Dacă se întâmplă să vizitezi Transilvania, nu uita de oraşul Târgu Mureş

Revitalizare turistică în preajma măreţiei transilvănene: popas în Târgu Mureş

 

Foto: Adrian Daniel

Foto: Adrian Daniel

În ultima vreme se pare că din ce în ce mai mulţi oameni vizitează Transilvania şi nenumăratele sale oraşe cu iz medieval. Farmecul Evului Mediu pare a atrage oameni din diverse colţuri ale Europei şi nu numai. Dacă urmează şi voi să vă delectaţi cu darurile turistice ale acestei zone, să nu uitaţi să poposiţi şi în oraşul Târgu Mureş. Recent inclus în lista celor mai frumoase oraşe de vizitat din lume, Tg. Mureş vă aşteaptă cu numeroase surprize pregătite.

Recenta atenţie internaţională primită de oraş a determinat şi o creşte în numărul de vizitatori. Fiecare lună aduce noi turişti şi astfel prestigiul oraşului creşte simţitor. De altfel, ar fi păcat să vă opriţi preţ de câteva ore în acest oraş dacă sunteţi prin preajmă. Cu certitudine nu o să regretaţi!

Aveţi în prezent posibilitatea de a descoperi unul din cele mai frumoase oraşe din România. Puteţi face acest lucru alături de prieteni sau membri ai familiei. Toţi o să se bucure de oportunitatea de a explora oraşul. Noi vă invităm să porniţi la drum fără regrete şi ştim că o să strângeţi câteva amintiri frumoase! Ce trebuie să ştiţi despre acest oraş? În rândurile următoare o să găsiţi câteva detalii despre experienţele turistice pe care le-am avut noi în Târgu Mureş. Am avut ocazia de a vizita oraşul de câteva ori în ultimul an şi implicit am putut descoperi câteva lucruri interesante despre el. Sunteţi pregătiţi să exploraţi virtual oraşul Târgu Mureş?

 

Oraşul transilvănean ce respiră istorie zi de zi: Târgu Mureş

Foto: Adrian Daniel

Foto: Adrian Daniel

De fiecare dată când avem şansa de a explora latura medievală a României suntem fascinaţi de un spirit aparte, ce şade testament ingeniozităţii umane şi curajului de a depăşi momente dificile. Ştim că Evul Mediu a fost o perioadă dificilă din istoria ţării noastre, cu bătălii sângeroase şi trădări mai puţin plăcute. Zona Transilvaniei aduna o sumedenie de oraşe medievale care din fericire şi-au păstrat din notele originale vremii. Anii au trecut şi chiar o perioadă comunistă mai puţin darnică, însă oraşul Târgu Mureş are un glas unic, precedat poate doar de Sighişoara. Fiecare străduţă duce spre o clădire importantă sau un loc ce a marcat într-un mod sau altul istoria oraşului. Acestea reprezintă o oglindire a trecutului cu poveşti minunate şi personaje interesante. Dacă oraşul transilvănean se afla în lista voastră de locuri de vizitat, atunci o să aveţi parte de o experienţă cu totul specială.

Am aflat câteva lucruri interesante despre oraşul Târgu Mureş, pe care le vom împărtăşi cu voi. În ceea ce priveşte potenţialul turistic al acestui loc, o să descoperiţi o sumedenie de lucruri interesante. Romanii aveau un nume special pentru oraş: Novum Forum Siculorum. În prezent Tg. Mureş este cel mai mare oraş din judeţul Mureş. Ar trebui să ştiţi că oraşul găzduieşte cea mai numeroasă comunitate de etnie maghiară din ţară. Sunt numeroase obiective turistice care merită să fie vizitate în acest oraş. Noi am descoperit multe zone ce surprind prin frumuseţea lor, pe când altele prin importanţa lor istorică. Ce o să găsiţi în acest oraş? Aveţi şansa de a vă plimba prin una din cele mai frumoase pieţe centrale dintr-un oraş românesc: Piaţa Trandafirilor.

Foto: Adrian Daniel

Foto: Adrian Daniel

În Piaţa Trandafirilor o să găsiţi o sumedenie de clădiri istorice, care mai de care mai interesante. De exemplu: aveţi posibilitatea de a vizita Turnul Franciscanilor, Palatul Culturii sau zidurile fostei cetăţi medievale. De asemenea puteţi vizita şi Biserica Sfântul Ioan Botezătorul. Totuşi, din punctul nostru de vedere piesa de rezistenţă este biserică care se afla în interiorul cetăţii medievale. Aici puteţi păşi pe urmele lui Ioan de Hunedoara sau Ludovic I al Ungariei.

de unde pot inchiria o masinaDacă doriţi să exploraţi oraşul cu ajutorul unei maşini, Autoboca vă aşteaptă în Târgu Mureş cu oferte mai mult decât avantajoase. Avem numeroase autoturisme ce pot fi închiriate fără probleme oricând aveţi nevoie. De asemenea avem şi câteva promoţii în vigoare de care puteţi profita. Agenţii Autoboca din Târgu Mureş sunt mereu la dispoziţia voastră. Ei o să vă spună ce maşini puteţi închiria şi pentru ce perioade. Pentru a intra în posesia unui autoturism de la noi trebuie doar să ne contactaţi. Atâta tot. Noi ne ocupăm de restul lucrurilor. Fără bătăi de cap o să puteţi închiria de la noi o maşină de calitate!

Autoturisme bune de inchiriat