Destinaţii de weekend din Transilvania

Mini vacanţe de weekend: care sunt cele mai frumoase locuri de vizitat într-un weekend? 

Nu este niciun secret că România are bogaţii naturale de incredibile alături de tradiţii şi legende care încă stârnesc curiozităţi în rândul turiştilor. Aceştia din urmă reuşesc mereu să se bucure de experienţe turistice inedite în ţara noastră. Ei au avut parte de clipe frumoase, „imbracate-n” ospitalitatea românească autohtone, care mereu întâmpina turiştii. 

Mii de oameni  de peste tot în lume vin în ţara noastră pentru a-şi petrece vacanţele sau cel puţin mici escapade turistice. Se bucură şi se minunează de măreţia munţilor Carpaţi, de pitorescul sătucelelor ce par îngheţate în timp, de obiceiurile încântătoare şi bineînţeles de deliciile culinare. România noastră este extraordinară cu secole de istorie şi cu o cultură plină de poveste.

Photo credit: Mihaela Abalaesei

Mama Natură a fost darnică în ceea ce priveşte formele de relief. Suntem printre puţinele ţări europene care se bucură şi de mare şi de munte.  Avem multe lucruri de oferit celor care ajung pe teritoriul ţării noastre. Au de unde alege ce să viziteze şi ce activităţi să urmeze. Este nevoie de o documentare atentă, care să reflecte corespunzător dorinţele noastre de la o călătorie. Dacă suntem bine informaţi, atunci vom reuşi să punem bazele unei experienţe turistice minunate, demne de ţinut minte peste ani şi ani.

Din păcate, mulţi romani nu au descoperit minunăţiile  ce se afla chiar pe meleagurile natale. Poate programul de muncă prea încărcat, lipsa de timp sau alte resurse, acestea au împiedicat iniţiativele de a pleca în călătorii mai des. Însă, atunci când este dorinţă, se găseşte şi o cale. Pentru 2019 ar trebui să ne propunem să plecăm în vacanţe ori de câte ori este posibil şi să acumulăm cât mai multe experienţe inedite. Chiar dacă majoritatea concediilor le avem programate pe timpul verii, asta nu înseamnă că nu putem profita de un weekend să ne bucurăm de câteva clipe de linişte şi voie bună. De ce să nu investim şi în momente de relaxare şi odihna trupească? 

Photo credit: Ștefania Lău

Două sau trei zile pot fi îndeajuns pentru a vizita unele locaţii deosebite din România. Nu vă veţi impune un ritm alert pentru a explora zonele iar la final veţi pleca relaxaţi spre casă şi plini de voie bună. Unde aţi putea pleca în România pentru un weekend interesant? Sunt zeci de locaţii fascinante însă parcă Transilvania pare să aibă farmecul ei aparte. Este una dintre cele mai misterioase zone româneşti şi ascunde multe secrete ce merită descoperite. Au fost numeroşi scriitori care şi-au plasat acţiunile cărţilor în teritoriul misterios al Transilvaniei.

Cu toţii suntem familiarizaţi cu legenda Contelui Dracula care a trecut graniţele şi a inspirat zeci de producţii de la Hollywood. Ideea existenţei unui conte nemuritor a atras mii de vizitatori la Castelul Bran. Deşi au descoperit că realitatea nu coincide tocmai cu legenda, au rămas profund impresionaţi de măreţia castelului şi de a arhitecturii sale. Castelul Bran este unul dintre obiectivele turistice româneşti ce ar trebui vizitate măcar o dată de fiecare roman. Aceasta construcţie face parte din patrimoniul cultural al ţării noastre şi a contribuit la creşterea notorietăţii imaginii României peste hotare. Castelul Bran este unul din cele mai vizitate obiective turistice din ţară. 

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Însă, în Transilvania veţi descoperi mult mai multe destinaţii inedite. Trebuie doar să vă informaţi corespunzător în prealabil şi să alegeţi cu răbdare posibilele opţiuni. Din fericire, sunt zeci de website-uri utile în mediul online de unde vă puteţi inspira. Călătorii pasionaţi îşi descriu în detaliu experienţele turistice şi oferă recomandări celor care ar fi interesaţi s a descopere acele zone. În funcţie de preferinţe veţi alege destinaţiile care vă atrag cel mai mult. Partea dificilă va fi să vă hotărâţi la una sau două locaţii. Un weekend nu este îndeajuns pentru a surprinde frumuseţea Transilvaniei, însă poate fi un început bun.

De unde aţi putea începe explorările de weekend în Transilvania? Noi avem câteva sugestii ce vă pot fi de folos în organizarea unei excursii de neuitat. În rândurile următoare vă vom oferi mai multe detalii!

Itinerariu de weekend în Transilvania

Din când în când merităm să ne deconectăm de la rutina zilnică şi să ne alocăm câteva momente de relaxare şi voie bună. Weekendul poate fi un prilej excelent pentru a ne lua persoanele dragi şi să plecăm într-un loc frumos, în inima naturii şi departe de grijile ce ne apasă. Pentru a organiza o astfel de escapadă turistică nu este necesar să ne implicăm în pregătiri complicate. Ne informăm în prealabil privind posibile destinaţii, alegem o maşină bună şi începem explorarea!

În acest sens, noi vă putem fi de folos. Pentru excursii de weekend puteţi petrece ceva timp în unele locaţii din Transilvania. Veţi avea o şansă să învăţaţi mai multe lucruri fascinante despre istoria României şi să să vă delectaţi cu peisaje de vis. Targu-Mures, Târgovişte, Sighişoara, Sibiu sau Braşov ar putea fi câteva alegeri foarte inspirate. De ce? Fiindcă în aceste mici aşezări urbane se găsesc câteva comori ascunse ale trecutului.

Foto: Adrian Daniel

Targu-Mures este un oraş superb, cu o colecţie impresionantă de clădiri minunate cu poveşti unice şi interesante. Aici veţi descoperi o atmosferă medievală, cu străduţe mici însă atent decorate cu flori, copaci şi construcţii impunătoare ridicate acum câteva secole.

Principalele puncte de atracţie de aici sunt Piaţa Trandafirilor, poziţionată chiar în centrul oraşului şi Palatul Culturii un exemplar inedit construit din materiale luxoase şi greu de obţinut. Sala oglinzilor din interior este un coridor lung de marmură decorat doar cu oglinzi veneţiene de cea mai înaltă calitate. O plimbare aici vă va face să vă simţiţi de ca regii şi reginele din trecut.

Istorie Palat Domnesc
Photo credit: Dusmanu Ionut

Târgovişte, fosta capitală a Ţării Româneşti, este un alt orăşel fermecător şi bogat în istorie. Are un iz uşor romantic şi vă va întâmpina cu o atmosferă liniştită şi oameni calzi şi prietenoşi. Turnul Chindiei este atracţia principală a Târgoviştii, alături de Curtea Domnească o fortificaţie medievală demnă de admirat. Vizitatorii curioşi puţ urca cele 122 de trepte ale turnului pentru a se bucura de o privelişte panoramică asupra întregului oraş. Pot fi câteva clipe de pace şi împlinire sufletească pe care să le împărtăşiţi alături de cei dragi.

Photo credit: Ștefania Lău

Sighişoara, la rândul ei este o altă aşezare interesantă din Transilvania. Se păstrează şi aici alura medievală iar punctul principal de atracţie este Turnul cu Ceas. Braşov şi Sibiu pot fi alte destinaţii excelente pentru o călătorie de weekend. Fiind situate la poalele munţilor, veţi avea acces rapid către o poieniţă fermecătoare sau pentru o drumeţie în aer liber.

O dată ce aţi ales destinaţia, următorul pas este să identificaţi mijlocul de transport pe care îl veţi folosi. În cazul în care maşina personală iese din discuţie, vă puteţi baza pe AutoBoca. Suntem o firmă de închirieri auto, mereu la dispoziţia clienţilor noştri. În flota noastră veţi găsi multe modele noi şi interesante şi oricând gata de drum. Pentru călătorii de weekend în Transilvania, vă recomandăm să închiriaţi VW Jetta, un autoturism spaţios, elegant şi puternic. Suntem convinşi că nu veţi fi dezamăgiţi de performanţa unui Jetta. Partea bună este că puteţi închiria această maşină de la AutoBoca la un preţ special. 

calatorii prin tara 2018

În fiecare lună avem oferte la câteva maşini din flotă. Acestea pot fi închiriate cu încredere oricând doreşte clientul să pornească la drum. Dacă aveţi întrebări, ne puteţi contacta fără reţineri. Este important să ştiţi că aveţi alături agenţi capabili, mereu pregătiţi să vă ofere asistenţă! Contactaţi-ne chiar astăzi şi profitaţi de promoţiile noastre! Abia aşteptam să vă surprindem plăcut cu ofertele disponibile. 

Inchirieri auto oras