De ziua naţională cutreieram România cu o maşină de bun venit

Unde putem merge cu prietenii de ziua naţională? Te putem surprinde cu câteva variante deosebite de drum!

Prima zi din decembrie, marchează în fiecare an, unul dintre cele mai speciale momente din istoria ţării noastre: Marea Unire, ce a conturat România de astăzi. În această zi specială, romanii încearcă atât cât pot să se bucure de clipe minunate, preferabil în locuri cu încărcătura istorică şi culturală importantă. Istoria ţării noastre poate fi mai mult decât fascinantă, mai ales dacă ai la dispoziţie câteva variante interesante. Vă invităm să descoperiţi câteva variante de drum mai mult decât fascinante!

Marea Neagra Romania

Photo credit: Constantin Seghedin

Acum aproape un secol, în sala Casinei, din Alba Iulia, pe 1 Decembrie are loc Adunarea Generală a tuturor Românilor pentru a proclama un stat unificat, ce va acţiona ca un întreg. După eforturi considerabile şi sacrificii pentru multe decenii, într-un final s-a obţinut o alianţă glorioasă ce a schimbat cursul istoriei.

1 Decembrie reprezintă un prilej să ne reamintim de moştenirea lăsată de generaţiile anterioare şi să luăm exemplu pentru ca urmaşii noştri să poată spună cu mândrie că sunt români. În această zi specială romanii se bucura de clipe minunate, care pot deveni amintiri de neuitat.

Photo credit: Ștefania Lău

Cu ocazia acestei sărbători, foarte mulţi oameni profită de zilele libere (30 noiembrie – 1 decembrie), pentru a vizita câteva dintre locurile ce au avut un rol important de jucat în procesul Marii Uniri. Este o oportunitate de a învăţa lucruri noi, interesante despre oamenii a căror ideologii au devenit o realitate ce poate fi simţită şi în zilele de astăzi.

Şi dacă tot dispui de timp liber, poţi să le transformi într-o minivacanţă ce va include câteva destinaţii turistice ce te vor plimba prin trecutul istoriei naţionale a României. Ar fi chiar păcat să nu te bucuri de o experienţă turistică aparte, demnă de ţinut minte peste ani şi ani. Sunteţi pregătiţi pentru o călătorie de neuitat prin România?

Să începem!

Poţi începe explorarea ta chiar din Târgovişte, un frumos orăşel muntenesc cu o poveste aparte. Oraşul nu este doar locul unde şi-au găsit sfârşitul Nicolae şi Elena Ceauşescu. Nu! Aici vei găsi Monumentul Eroilor din Piaţa Tricolorului, ridicat în onoarea eroilor ce au desăvârşit Marea Unire de la 1918. În fiecare an, de 1 Decembrie au loc ceremonii aduse ca omagiu pentru toţi cei care s-au sacrificat în numele tării noastre. Târgovişte a fost o reşedinţă regală unde a domnit Vlad Ţepeş şi a fost martoră la numeroase bătălii crâncene de-a lungul timpului.

În prezent, încă pot fi vizitate câteva locuri speciale ce încă păstrează frânturi din trecut: Turnul Chindiei, Mănăstirea Dealu, Curtea Domnească şi altele. Acestea pot fi vizitate oricând! O să vă bucuraţi de o privelişte minunată odată urcaţi în vârful turnului Chindia.

Istoric Targoviste

Photo credit: Dusmanu Ionut

Partea de sud a ţării, ce a purtat şi numele de Țara Românească, a fost un principat cu o puternică putere de decizie în procesul Marii Uniri. Datorită perseverentei şi ingeniozităţii liderilor, s-au pus la punct acorduri şi alianţe importate, care gradual au dus la îndeplinirea unui vis important pentru fiecare român în parte.

În Bucureşti, Sibiu, Braşov, Targu-Jiu, vei găsi rămăşiţe ce păstrează vie una dintre cele mai frumoase amintiri ale României. În decursul vizitei la aceste locaţii, te poţi delecta şi cu alte monumente istorice deosebite, care de asemenea îţi vor încânta simţurile şi te vor face să te minunezi de cât de rezistenţă şi aparte este ţara noastră. Fiecare loc te surprinde cu o poveste minunată, ce merită să fie descoperită fără reţineri.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Nici Moldova, ţinutul lui Ştefan cel Mare, nu se lăsă mai prejos, mai ales în ceea ce priveşte Marea Unire de la 1918. Suceava şi Iaşi sunt două mari oraşe principale ce păstrează cu atenţie acest eveniment istoric. În Iaşi vei găsi un frumos monument confecţionat din marmură pentru a aminti tuturor trecătorilor de ziua în care România a devenit întregita.

Monumentul are o înălţime de 5 metri şi este format dintr-o piesă centrală şi încă patru mai mici, toate dintre  acestea reprezentând câte un principat în parte. Desigur, dacă vei vizita Suceava şi Iaşi, mai sunt multe alte obiective turistice ce merită incluse pe lista ta. Totul depinde de timpul ce îl ai la dispoziţie cât şi de preferinţele tale.

Unde este pasul Rucar Bran

Photo credit: Dusmanu Ionut

Dacă tot este să pleci într-o călătorie istorică, pe urmele Marii Uniri, cu siguranţă trebuie să ajungi şi prin Alba-Iulia, locul unde a fost oficializata această mişcare populară. Aici, s-a consemnat drepturile la libertate, autonomie pentru România. De 1 Decembrie, vei avea ocazia să asişti la una dintre cele mai frumoase ceremonii pentru a sărbători o importanţă victorie a românilor. Alba Iulia este un oraş special, cu o istorie aparte şi localnici primitori. O să te simţi ca acasă aici!

Alba Iulia

Photo credit: Felicia Prodan

Ziua naţională a României este prilejul unor călătorii deosebite prin ţara şi de a îţi reaminti de adevărate valori ce au pus bazele culturii noastre. Deşi scopul minivacanţei poate fi bazat pe un spirit de patriotism, susţinerea unor concepte ce ne depăşesc preocupările zilnice, tot trebuie să iei în considerare şi câteva elemente practice.

Dacă îţi propui să călătoreşti câteva sute de kilometri, cu siguranţă vei avea nevoie de un mijloc de transport de calitate. În acest sens, o soluţie optimă ar fi să închiriezi o maşină, pentru a scăpa de bătăi de cap şi stres. Este un serviciu din ce în ce mai popular în România şi foarte mulţi oameni aleg această alternativă pentru vacanţele lor. De asemenea este chiar uşor acum să închiriezi o maşină!

Poţi oricând închiria o maşină de la Autoboca pentru a călători fără grijă. Firma  noastră are o flotă bogată, cu numeroase modele interesante, demne de avut în vedere atunci când urmează să pleci într-o anume locaţie (sau mai multe). Pentru luna decembrie, ţi-am pregătit şi câteva surprize pe care nu ar trebui să le ratezi. Vei avea oportunitatea să închiriezi modele noi de autoturisme la preţuri avantajoase. Haide să afli mai multe detalii despre ce este vorba!

Pe urmele Marii Uniri cu o maşină de bun venit

De 1 Decembrie, AutoBoca te provoacă la o călătorie în istoria ţării noastre, să păşeşti prin aceleaşi locuri ca şi eroii a căror acţiuni au schimbat viitorul unei naţiuni. Suntem convinşi că va fi o experienţă turistică deosebită şi noi vrem să te ajutăm să ajungi la destinaţiile vizate fără probleme sau impedimente. Aşa că, suntem pregătiţi să te întâmpinăm cu maşini de bun venit de calitate, ce pot fi utilizate cu încredere.

Ce modele îţi recomandăm să închiriezi pentru minivacanţa ta de 1 Decembrie? Conform feedbackului primit de la clienţii noştri cât şi a rezultatelor analizelor specialiştilor AutoBoca, am constatat că sunt câteva modele ideale pentru călătorii lungi prin ţară.

Printre acestea se număra VW Golf şi VW Jetta. Reputaţia pozitivă a autoturismelor ce poartă marca VW este cunoscută peste tot în lume. Fiecare şofer asociază VW cu un nivel înalt de performanță, calitate şi o experienţă auto desăvârşită. Golf şi Jetta menţin intactă reputaţia şi cei care au ales să plece la drum cu aceste maşini au arătat doar încântare şi mulţumire privind uşurinţă la condus şi fluiditatea de care au dat dovadă indiferent de provocările rutiere.

Photo credit: Cosmin Ilieș

La AutoBoca vei găsi cele mai noi modele de VW Golf şi VW Jetta, întreţinute în condiţii excelente şi oricând pregătite de drum. Golf-ul este preferatul grupurilor de prieteni care sunt dornici de noi aventuri turistice iar Jetta este alegerea ideală pentru călătorii în familie. Suntem convinşi că nu vei fi dezamăgit  de aceste modele şi că vei avea parte doar de experienţe plăcute.

După cum am menţionat, în decembrie ţi-am pregătit şi câteva oferte speciale. Asta înseamnă că te poţi bucura de VW Golf şi VW Jetta la un preţ mic! Cum poţi accesa şi tu aceste promoţii? Este foarte simplu: doar ne contactezi şi noi ne vom ocupa de restul detaliilor. În doar câteva minute, vei avea autoturismul dorit la locaţia preferată de ţină! Fă Ziua Unirii cu adevărat specială şi alege o maşină de bun venit!

Inchirieri auto oras