Explorăm digital România: PC-ul cheamă obștea turistică!

Aventuri digitale în fața calculatorului: explorăm cu drag orașe și sate românești!

Trecem printr-o provocare greu de închipuit la începutul lunii. Nimeni nu se aștepta ca în luna martie să fim în fața unui virus care a dat de pământ cu toată munca depusă în primele două luni ale anului 2020. Având în vedere că nu prea avem ce face, trebuie să respectăm recomandările autorităților și să facem tot ceea ce ne stă în putere pentru a limita răspandirea virusului. Nu putem ignora necesitatea de a ne ralia la ceea ce ne recomandă autoturitatile. Stăm acasă! Chiar dacă stăm acasă, putem descoperi România în fața calculatorului. Putem explora țara, accesând tot felul de canale ale călătorilor români și străini. Acestea ne ajută să rămânem activi acasă și eventual, să facem planuri pentru călătorii viitoare prin țară.  

Până ajungem la punctul de libertate turistică, o să ne rezervăm activitatea la documentare. Acum mai mult ca niciodată, putem investi timp în activități de documentare. Timpul petrecut pentru a strânge informații despre România, o să ne ajute mai târziu. Cine nu dorește să se bucure de călătorii plăcute? După o perioadă cu limitări clare de mișcare, simțim nevoia de a porni la drum. Având în vedere cât de mult a fost lovit sectorul turistic românesc, ar fi util că după această criză oribilă cauzată de coronavirus, să investim puțîn în România. Ce ar însemna acest lucru? Simplu:

Photo credit: Constantin Andronic

1. Să ne cazăm în hoteluri românești pentru a sprijini aceste business-uri lovite de criză.

2. Să mâncăm în restaurante românești, care multe au fost închise în perioada crizei.

3. Să închiriem mașini de la firme românești. Fie vorba între noi, sperăm că o să alegeți din nou serviciile AutoBoca în restul anului, pentru călătorii plăcute și sigure. Sperăm ca după criză, să ne regăsim cu bine.

4. Să vizităm România. Țara este minunată și merită inclusă într-un repertoriu turistic, unul care să contribuie semnificativ la revitalizarea industriei. Solidaritatea contează, mai ales când pășim pe un tărâm firav.

5. Să acordăm atenție sporită darurilor românești. Ce presupun acestea? Produse românești, legume și fructe crescute pe teritoriul țării. Oamenii au fost loviți de efectele negative ale crizei coronavirus și au nevoie de suport. Nu putem rămâne indiferenți la aceste efecte.

Din fericire, avem la dispoziție mult timp pentru a lua contact cu România. Uneori dăm peste povești incredibile și oameni minunați. Dorim să găsim locații aproape de locul în care trăim. Așa câștigăm timp. Nu știm cum o să arate piață muncii în perioada următoare, motiv pentru care trebuie să fim cumpătați. Timpul investit în documentare ne poate fi de real ajutor, mai ales dacă nu trecem prin scurtături. În această perioada, putem folosi cu deosebită plăcere YouTube pentru a lua contact cu diverse obiective turistice. Acestea pot fi explorate cu ușurință digital. Urmărim tot felul de clipuri. Unele sunt oficiale și altele înregistrate de călători de ocazie.

Photo credit: Dusmanu Adina

Vloggingul este o activitate extrem de populară. Din ce în ce mai mulți oameni aleg să-și înregistreze aventurile turistice. Ei doresc să împărtășească experiențele lor cu persoane din toată lumea. Așa că unele persoane au milioane de urmăritori. YouTube răsplătește conținutul de calitate. Mulți din creatorii de conținut video și audio câștigă bani serioși din această activitate. De asemenea, podcastul video a devenit o unealtă populară printre cei care au o voce puternică și vor să o împărtășească cu alte persoane. Modelul Joe Rogan pare a fi standard. Sunt multe podcasturi în România, însă puține care pun accent pe latura turistică. Această nișă poate fi umplută cu ușurință de oameni curioși și iubitori de frumos.

Dacă preferați articolele scrise și pozele colorate și vii, vă invităm să răsfoiți categoria Descoperă România. Aici o să găsiți o sumedenie de articole interesante, scrise de noi după ce am vizitat tot felul de obiective turistice. Uneori am fost plăcut surprinși de locurile vizitate. Așa că am decis să scriem despre aventurile noastre. Au fost mulți oameni care au împărtășit cu noi experiențele lor. Așa am putut strânge informații utile despre tot felul de locuri interesante, de care habar nu aceam. Aceste surprize au fost incluse în articole dedicate. Trebuie să le mulțumim tuturor celor care au ales să împărtășească experiențele lor cu noi.

Atunci când ne aflăm în fața calculatorului, avem la dispoziție întreagă lume. Chiar dacă a trebuit să ne ajustăm timpul petrecut în casă, mai mult decât de obicei, putem învăță lucruri noi și interesante. Alungăm plictiseala citind articole interesante despre România și nu numai. Intrați cu încredere pe YouTube și căutați clipuri faine.

După sfârșitul crizei, puneți în aplicare planul de călătorie și descoperiți tot felul de locuri fascinante. Aveți la dispoziție multe văriante de drum! Drept urmare, trebuie să abordați totul cu răbdare și deosebită atenție la detalii. Așa o să dați peste un set de experiențe cu totul speciale. Până atunci, vă urăm multă sănătate! Vă rugăm să respectați recomandările autorităților! 

Inchirieri auto oras