Explorând România în cel mai plăcut mod posibil

De la Iaşi la Bucureşti: un drum plin de poveşti şi obiective turistice minunate… Scapă de monotonia condusului cu mici popasuri pe ici pe colo!

Marea Neagra Romania

Photo credit: Constantin Seghedin

Drumurile lungi pot fi uneori obositoare şi îți pot crea o stare generală de disconfort, greu de ignorant. Într-un fel este de înţeles: atâtea ore petrecute conducând, pot să îţi taie entuziasm şi din toată inima îţi doreşti să ajungi mai rapid la destinaţie. Însă, cu puţină imaginaţie şi cu informaţiile corespunzătoare, îţi poţi transforma călătoria într-o adevărată aventură, una greu de uitat.

În acest mod, vei descoperi şi alte oraşe româneşti cât şi o frântură din poveştile lor nespuse. Ceea ce iniţial ar părea o activitate monotonă şi stresantă, poate deveni o sursă de experienţe cât mai plăcute de care să îţi aminteşti cu drag peste ani şi ani.

Photo credit: Ștefania Lău

Foarte mulţi oameni (atât turişti romani cât şi străini) au arătat un interes deosebit de a descoperi noi modalităţi pentru a explora frumuseţile ascunse în marile oraşe româneşti. Aşa că, dacă ai de întreprins un drum lung, poţi profita de această ocazie pentru a porni în propria ta aventură. Un prim pas ar fi să îţi stabileşti un anumit itinerariu, uşor de urmat. Ce locaţii interesante ar putea fi incluse în ruta Iaşi-Bucureşti? Un exemplu de asemenea traseu ar putea fi: Iaşi – Bacău – Braşov – Sighişoara – Sibiu – Târgovişte – Bucureşti.

De la o primă vedere, poţi constata că sunt multe obiective turistice în aceste oraşe ce merită incluse pe lista ta. Cu această ocazie, vei putea face şi mai multe opriri, pentru a îţi reîncărca energiile şi pentru a învăţa multe lucruri noi. De asemenea, este o şansă să îţi îmbunătăţeşti şi albumul foto cu peisaje ce merită imortalizate în fotografii sau clipuri.

Ce obiective turistice poţi vizita în drumul tău de la Iaşi la Bucureşti? Descoperă România la volanul unei maşini de calitate şi noi!

Dacă te porneşti din Iaşi, merită să petreci câteva ore să explorezi unul dintre cele mai mari oraşe din Moldova (considerată mult timp şi capitala culturală). Vei putea vizita monumente fascinante de o importanţă istorică deosebită. Printre locaţiile interesante din Iaşi putem enumera: Palatul Culturii, Catedrala Mitropolitană, Biserica Trei Ierarhi, Grădina Botanică şi lista poate continua cu multe alte locaţii. Cel mai probabil te vei simţi limitat de timp aşa că va trebui să fii eficient. Însă, asta nu înseamnă că nu te vei putea bucura de frumuseţea şi farmecul oraşului celor 7 coline.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Următoarea oprire poate fi în Bacău, o altă locaţie încântătoare din Moldova. Ar trebui să ştiţi că latura vestică a judeţului, include o parte din Carpaţii Orientali, deci te poţi aştepta la privelişti deosebite. În Bacău poţi vizita Casa memoriala George Bacovia, locul unde poetul a scris una dintre cele mai emblematice poezii ale sale, „Note de Primăvară”. Puteţi lua contact cu o parte din viaţa unui poet controversat.

Photo credit: Ștefania Lău

Aici sunt expuse atât obiecte personale ale poetului cât şi alte manuscrise de ale sale. Târgu Ocna este una dintre locaţiile cele mai populare din judeţul Bacău. Aici vei găsi mina de sare „Drumul Sării” care a fost special amenajata să primească toţi turiştii curioşi. În funcţie de cât timp ai la dispoziţie, vei putea să vizitezi mai multe săli ale acestui complex de sare (chiar să faci şi sport şi să admiri variate expoziţii). În plus, aerul sărat este considerat a avea numeroase efecte benefice asupra sănătăţii. Deci, cu cât mai mult timp petrecut la Drumul Sării, cu atât mai bine pentru organismul tău (mai ales pentru plămâni).

Photo credit: Ștefania Lău

Sighişoara este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase oraşe medievale din România, şi pe bună dreptate. Cetatea Sighişoara fost ridicată în secolul al XII-lea de către coloniştii saşi, adevăraţi maeştri în domeniul construcţiilor. Doar printr-o simplă plimbare pe străzile acestei locaţii minunate vei simţi cum păşeşti în istorie.

Fiecare clădire are povestea ei şi foarte multe dintre acestea au sute de ani vechime. Turnul cu Ceas este considerat cel mai important obiectiv turistic din Sighişoara. Are o înălţime de peste 60 de metri şi îţi va oferi o imagine de ansamblu asupra întregului oraş. Piaţa Cetăţii este din nou o altă locaţie ce trebuie inclusă pe lista ta. Aici nu numai că te vei putea delecta cu o limonadă rece, însă vei avea acces şi către alte obiective interesante precum Casa cu cerb sau Casa Vlad Dracul.

Photo credit: Ștefania Lău

Următorul oraş montan de pe traseu este Sibiu. Acesta se bucura de peste 900 de ani de istorie şi este foarte bogat în monumente istorice şi culturale. Printre locurile principale ce ar trebui vizitate în Sibiu putem enumera: Piaţa Unirii (situată la 400 de metri altitudine), Zidurile Cetăţii, Cele Trei Turnuri (Turnul Olarilor, Turnul Archebuzierilor şi Turnul Dulgherilor), Muzeul Brukenthal, Podul Minciunilor şi aşa mai departe. Toată lumea vine cu plăcere la Sibiu! Surprinzător? Nu credem. Sibiul este un oraş minunat.

Photo credit: Constantin Seghedin

Nici într-o scurtă vizită la Târgovişte nu te vei simţi dezamăgit. Îţi poţi începe explorarea cu o vizită la una dintre cele mai frumoase necropole domneşti din Tara Românească, şi anume, Mănăstirea Dealu. Aici vei găsi mormintele a mai multor domnitori ai ţării noastre precum Mihai Viteazul şi Vlad Ţepeş. Vizita ta poate continua cu Turnul Chindiei, Curtea Domnească şi nu numai. Ultima oprire va fi în Bucureşti, care este şi destinaţia finală a traseului propus. Însă, cu siguranţă vei ajunge în capitala cu mai multă energie, voie bună şi amintiri de nepreţuit dar cu loc suficient pentru unele noi.

Photo credit: Dușmanu Ionuț

Pentru a putea parcurge acest drum prin România, va fi esenţial să ai alături o maşină bună şi pe care să te poţi baza. Cele mai recente statistici arată că mulţi oameni aleg să închirieze autoturisme pentru a călători. Aceste servicii te vor ajuta să te deplasezi cu uşurinţă, fără bătăi de cap şi fără restricţii. Însă, unde poţi găsi cele mai bune oferte pentru a închiria maşini în ţară? La acest capitol, AutoBoca îţi poate veni în ajutor! Nu o să te dezamăgim!

Cauţi o maşină bună de închiriat pentru drumuri lungi în România? Vino la AutoBoca şi alege-ţi autoturismul potrivit!

Cu o maşină bună, fiecare drum poate fi mult mai plăcut şi relaxant. În acest sens, AutoBoca îţi pune la dispoziţie o flotă diversă şi variată pentru că tu să ai de unde alege. Te poţi baza pe noi să îţi furnizăm un mijloc de transport de calitate şi care îţi va oferi confortul şi siguranţa de care ai nevoie. Vei putea închiria maşini precum VW Golf 7, VW Jetta, Hyundai Elantra, Citroen C-Elysee, Dacia Duster şi lista poate continua. Pentru mai multe detalii, ne poţi contacta oricând şi unul dintre agenţii noştri îţi va oferi toate informaţiile necesare.

De asemenea, pe timp de vară, am creat oferte speciale pentru închirieri maşini care te vor ajuta să economiseşti şi bani. Profită şi tu de această oportunitate şi porneşte-te în explorarea României cu o maşină de bun venit!

Inchirieri masini