Evadăm din Bucureşti cu AutoBoca Rent a Car şi descoperim România

Câteva idei pentru evadarea perfectă din “închisoarea” obositoare a Bucureştiului

 

rent a car in bucurestiTraiul în capitala României poate fi plăcut dar şi obositor. Unii aseamănă viaţa de zi cu zi în Bucureşti cu o sentinţă uneori obositoare într-o închisoare relativ modernă. Majoritatea persoanelor care depun un veritabil „efort” pentru a rezista vor din când in când o evadare. Unii caută să „fugă” preţ de câteva zile din oraş, pentru a sta la taclale cu liniştea. Goană după relaxare este uşor de înţeles, mai ales după o lungă săptămână de lucru şi interacţiuni mai puţin plăcute cu oameni obositori. Fiecare zi oferă o evadare, fie mentală sau fizică.

Din fericire cererile pentru oferte de „evadări” au crescut. Internetul răspunde acestora prin idei concrete, capabile să ofere ore plăcute şi relaxante. Ne-am gândit să vă oferim câteva repere care să vă ajute să descoperiţi cea mai frumoasă experienţă, demnă de împărţit cu prieteni sau familie!

Pentru majoritatea bucureştenilor locurile tradiţionale de linişte şi relaxare par depăşite. Din acest motiv ei caută să fugă peste „hotarele” metropolei. În acest sens, am adunat câteva idei de destinaţie pentru toţi cei interesaţi, demne de consultat. Toate locurile de vizitat sunt situate la o distanţă relativ mică sau medie de Bucureşti. Din acest motiv, considerăm că aveţi nevoie de o maşină bună pentru a parcurge în linişte fiecare distanţă. De asemenea am observat că din ce în ce mai mulţi bucureşteni prefera să închirieze maşini atunci când vine vorba de vacanţă. Sunt multe firme în Bucureşti care oferă servicii de închirieri autoturisme însă doar una a reuşit să impresioneze an după an: AutoBoca. Pentru o experienţă auto plăcută vă invităm să consultaţi oferta AutoBoca de închirieri auto în Bucureşti pentru a descoperi locurile menţionate de noi.

 

Idei de „evadări” turistice din Bucureşti

 

cheap car rentalromaniaAm promis că o să facem câteva recomandări în eventualitatea în care doriţi să fugiţi preţ de câteva zile din Bucureşti. Să ţineţi cont de faptul că am încercat să combinăm istoria, cultura cu darurile nemuritoare ale naturii. În acest mod o să descoperiţi cu drag tot ceea ce are mai bun de oferit tara în materie de relaxare a spiritului. Vă invităm să cântăriţi bine fiecare recomandare şi să o alegeţi pe cea care se apropie cel mai bine de personalitatea dumneavoastră!

 

  • Un drum până la Turnul Chindiei şi Curtea Domnească de la Târgovişte

Mulţi vorbesc despre Vlad Ţepeş şi realizările lui de la Târgovişte însă puţini se hotărăsc să-i urmeze paşii istorici. Din acest motiv considerăm relevantă prima recomandare: un drum de la Bucureşti la Târgovişte. O să faceţi o comparaţie între fosta capitală a Ţării Româneşti şi actuala capitală a României. Se simte rămăşiţele unui oraş medieval (din păcate prost administrat) care are multe de oferit din punct de vedere cultural şi turistic. Cei care şi-au făcut timp să ajungă la Târgovişte au rămas impresionaţi de Turnul Chindiei (un impunător turn de apărare construit de domnitorul legenda Vlad Ţepeş) şi de ce a mai rămas din Curtea Domnească.

În apropierea complexului se afla şi Muzeul de Istorie, unde aveţi posibilitatea să vedeţi numeroase artefacte istorice legate de istoria ţării din diverse perioade (neolitica, epoca de bronz, romana, dacă, medievală, modernă dar şi contemporană). Dacă doriţi puteţi da o fugă şi la locul unde au fost executaţi Nicolae şi Elena Ceauşescu.

 

  • Sinaia, locul aerului curat şi al peisajelor mirifice

Sinaia reprezintă pentru mulţi romani o destinaţie binecunoscută dar şi extrem de plăcută. Toţi iubesc această staţiune montană care încă ascunde numeroase poveşti şi secrete demne de descoperit. Locul perfect pentru tineri şi voie bună, Sinaia este destinaţia remediu pentru cei care resimt efectele negative ale stresului cotidian. Staţiunea se află la doar 141 de kilometri de Bucureşti. Dacă doriţi să petreceţi câteva zile minunate alături de familie atunci puteţi alege Sinaia fără reţineri!

În această localitate o să găsiţi şi castelul Peleş, un loc unde puteţi găsi inima regalităţii româneşti. Să nu uitaţi să gustaţi din delicatesele locale deoarece acestea sunt senzaţionale. Pentru cei care iubesc sporturile de iarnă, Sinaia reprezintă o expresie a pasiunii pentru zăpadă. Ca fapt divers: să aveţi grijă cu traficul atunci vă întoarceţi acasă!

  • Mănăstirea de la Curtea de Argeş şi Legenda meşterului Manole

O altă destinaţie frumoasă şi care o să vă încânte este la Curtea de Argeş pentru a vizita mănăstirea. De-a lungul anilor mănăstirea Curtea de Argeş a atras mii şi mii de turişti, din România şi străinătate. Cei care vin aici rămân impresionaţi de arhitectură deosebită a construcţiei dar şi de generală ambianta a locului. Unii sunt fascinaţi de legenda meşterului Manole pe când alţii doresc să se închine la Moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia. Mănăstirea a fost construită de către Sf. Voievod Neagoe Basarab între anii 1512 şi 1517. Ea se află la doar 150 de kilometri de capitala României. Arhitectura deosebită a mănăstirii face că fiecare moment petrecut aici să fie cu adevărat revelator. De altfel, să vă pregătiţi aparatele de fotografiat deoarece o să le folosiţi din plin!