Delta Dunării, muzeu al biodiversităţii

Descoperă frumuseţea Deltei Dunării

 

inchirieri masini termen lungAtunci când Dunărea îşi dă „întâlnire” zi de zi cu Marea Neagră, natura se desfată cu o libertate creatoare fără egal. Această gingăşie naturală se vede extraordinar de bine în Delta Dunării, un loc al spiritelor. Drumul lung al Dunării, început în Munţii Pădurea Neagră se sfârşeşte după 2860 de kilometri prin prin continental european până în Marea Neagră. Cel de-al doilea fluviu ca mărime al Europei, Dunărea a dat naştere unei delte, unice în întreaga lume.

Numită de specialişti drept una din comorile naturale ale Terrei, Delta Dunării este protejată prin lege. Chiar dacă această lege este uneori încălcată de cei care dezvoltă tot felul de proiecte imobiliare în zonă, Delta Dunării rămâne în mare parte o voce sublimă a naturii. Din acest motiv, în fiecare an creşte numărul turiştilor care vin în această zonă. Nu suntem surprinşi să vedem acest trend turistic pozitiv.

Ne-am gândit să descoperim câteva lucruri despre Delta Dunării, unele cunoscute şi altele suficient de delicate încât să captiveze. În primul rând ar trebui să ştiţi că aici trăiesc în simbioză armonioasă plantele şi animalele. Întinderile mari de apă şi uscat din Delta Dunării au devenit casă pentru o gamă variată de păsări, rozătoare şi animale de mici dimensiuni. Cele mai populare specii de păsări care-şi fac casă în această zonă sunt cormoranii şi pelicanii. Mulţi specialişti din domeniul biologiei şi geologiei au numit delta drept un adevărat muzeu al biodiversităţi, fără egal în întreaga lume. În acelaşi timp, pentru patrimoniul natural universal, Delta Dunării ocupă un loc de cinste alături de Delta Nilului sau ecosistemele din Amazon.

Rezerva o masina

Biodiversitate la superlativ

Inchiriere masini termen lungÎn Delta Dunării timpul păstoreşte cu uşurinţă liniştea. Cei care doresc să „fugă” de stresul cotidian şi problemele zilnice, pot veni cu încredere în această zonă. Briza Marii Negre şi vuietul Dunării oferă un spectacol atins de graţia divină. Majoritatea turiştilor care au venit în delta, au călătorit pe covorul magic al apei şi s-au delectat cu peisaje magnifice. De altfel, pozele făcute de turişti în Delta Dunării fac cât o mie de cuvinte.

Cele care ajung pe Facebook, Flickr, Twitter sau LinkedIn „adună” fără efort zeci şi sute de like-uri. Din punct de vedere al faunei, diversitatea impresionantă din Delta Dunării intriga. Peste 70% din vegetaţia acestei zone este reprezentată de stuf şi papură. În zonele de lacuri şi canale, pot fi întâlnite nufărul şi ciulinul de baltă printre multe altele. Pădurile de salcie (de talie înaltă şi mică) conduc sufletul spre o contemplare ieşită din comun.

Cei care iubesc animalele, o să vadă în Delta Dunării câteva specii cu adevărat deosebite. Condiţiile speciale ale deltei, au dat naştere unor habitate diverse, optime pentru dezvoltarea unor specii unice. În Delta Dunării sunt peste 3477 de specii de nevertebrate, 135 de specii de peşti, 331 specii de păsări şi numeroase specii de amfibieni. Mai mult decât atât în delta se regăsesc şi 54 de specii de mamifere printre care vidră, nurca europeană, hermina, pisica sălbatică, vulpea, câinele enot, mistreţul sau bizamul.

În Delta Dunării, prin Convenţia de la Berna, sunt protejate prin lege 313 specii de păsări, 22 specii de mamifere şi 22 specii de peşti. Printre aceste specii se număra stârcul lopătar, piciorongul, spurcaciul, pelicanul comun, corbul, călifarul roşu, călifarul alb sau egreta mare. Un lucru este cert: o drumeţie până la Delta Dunării merită cu vârf şi îndesat! Aici, aveţi posibilitatea de a vă regăsi într-un dans sublime al relaxării. Multi din cei care apelează la firme rent a car Romania vin cu incredere in Delta pentru a se relaxa şi implicit simti bine.

Surse: Wikipedia