De ce Bucovina este altfel?

calatorii prin tara cu vw polo

O călătorie minunată în Bucovina: colecţie de amintiri de neuitat

 

Trăim într-o societate dinamică, care mereu pune presiune pe noi. Într-un mod sau altul, cădem prada stresului cotidian, ce ne influenţează deciziile în fiecare zi. De fiecare dată când avem timp liber la dispoziţie, începem să ne gândim la posibile destinaţii. Fie că devenim turist de ocazie sau pornim des în călătorii prin România, credem că este important să avem la dispoziţie informaţii utile. Dacă ştim exact cum să gestionăm călătoria, devine mai uşor să pornim la drum.

Robert Raducanu

Luna septembrie a venit cu o vreme nostalgică, care ne împinge la contemplare şi mediaţii. Din acest motiv simţim nevoia de a ne înconjura de natură şi prieteni buni. Totuşi, timpul trebuie să fie de partea voastră, deoarece locul de muncă o să vă ducă lipsa.

În funcţie de oraşul în care locuiţi, puteţi seta cu relativă uşurinţă parametrii unei aventuri turistice incredibile. România este o ţară minunată, pe care trebuie să o vizitaţi cu drag şi entuziasm. Fiecare drum pe care-l facem prin ţara poate fi acompaniat de poveşti fascinante, oameni primitori şi mici secrete turistice. Dacă avem posibilitatea de a porni la drum preţ de un weekend plus o zi sau două, este indicat să fim pregătiţi.

Photo credit: Tinel Andronic

De ce aţi putea alege Bucovina pentru o călătorie sau două?

Photo credit: Tinel Andronic

Se spune că o călătorie în Bucovina are un aer magic, pe care-l simţi la fiecare pas. Atunci când alegem o destinaţie din nordul României, ne cuprinde un soi de entuziasm aparte. Acesta din urmă ne face să zâmbim, deoarece ştim că urmează să avem parte de emoţii plăcute şi amintiri frumoase. Dacă suntem acompaniaţi şi de prieteni buni sau familie, atunci sigur călătoria o să fie şi mai plăcută.

Scopul unei astfel de drumeţii este cât se poate de clar: să ne simţim bine şi să strângem cât mai multe amintiri frumoase. Dacă tot avem câteva zile libere de la locul de muncă, nu trebuie să le irosim. Bucovina este cu siguranţă o zonă menită să ne surprindă plăcut cu ceea ce are de oferit.

Photo credit: Tinel Andronic

Natura în nordul ţării este presărată de peisaje mirifice şi munţii incredibili de frumoşi. În acest sens, nu strică să aveţi la îndemână un aparat care să vă ajute să imortalizaţi diferite momente ale călătoriei în fotografii şi clipuri video. Dacă doriţi, puteţi distribui pozele făcute pe reţele de socializare că Facebook, Instagram, Twitter sau Pinterest.

Clipurile pot strânge multe aprecieri şi vizualizări pe YouTube. Cine ştie poate reuşiţi să creaţi un clip viral. Bucovina este o regiune a ţării care întâmpină vizitatorii cu braţele deschise. Aceştia din urmă se pot simţi extraordinar de bine, explorând locuri superbe şi întâlnind oameni mărinimoşi.

Photo credit: Robert Raducanu

Recunoscută pentru ospitalitatea să extraordinară, Bucovina merită să fie în topul listei voastre de călătorii de toamnă. Frumuseţea deosebită a regiunii vă impresionează din foarte multe puncte de vedere. În primul rând arhitectura clădirilor este specială. Se pune accent pe elemente rustice şi tradiţionale care reuşesc să transforme o simplă casa într-o operă de artă. Dacă căutaţi pe Internet imagini cu case tradiţionale din Bucovina, sigur o să fiţi impresionaţi de ceea ce găsiţi.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Magia Bucovinei: drumul către o experienţă de neuitat

Photo credit: Dusmanu Ionut

În nordul Moldovei găsim numeroase lucruri de făcut şi locuri de vizitat. Comorile turistice ale acestei zone sunt la dispoziţia tuturor celor care ştiu să le caute. Pe lângă natura deosebită, munţii semeţi, Bucovina este recunoscută pentru mănăstirile pictate, unice în Europa. Unele dintre ele, aşa cum bine ştiţi, se afla în patrimoniul cultural UNESCO.

Printre acestea putem enumera rapid mănăstirea Voroneţ (cu celebrul albastru de Voroneţ în picturile interioare şi exterioare), mănăstirea Suceviţa, mănăstirea Humor, mănăstirea Dragomirna, mănăstirea Putna, mănăstirea Raşca, Mănăstirea Arbore sau mănăstirea Probota. Să nu uităm de mănăstirea Moldoviţa, mănăstirea Bogdana sau mănăstirea „Sf Ioan cel Nou”, care merită menţiuni mai mult decât onorabile. Am inclus aceste locuri de vizitat deoarece vă pot surprinde plăcut.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

O vizită la o astfel de mănăstire, cu o istorie îndelungată în spate, poate fi liniştitoare. Uiţi de problemele de zi cu zi şi te laşi condus de un calm aparte. Fiecare locaţie oferă o experienţă specifică, simţită la intensităţi diferite. Mulţi oameni vor să afle cum se pot simţi bine în Bucovina şi drumul către amintiri frumoase este diferit.

Sunt multe cărări către linişte şi voie bună. Trebuie să fiţi mereu pregătiţi de ceva nou şi interesant, deoarece nordul Moldovei este mai mult decât surprinzător. Timpul trebuie să fie de partea voastră pentru a vă bucura de experienţe plăcute.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Pentru a vă putea bucura de drumeţii plăcute prin ţară, nu strică să aveţi la dispoziţie un mijloc de transport bun. Dacă nu vreţi să apelaţi la mijloace de transport în comun, atunci puteţi închiria o maşină. Aici, noi vă putem ajuta! Cum? Avem o flotă auto bogată, care cuprinde o gamă variată de autoturisme. Suntem mereu pregătiţi să le oferim oamenilor acces la maşini de calitate, uşor de folosit pe străzile din România. Avem numeroase autoturisme, potrivite pentru călătorii diverse prin ţară.

AutoBoca are o experienţă în domeniu de peste 10 ani, ceea ce înseamnă că o să se ocupe de contractul vostru profesionişti. Ei o să vă ajute în fiecare moment al procesului de închiriere. De ce să nu profitaţi şi voi de experienţa lor? Vă putem surprinde plăcut cu oferte interesante, pe care le puteţi încerca cu uşurinţă oricând aveţi nevoie de o maşină bună. La AutoBoca o să găsiţi mereu suport şi profesionalism dedicat. 

Inchirieri auto oras