Cum spunem bun venit 2019?

Primii paşi în 2019: sunteţi pregătiţi de noul an? 

În momentul în care ne luăm rămas bun fie de la un prieten, familie sau un loc de muncă, suntem copleşiţi de sentimente de nostalgie, cu un iz de tristeţe însă şi cu entuziasm. Aceleaşi trăiri reapar şi atunci când încheiem încă un an. Pe o parte suntem mulţumiţi de realizări însă în acelaşi timp conştientizam cât de rapid trece timpul şi că nu de fiecare dată îl maximizam. Însă, fiecare zi reprezintă o şansă nouă şi un alt început.

În curând va trebui să ne luăm la revedere de la 2018 şi să ne pregătim pentru aventurile din 2019. Înainte de a porni cu avânt să descoperim ce ne aşteaptă în noul an, nu ar fi o idee rea să facem o analiză a reuşitelor şi a greşelilor din 2018.

Photo credit: Mihaela Abalaesei

În această manieră, vom avea obiective clare şi vom şti în ce direcţie ne îndreptăm. Seara de Ajun a Anului Nou mai presupune şi o serie de alte activităţi şi tradiţii. În cultura românească, această zi are o importanţă aparte şi fiecare dintre noi trebuie să parcurgă anumiţi pasi pentru a se bucura de fericire şi prosperitate.

În cumpănă dintre ani, se spune că există o conexiune mult mai intensă dintre lumea pământească şi cea a spiritelor. Din acest motiv, tradiţia românească sugerează o pregătire asiduă şi cu mare atenţie la fiecare ritual pentru a ne proteja casă şi sufletul pentru următorul an. În fiecare regiune din România se practică diverse obiceiuri toate cu scopul de a asigura că 2019 va fi o perioadă plină de bucurii, împliniri şi sănătate.

Photo credit: Ștefania Lău

 Chiar dacă nu suntem o fire superstiţioasă, nu putem nega că în seara de Anul Nou, se simte un strop de magie mai la fiecare colţ de stradă. Fie că este vorba despre urătorii care cânta şi dansează voios sau fie că ne delectam cu mireasma cozonacilor copţi, Ajunul Anului Nou ne induce o energie şi o stare aparte. Ne simţim copleşiţi de încântare, bucurie şi vrem să împărtăşim aceste sentimente cu toţi cei dragi nouă. 

Photo credit: Ionuț Dușmanu

În societatea din prezent suntem mult prea ocupaţi cu serviciul şi de obţinerea unei stabilităţi financiare, încât uitam să ne îngrijim şi stabilitatea emoţională sau familială. Din fericire, în asemenea momente speciale, precum Anul Nou, ne îndreptăm atenţia către tradiţii, obiceiuri străvechi şi acele istorioare pline de tâlc povestite de bunicii noştri. Care sunt cele mai încântătoare tradiţii româneşti ce se practică în Ajunul Anului Nou? Vă invităm să descoperiţi chiar acum câteva dintre cele mai deosebite!

Tradiţii frumoase în seara de Anul Nou: sărbătorim româneşte sosirea lui 2019

Cu toţii suntem încântaţi de sosirea lui 2019 şi deja avem planuri bine puse la punct pentru cum vom celebra. Însă, înainte de a ciocni paharele cu şampanie şi să ne urăm călduros “La Mulţi Ani!”, mai sunt câteva lucruri pe care ar trebui să le faceţi. Conform tradiţiei româneşti, este esenţial să vă pregătiţi casa cu mare atenţie pentru sosirea lui 2019. Iată câteva dintre cele mai deosebite obiceiuri de Anul Nou!

În această seară, gospodinele îşi pun la punct ultimele detalii pentru a celebra marele eveniment cu familia şi prietenii apropiaţi. În cultura românească, pregătirile de Anul Nou presupun un ritual aparte; în fiecare regiune vom găsi câte un obicei inedit care ne va readuce aminte că avem o ţară bogată şi cu o istorie vastă.

Una dintre cele mai populare tradiţii româneşti de Anul Nou constă în a merge cu urâtul. Zgomotele clopoţeilor, a tobelor şi cântările specifice sunt menite de a alunga spiritele rele. Din acest motiv, urătorii poarta măşti cât mai înfricoşătoare pentru a intimida energiile negative. Rezultatul constă într-o ceremonie deosebită cu oameni costumaţi ce cânta la diverse instrumente şi dansează vioi.

În noaptea de Anul Nou este indicat să ţinem în buzunare câte un bănuţ şi o căpăţână de usturi. În această manieră vom avea parte de prosperitate iar usturoiul va ţine la distanţă toate relele. De asemenea, este indicat că atunci când păşim în 2019, să nu mai avem nicio datorie pentru a nu fi datori tot anul.

port traditional femei
Photo credit: Tinel Andronic

Conform tradiţiei, prima persoană care trece pragul casei în prima zi din 2019 va influenţa întreg anul. Se spune că persoanele brunete aduc noroc iar cele blonde şi roşcate aduc ghinion. De asemenea, în seara de Ajun, fetele nemăritate pun un fir de busuioc într-un vas cu apă împreună cu un ban şi o ramură de măr. Aceste ingrediente le vor ajuta pe fete să îşi viseze viitorul soţ.

La miezul nopţii, trebuie să lăsăm uşa deschisă pentru a permite anului vechi să iasă şi celui nou să intre. Bineînţeles, din toate aceste pregătiri nu vor lipsi bucăţele tradiţionale: sărmăluţe, friptura de porc, drob, plăcinte cu mere, brânză, turtă cu julfa şi lista poate continua. 

Photo credit: Ștefania Lău

Cu această ocazie, mulţi romani aleg să plece în diverse locuri pentru a se bucura de jocurile de artificii, muzică bună şi de a bine veni 2019 cu veselie şi voie bună. Staţiunile montane se număra printre destinaţiile favorite, iar România are destule: Sinaia, Predeal, Braşov, Durau şi tot aşa. Aici veţi fi primiţi de către gazde cu preparate delicioase şi aburinde pentru un festin desăvârşit. Şi partea bună este că în apropiere veţi avea pârtia de ski sau patinoar. Iar la ora 12 noaptea, veţi putea admira jocuri de artificii şi să serviţi băuturi aromate şi delicioase.

O vacanţă fără stres, presupune şi acces la un mijloc de transport de calitate.  Pentru călătorii pe timp de iarnă, AutoBoca vă poate fi de ajutor. Suntem o firmă de închirieri auto cu 10 ani de experienţă şi mereu aproape de clienţii noştri. Obiectivul nostru pentru 2019 este să continuăm să vă surprindem cât mai plăcut cu maşini de calitate pe care să le conduceţi cu plăcere.

Photo credit: Bogdan Tofan

În acest sens, vă invităm să închiriaţi Suzuki Vitara sau VW Touran. Sunt două modele excelente care dau dovadă de performante ridicate pe timp de iarnă. Conform testimonialelor lăsate de clienţii noştri Vitara şi Touran au fost parteneri de drum de încredere care nu dezamăgesc. Zonele montane din România sunt superbe pe timp de iarnă, însă şi dificil de parcurs. De aceea, ar fi de preferat să aveţi la îndemână o maşină de calitate. 

Noi, cei de la AutoBoca vă stăm alături ori de câte ori căutaţi un autoturism bun pe care să îl conduceţi cu plăcere. Avem sedii în 13 locaţii din ţară, ceea ce înseamnă că va fi simplu să ne găsiţi. Nu doar atât, însă unul dintre agenţii noştri vă va răspunde la orice întrebare legată de procesul de rent. Cu AutoBoca ştiţi exact ce plătiţi şi pentru ce anume. Descoperiţi chiar acum ofertele noastre de închirieri maşini de bun venit!

Autoturisme bune de inchiriat