Distracţie în familie prin Transilvania

Primele călătorii din 2019: ce putem vizita în cea mai misterioasă regiune a României? Vă invităm să descoperiţi câteva răspunsuri la această întrebare! 

Anul 2019 a început cu noi promisiuni turistice şi zeci de locaţii din România ne cheamă să le descoperim frumuseţile naturale şi bogăţiile culturale şi istorice. Cum ne putem bucura de posibilităţile turistice ale noului an? Putem afirma fără reţineri că avem o ţară minunată care reuşeşte să surprindă plăcut de fiecare dată.

Mii de turişti din întreaga lume au rămas fascinaţi de România şi încă continuă să îşi petreacă vacanţele aici. Este şi de înţeles: peisajele din munţii Carpaţi seamănă cu imaginile prezentate pentru acel paradis sau nirvana la care aspirăm cu toţii. Natura românească este mai mult decât darnică cu cei care iubesc să călătorească. Turiştii romani şi străini doresc să se delecteze cu obiectivele României. Aveţi posibilitatea de a vă bucura de experienţe speciale pe teritoriul ţării noastre, mai ales dacă timpul va permite acest lucru.  

Photo credit: Mihaela Abalaesei

Ce poate fi mai relaxant şi plăcut dacă nu să vă plimbaţi printr-o poieniţă plină de copaci înalţi, să respiraţi aer curat şi să aveţi un vărf de munte semeţ care să vă vegheze din depărtare? Liniştea şi calmul din atmosferă va ajuta să vă debarasaţi de griji, stres şi pentru câteva clipe chiar să trăiţi momentul în totalitate. Este incredibil câte elemente superbe a pregătit Mama Natură pentru noi. Din păcate, deseori suntem mult prea ocupaţi ca să le observăm. În momentul de fată avem posibilitatea de a ne bucura de experienţe cu totul speciale prin România, în special în jurul munţilor Carpaţi.

Chiar dacă în 2019 ne-am propus obiective ce ţin de îndeplinirea unor succesuri financiare sau profesionale, din când în când merită să ne reîncărcăm cu energie pozitivă şi cu forţa de muncă. Un weekend la munte ne poate da acel entuziasm şi determinare să muncim cu mai mult spor. Viaţa înseamnă mult mai mult decât o carieră de succes şi conturi bancare generoase. Avem de întâmpinat multe dificultăţi şi de aceea este de preferat să învăţăm să ne bucurăm de fiecare zi în parte. O cafea băută în linişte în timp ce vă bucuraţi de peisajul alb al iernii, vă poate ajuta să începeţi activităţile cu calm şi cu mai multă concentrare. De ce să nu bem o cafea delicioasă într-un cadru idilic? Sunt foarte mulţi oameni care abia aşteaptă să găsească astfel de locuri, menite să ridice spiritul la noi înălţimi.

Photo credit: Marius Isac

La finalul unei săptămâni de muncă, dacă ştiţi că urmează să plecaţi într-o mică vacanţă veţi simţi motivaţia să lucraţi cu devotament pentru a vă bucura de zilele libere. Un weekend prelungit poate fi îndeajuns să vă creaţi câteva amintiri plăcute alături de oamenii dragi inimii. Bineînţeles, cel mai plăcut este să aveţi un concediu de 1 sau 2 săptămâni pentru a profita la maxim de locaţiile vizitate. Vacanţa merita să fie plăcută şi împărţita cu prieteni dragi. Vara este de regulă, sezonul în care cei mai mulţi turişti îşi plănuiesc vacanţele, fiindcă peisajele sunt incredibile şi temperaturile sunt de partea noastră. Dacă pentru 2019 v-aţi propus să călătoriţi mai mult, de ce să nu începeţi chiar de pe acum pregătirile? Este mai uşor ca oricând astăzi să vă bucuraţi de o sursă de voioşie şi bucurie, demnă de împărţit cu prietenii.

Multe familii deja se gândesc la următoarea vacanţă, şi au în gând diverse locaţii care mai de care mai exotice. Cu puţină răbdare şi atenţie, veţi reuşi să selectaţi destinaţii cel puţin interesante. Cu siguranţă vreţi să aveţi pare de experienţe turistice deosebite iar asta înseamnă puţin timp de documentare. Internetul este mereu la dispoziţia noastră. De ce să nu-l folosim pentru a găsi drumul către cea mai bună experienta posibilă?

Photo credit: Ștefania Lău

În pofida faptului că suntem în ianuarie 2019, de ce să nu ne pregătim din timp vacanţa de vară? Timpul trece fără să ne întrebe şi cum parcă mai ieri era 2018, aşa va veni şi vara. Aşadar, ar fi de preferat să fim pregătiţi corespunzător. Cu informaţiile corecte, oricine poate plănui o vacanţă minunată în familie. Iar partea cea mai bună este că nu va fi necesar să aveţi acces la un buget foarte mare. Aţi fi surprinşi câte oferte avantajoase sunt accesibile, mai ales dacă veţi începe organizările de pe acum.

Specialiştii susţin că momentele petrecute pentru organizarea unei vacanţe ne induc o stare pozitivă şi entuziasm. Ideea de a pleca într-un loc încântător alături de persoanele iubite este îndeajuns de a ne face energici şi fericiţi. Bineînţeles, încântarea va şi mai mare când veţi porni la drum şi veţi şti că în mai puţin de câteva ore veţi ajunge la destinaţiile dorite.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Înainte de a visa la ziua de plecare, va trebui să alegeţi câteva posibile opţiuni pentru vacanţă de vară. O variantă demnă de luat în considerare este Transilvania. Acest ţinut misterios al României ascunde multe legende şi locuri de poveste. Cele mai frumoase sătuce montane se află aici precum Viscri, Cisnădie sau Zărneşti. Sunt locuri apreciate şi iubite de oameni de peste tot în lume. Aceştia au rămas plăcut surprinşi de naturaleţea peisajelor, de simplitatea localnicilor şi bineînţeles de zecile de tradiţii şi obiceiuri româneşti. V-am stârnit curiozitatea?

Transilvania are foarte multe de oferit celor care sunt curioşi să o descopere. Desigur, legenda Contelui Dracula atrage anual mii de vizitatori străini, însă această regiune înseamnă mult mai mult decât poveştile înspăimântătoare create de Bram Stoker. Veţi descoperi un mic paradis care pe alocuri pare îngheţat în timp. Deşi sunt multe oraşe transilvănene în care domina modernismul, unele locaţii au păstrat acel iz medieval şi vă dau impresia că aţi fost transpuşi în secolul XV, în era cavalerilor şi a regilor.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Care sunt cele mai frumoase destinaţii de vizitat în această vară în Transilvania? Ce obiective turistice aţi putea include în itinerariul vostru? Noi avem câteva sugestii pe care vă invităm să le descoperiţi chiar acum!

5 locaţii interesante de vizitat în Transilvania pentru vacanţă de vară 2019

Transilvania pare a fi regiunea ideală de vizitat în acest an, atrăgând vizitatorii prin oraşele sale atemporale, peisaje minunate şi un spirit aparte. Pe timp de vară, vă puteţi încumeta şi la drumeţii prin pădurile dese de brazi, fagi şi pini. Munţii Apuseni sunt deosebit de frumoşi şi veţi avea acces la câteva peisaje ce vă vor tăia respiraţia. Pasionaţii de drumeţii vin aici pentru a ajunge în Vârful Moldoveanu, cel mai înalt din ţară. Este o călătorie anevoioasă, plină de provocări încă efortul cu siguranţă merită. La o altitudine de peste 2500 de metri veţi putea să vă bucuraţi de o imagine încântătoare, la care nu avem acces de prea multe ori în viaţă.

Photo credit: Vasile Prisacariu

Asta nu înseamnă că dacă nu urcaţi în vârf de munte nu aveţi ce vizită în Transilvania. Din contră! Aşa cum am menţionat este o regiune românească bogată în obiective turistice cu o deosebită importanta culturală şi istorică. În acest sens, vă propunem un itinerariu care să vă ducă într-o călătorie din trecut în prezentul modern, în care tehnologia a prins amploare. 

Cluj Napoca, sau “poarta către Transilvania” este fără îndoială unul dintre polurile principale de  dezvoltare economică din vestul României. Multinaţionalele (mai ales cele care activează în domeniul IT) au descoperit potenţialul de pe piaţa clujeană şi nu au ezitat să investească. În ultimii ani, Cluj-Napoca şi-a schimbat faţadă, apărând din ce în ce mai multe construcţii moderne şi impunătoare. 

Bineînţeles, centrul istoric a rămas intact, ceea ce înseamnă că veţi putea vizita şi câteva locuri cu o deosebită importantă pentru ţara noastră. Piaţa Unirii poate fi un început bun (să ne reamintim de Marea Unire din 1918), apoi puteţi vizita şi Piaţa Avram Iancu, în centrul căruia se afla statuia marelui revoluţionar. La doar câţiva metri distanţă veţi putea observa Catedrala Ortodoxă a Clujului care a fost recent construită. Reprezintă un simbol an unificării religioase şi un loc deschis tuturor care caută câteva clipe de linişte. 

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Timişoara, sau “mică Viena”, oraşul florilor sau “oraşul florilor” este o destinaţie râvnită de mulţi turişti ce ajung în vestul ţării. Deşi nu este o aşezare mare, Timişoara păstrează cu mare atenţie câteva comori istorice şi culturale aparte. Explorarea turistică ar fi de preferat să înceapă cu Piaţa Victoriei, aflată în centrul oraşului. De aici veţi avea acces către atracţiile principale din oraş precum Palatul Culturii, Catedrala Mitropolitană şi Piaţa Operei.

Photo credit: Emilian Necula

Târgu-Mureș, o aşezare intimă şi primitoare. Târgu-Mureș este genul de oraş care te întâmpină cu multă căldură şi cu un zâmbet pe buze. Locuitorii sunt prietenoşi şi va ajuta cu mare drag dacă aveţi nevoie de direcţii sau de o recomandare. O să uitaţi de haosul junglei urbane specifice marilor oraşe şi chiar o să vă puteţi relaxa. Aici puteţi vizita Biserica Bună Vestire (asemănătoare cu Basilica San Pietro), Casa Banayai şi bineînţeles Piaţa Trandafirilor.

Foto: Adrian Daniel

Sighişoara, inima medievală a Transilvaniei. Deşi este o aşezare micuţă, aici veţi găsi câteva una dintre cele mai frumoase fortăreţe din ţară. Turnul cu Ceas este emblematic pentru oraş şi atracţia principală. Vă puteţi urca până sus pentru a vă bucura de o imagine panoramică asupra oraşului. Piaţa Cetăţii, Turnul Fierarilor, Turnul Cojocarilor, Biserica din Deal pot fi alte obiective ce merită incluse pe lista voastră.

Photo credit: Ștefania Lău

Braşov, oraş de poveste poate fi o altă destinaţie deosebită pentru vacanţă de vară 2019. Este o aşezare cu o istorie veche şi ascunde multe mistere chiar şi în prezent. Nici până acum arheologii nu au putut explica rolul catacombelor subterane. În Braşov puteţi vizita Biserica Neagră (a căpătat acest nume deoarece a fost arsă şi apoi restituita), Piaţa Sfatului, strada Sforii şi bineînţeles, muntele Tâmpa (într-o plimbare cu telescaunul).

Foto: Constantin Seghedin

Pentru o vacanţă plăcută şi plină de momente inedite, veţi avea nevoie şi de un mijloc de transport pe măsură. Nu ar fi o idee rea să vă informaţi de pe acum privind opţiunile existente. În cazul în care autoturismul personal iese din discuţie, puteţi apela la un serviciu de rent a car. Este o metodă din ce în ce mai populară pentru a călători fără stres.

AutoBoca vă poate fi de real folos la acest aspect. Suntem o firmă cu 10 ani de experienţă în domeniul închirierilor auto şi pentru 2019 ne-am propus să ne surprindem clienţii şi mai plăcut. Cum? Prin a oferi modele interesante, uşor de condus şi potrivite pentru drumurile româneşti.

Avem o flotă diversă, servicii rapide şi preţuri avantajoase. Suntem siguri că o să găsiţi în flota noastră o maşină care să vă satisfacă toate nevoile. Vă invităm să verificaţi chiar acum homepage-ul nostru şi să selectaţi o promoţie la închirieri! De ce să nu călătoriţi cu plăcere şi la volanul unei maşini de încredere?

Autoturisme bune de inchiriat