Cum vom petrece Crăciunul în 2020?

Ne apropiem de venirea lunii magice decembrie și parcă gândurile fug la Crăciun!

Pandemia ne-a pus în fața unor situații neașteptate, pe care nu le credeam vreodată posibile. Am învățat să trecem prin zile de naștere singuri, având deschise calculatoarele cu aplicații de tip Skype și Facetime rulând în fundal. Legăturile digitale cu cei dragi au devenit bun comun, setat într-o realitate nouă. Deși a fost greu la început să ne obișnuim cu atât de multe schimbări, am trecut printr-o metamorfoză forțată dar necesară pentru sănătatea noastră.

Toată lumea vorbește despre noul normal, care implică abilități sociale ce respectă limitări de mobilitate, măsuri de protecție și siguranță. Așa că am fost nevoiți să găsim soluții la toate provocările întâlnite de-a lungul anului. Nu au fost puține, din contră. Au fost români care și-au pierdut locurile de muncă și au început căutări noi.

Nu este tocmai ușor să găsești de muncă în timpul unei pandemii, cu industrii afectate serios de limitările de mobilitate și acces. HORECA a fost puternic afectată de pandemie. Multe restaurante au fost închise sau au oferit doar servicii de livrări mâncare. Botezul și nunta tradițională s-au limitat doar la câțivă invitați, ceea ce a determinat mulți miri să amâne marele eveniment. Astfel de decizii au devenit lovituri economice majore pentru restaurantele obișnuite cu săli de evenimente pline.

Hotelurile și pensiunile au avut scăderi semnificative deoarece au lipsit turiștii. Aceștia nu au putut veni în România sau pur și simplu au ales să se izoleze de tradiționalele locuri aglomerate. Așa ajungem și la industria rent a car, afectată serios de lipsa turiștilor români și străini din țară. Firmele din acest domeniu au fost nevoite să facă modificări de personal și de gestionare a flotei. Unele au rezistat și altele nu prea. Vremurile grele sunt acompaniate de sacrifici, unele destul de neplăcute.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Relația românilor cu sărbătorile tradiționale în 2020

În acest an, sărbătorile au fost altfel, puțin mai izolate și departe de prieteni. A trebuit să fim vigilenți și să respectăm măsurile de siguranță și protecție, pentru noi și cei dragi. Ziua de naștere s-a schimbat. Paștele a fost destul de restrictiv iar Crăciunul pică în inima vălulul doi de pandemie. Cum o să vă petreceți Crăciunul în 2020? Greu de zis. Întrebarea o să prezinte o sumedenie de provocări pentru mulți români. Nici nu știi de unde să începi să abordezi această sărbătoare.

Cea mai iubită sărbătoare pentru milioane de oameni din întreagă lume o să se desfășoare în condiții cu toul speciale. Nu o să fie tocmai ușor dar vom face tot ceea ce putem pentru a ne bucură de Crăciun. Totuși, bănuim că românii o să găsească soluții la lipsa petrecerilor de Crăciun. Sperăm că ei vor pune siguranță și protecția pe primul loc. Dacă reușim să respectăm toate regulile, poate că vom trece mai ușor peste greutățile aduse de pandemie în viețile noastre.

Avem nevoie de puțină inspirație pentru a răspândi voia bună specifică Crăciunului. Știm că trebuie să fim pregătiți cu cadourile potrivite pentru cei dragi. După o perioada atât de grea, parcă avem nevoie și de o zi de veselie specifică. Fie că vom urmări filmul Singur Acasă sau cine știe de seriale și emisiuni cu specific pe Netflix sau HBO Go, trebuie să fim optimiști și să ne bucurăm de această zi frumoasă.

Pregătim bradul de Crăciun și încercăm să facem casa cât mai primitoare. Ascultați Magic FM de Crăciun? Sigur că da! Cel puțin din când în când dăm pe colinde și ne bucurăm de spiritul lor cinstit.

Chiar dacă nu prea mai putem colinda așa cum făceam în trecut prin magazine, avem la dispoziție tot felul de magazine online. Acestea sunt mai mult decât pregătite să încânte românii cu oferte speciale de Crăciun. Noi scriem acest articol în ajunul Black Friday și suntem mai curioși că niciodată să vedem care sunt produsele la reducere. Oare o să cumpărăm câte ceva? Sigur! Ne-am gândit să profităm de ocazie pentru a cumpără câteva cadouri de Crăciun. Economisim bănuți și ne asigurăm că prietenii și membrii familiei vor primi ceva fain.

Indiferent de modul cum vom petrece Crăciunul în 2020, ar fi bine să fim optimiști și să ne ancorăm în activități distractive și sigure. Acesta este cel mai bun mod de a ne bucura de viață și de a rămâne pozitivi. De asemenea, sunt câțiva români care optează pentru vacanțe la munte de Crăciun, mai puțini decât înainte.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Ei doresc să petreacă această sărbătoare undeva la munții Carpați, într-o vilă sau pensiune mai izolată. Așadar, să nu fiți surprinși de apariția unui număr mare de oferte de Crăciun. Pe Facebook și Instagram o să vă apară tot felul de oferte, descrise cu lux de amănunte și recomandate drept surse de distracție și voie bună.

Dacă nu aveți la dispoziție o mașină, să știți că puteți apela la serviciile noastre de rent a car. De peste 12 ani oferim servicii dedicate de închirieri mașini. Profitați de experiență noastră pentru a vă bucura de drumuri plăcute și confortabile la volanul unei mașini bune!