De Ziua Copilului weekendul vine cu călătorii minunate

Cum sărbătorim 1 iunie 2018? Vă invităm să descoperiţi câteva locaţii deosebite ce vor aduce multe zâmbete celor mici!

1 iunie, o sărbătoare recunoscută pe plan internaţional, este motiv de bucurie pentru milioane de copii din întreaga lume. În această zi, întreaga atenţie este concentrată asupra celor mici, pentru a ne aminti că în ei stă viitorul naţiunii şi chiar a întregii specii. Prin copii vom putea să progresăm şi să construim acea lume mai bună la care visau şi strămoşii noştri. Ei merită dragostea şi atenţia noastră. În fiecare zi trebuie să le arătăm afecţiune şi respect.

Photo credit: Asociatia ADEE

În spatele acestei sărbători au stat multe sacrificii şi lupte pentru a proteja drepturile copiilor. Acestea au fost recunoscute pentru prima oară, în mod oficial, în 1925 la Geneva în cadrul Conferinţei Mondiale pentru Protejarea şi Bunăstarea copiilor. Chiar dacă protecţia corespunzătoare a celor mici a fost în aplicare greu, cei mici s-au bucurat de siguranţă în anii care au urmat. În prezent copii se bucura de siguranţă şi linişte, cel puţin în statele occidentale.

Din nefericire sunt multe ţări în Africa şi nu numai unde copii au parte de tratamente mai puţin fericite. Aici se duc campanii de educare pentru protejarea adecvată a copiilor. Unele au rezultate şi altele necesita mai multă implicare din partea autorităţilor locale. Totuşi, sunt semne bune care permit dezvoltării unei conştientizări a problemei.

Photo credit: Vasile Prisacariu

De atunci, fiecare ţară a desemnat o zi dedicată în întregime copiilor, 1 iunie fiind cea mai populară alegere. În fiecare an se organizează zeci de festivaluri, concerte cât şi multe bunătăţi dulci menite să îi încânte pe cei micuţi.

Bineînţeles, asta nu înseamnă că adulţii nu se pot bucura şi ei de această celebrare. Din contră! 1 iunie este un motiv de fericire pentru întreaga familie şi o oportunitate să petreceţi câteva clipe speciale împreună. Toată lumea se poate simţi bine alături de cei mici. În această zi ne bucuram cu drag de zâmbetele şi voioşia lor.

Photo credit: Vasile Prisacariu

De Ziua Copilului, toată lumea se pregăteşte de o experienţă deosebită alături de cei mici şi parcă întreaga ţară este cuprinsă de o atmosferă de sărbătoare şi voie bună. De ce să nu vă bucuraţi şi voi de o experienţă minunată alături de cei dragi? În weekend-ul prelungit de 3 zile avem oportunitatea de a pleca în călătorii plăcute pentru a explora minunăţiile naturale a României. La final vom rămâne cu multe amintiri extraordinare, pe care le vom preţui ani şi ani. De ce să nu vă bucuraţi de o sursă de amintiri?

Însă, atunci când plănuim drumuri prin ţară, mai ales de Ziua Copilului, trebuie să ne asigurăm că totul decurge corect. Siguranţa primează şi merită să investim timp pentru a identifica opţiunea cea mai bună care îndeplineşte acest criteriu. Cu răbdare, atenţie şi informaţiile corespunzătoare, va fi relativ simplu să puneţi la punct o minivacanţă relaxantă şi plină de activităţi distractive.

Photo credit: Mihaela Abălăesei

Dacă veţi secţiona organizarea excursiei în câţiva paşi, va fi uşor să treceţi în revista câteva obiective turistice de interes cât să şi găsiţi posibilităţi de divertisment potrivite pentru cei micuţi. În acest sens, vă propunem să luaţi în considerare câteva opţiuni pentru vacanţă de 1 iunie.

În rândurile următoare oferim mai multe detalii. Dacă v-am stârnit curiozitatea, vă invităm să citiţi în continuare! În rândurile următoare o să găsiţi informaţii utile şi interesante.

3 paşi de urmat pentru o vacanţă de 1 iunie de neuitat

Nimic nu este mai plăcut şi relaxant decât o vacanţa cu familia. Ei sunt oamenii pe care îi iubim cei mai mult şi practic cu ei ne împărtăşim viaţa. Aşa că, de ce să nu aveţi parte şi de multe experienţe turistice inedite? Iată 3 paşi ce vă pot ajuta să vă planificaţi o excursie cu adevărat memorabilă!

Primul pas consta în alegerea unei destinaţii. Această decizie este foarte importantă fiindcă va trebui să verificaţi dacă există posibilităţi de divertisment pentru copii. Parcul de distracţii cu dinozauri, Dino Parc, din Râşnov ar putea fi o destinaţie excelentă. Este singurul parc tematic de dinozauri din România  şi cel mai mare din sud estul Europei. Aici o să găsiţi un loc cu totul special.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Aici veţi găsi un loc minunat, ce merită descoperit alături de cei mici. Vă veţi putea plimba prin pădurile dese şi să admiraţi zeci de machete foarte reuşite a diferitelor specii de dinozauri care au populat pământul acum ceva milenii.

Tot pe la Braşov, veţi găsi şi Superland, cel mai mare centru de divertisment din România. Veţi avea acces la peste 18 atracţii dedicate întregii familii cât şi un food cort unde veţi fi întâmpinaţi cu multe delicii culinare. Sună distractiv, nu-i aşa? Să ştiţi că răspunsul este pozitiv.

Photo credit: Dusmanu Ionut

O altă variantă ar putea fi parcul distracţii din Câmpulung Moldovenesc, fiind construit sub formă de parc aventură. Sunt mai multe tronsoane de tiroliană – atracția principală – care oferă experiențe unice, mai ales iubitorilor de înălţime şi natura. O variantă asemănătoare a acestui parc, îl veţi găsi şi la Iaşi la complex Hamak, un club de agrement unde veţi găsi ponei, cai şi multe trasee de căţărat. Totuşi, aveţi grijă atunci când vă urcaţi în copaci. Siguranţa trebuie să primeze. Credem că este important să vă spunem acest lucru!

parc Expozitie Lumea Copiilor

Photo Credit: Dusmanu Ionut

Altfel spus, în România sunt câteva locaţii pregătite corespunzător pentru cei mici cât şi pentru restul familiei. Puteţi petrece câteva zile cu adevărat deosebite şi să vă relaxaţi cu adevărat. 1 iunie reprezintă o şansă să ne amintim să ne bucurăm de viaţă la fel de sincer şi deschis precum un copil.

Al doilea pas în pregătirea vacanţei, consta în identificarea unui mijloc de transport. Utilizarea unei maşini adecvate, mai ales dacă cea personală iese din discuţie, este un element esenţial. Veţi avea nevoie de un model spaţios, care să ofere un plus de siguranţă şi confort (mai ales la drumuri lungi).

La acest aspect, vă puteţi baza pe Autoboca. Suntem o firmă de rent de încredere, cu 10 ani de experienţă în domeniul auto. De-a lungul timpului am reuşit să ajutăm mii de clienţi să călătorească fără stres. Credem că putem să vă ajutăm şi pe voi! De ce să nu profitaţi de această ocazie pentru a închiria fără stres maşina dorită? Credem că o să vă bucuraţi de serviciile noastre.

Oferim asistenta tuturor celor care au nevoie de maşini de calitate, multe dintre ele sunt şi noi. În flota noastră avem modele diverse pe care merită să le conduceţi prin ţară. VW Jetta, Citroen C-Elysee, Skoda Rapid, VW Touran sau Chevrolet Orlando sunt doar câteva exemple pe care aţi putea să le luaţi în considerare. Sunt autoturisme bune, potrivite pentru vacanţe cu familia.

calatorii prin tara 2018

Pasul 3 este cel mai simplu, însă şi cel mai important: să vă bucuraţi de timpul petrecut alături de familie. Fiecare clipă este preţioasă şi merită valorificata la maxim. În fond, la final, tot ce ne rămân sunt amintirile create alături de cei dragi.

Nu este dificil să aveţi parte de o vacanţă minunată şi noi vrem să vă ajutăm să ajungeţi fără probleme la toate destinaţiile vizate. Cu o maşină de bun venit, întreaga călătorie se poate transforma într-o aventură frumoasă.

La AutoBoca, veţi găsi atât modele noi cât şi oferte avantajoase pe care nu ar trebui să le rataţi. În mai puţin de câteva minute, veţi avea autoturismul dorit gata de drum. Contactaţi-ne chiar astăzi şi profitaţi de noile modele aduse în flota noastră!

Autoturisme bune de inchiriat