii familiei. Ei se vor bucura de spiritul vostru liber si de capacitatea de a spune „Hristos a inviat”, asteptand raspunsul „Adevarat a inviat”!

Bucurati-va de zilele libere si incercati sa va incarcati cu energii pozitive! Fie ca petreceti Pastele in familie acasa sau intr-o locatie frumoasa la munte alaturi de prieteni, profitati de fiecare secunda.

Tineti minte ca noi va oferim masini de calitate, ce pot fi inchiriate in doar cateva minute. Profitati de ofertele pascale si profitati de darurile turistice si spirituale ale tarii!

Echipa AutoBoca va ureaza cu drag PASTE FERICIT!