Exploratori fericiți prin România

fotografie lacul bicaz din romania

Ne așteaptă o sumedenie de călătorii minunate prin România: spor responsabil la volan!

Putem salvă turismul românesc în 2020? Credem că da! Avem în față o sumedenie de provocări, care ne pot pune la încercare răbdarea și responsabilitatea. Actul călătoriei s-a schimbat mult în ultimele luni. Majoritatea românilor responsabili și dornici să se bucure de viață, încearcă să evite locurile aglomerate.

Nu este de joacă cu virusul Covid-19 care încă se află în societatea românească, infectand persoanele neatente sau iresponsabile. Trebuie să rămânem într-o stare de alertă și atenție. Din fericire, sunt numeroase modalități prin care ne putem bucura de călătorii prin România, fără să ne lovim de etern-prezentul Covid-19.

În ultimii ani, am reușit să călătorim cu deosebită plăcere prin țară, descoperind o sumedenie de locuri faine. Acestea ne-au surprins prin vivăcitatea și spiritul lor unic. Au fost multe locuri care ne-au impresionat. Așadar, am ales să dezvoltăm un itinerariu turistic captivănt care să includă obiective turistice vizitate în trecut. Atunci când începem să plănuim o călătorie prin țară, ar fi util să avem în vedere câtevă lucruri:

  • 1. Timpul alocat călătoriei
  • 2. Numărul de persoane care ne acompaniază
  • 3. Serviciul de mobilitate utilizat pentru drum
  • 4. Locuri de cazare
  • 5. Obiective turistice de vizitat
Robert Raducanu

Timpul alocat călătoriei trebuie să fie în conformitate cu așteptările pe care le avem de la călătorie. În funcție de timpul pe care-l avem la dispoziție, putem seta parametrii călătoriei. Așa că este important să ne gândim la distanță dintre punctul de plecare și destinația finală. În acest mod, vom putea alocă drumului timpul necesar pentru a ne simți bine.

Pentru a calcula corect distanță dintre două puncte, vă recomandăm să folosiți Google Maps. Acest instrument vă poate ajuta să gășiți cea mai bună ruta către destinația finală și în același timp, chiar și locuri faine de văzut în timpul drumului. De ce să le ratați? Un pic de documentare vă poate ajuta să găsiți rapid și cu drag locuri faine de văzut în România.

Astăzi mai mult că oricând contează cine ne acompaniază în călătorie. Trebuie să avem grijă ca persoanele care ne acompaniază să fie sănătoase și responsabile. Precauția ne ține departe de pericole (văzute și nevăzute). Oamenii care pun sănătatea și siguranța pe primul loc, ne vor ajuta să ne delectam cu emoții plăcute prin țară. Familia și prietenii apropiați pot fi opțiuni de avut în vedere, mai ales dacă aceștia s-au protejat în această perioadă. Am descoperit că în perioade de criză, grupurile mici de călătorie sunt dezirabile. Ne bucurăm că avem măcar libertatea de mișcare necesară unei relaxări profunde. Avem nevoie de odihnă, mai ales după o perioadă atât de stresantă și obositoare. 

Serviciul de mobilitate utilizat pentru a călători este foarte important. Așa cum poate ați observat și voi, mijloacele de transport în comun sunt ultima opțiune pentru cei care călătoresc. Sigur nu sunteți surprinși să aflați acest lucru. Care este soluția la această problemă? Mașini personale sau închiriate. Astăzi este ușor să găsim servicii de închirieri mașini pe care să le folosim pentru a ne îndeplini obiectivele.

AutoBoca este o firma românească de închirieri auto, cu peste 12 ani de experiență în industrie. Așadar, vă putem ajută să gășiți relativ rapid mașinile ideale de drum. Să știți de pe acum că autoturismele de bun venit sunt igienizate de colegii AutoBoca. Ei folosesc substanțe de igienizare eficiente. Clienții pot folosi autoturismele pentru a călători cu deosebit drag prin România. De ce AutoBoca? Nu trebuie să vă convingem noi ci clienții care au utilizat serviciile noastre. Avem la dispoziție o pagină dedicată de testimoniale, unde o să găsiți informații utile despre o experiență AutoBoca.

În ceea ce privește locurile de cazare, flexibilitatea alegerii finale depinde de bugetul de care dispuneți. Unele persoane aleg să stea în hoteluri iar altele în pensiuni. Sunt oameni care optează pentru servicii de tip AirBnB iar alții pentru cazări în corturi. Fiecare persoană este liberă să aleagă cazarea în funcție de bugetul pe care-l are la dispoziție. Câteodată putem să ne răsfățăm în hoteluri de patru stele iar alteori trebuie să facem sacrificii. Din fericire, avem atât de multe opțiuni la dispoziție, încât sigur o să găsim cevă pe bugetul nostru. Trebuie doar să învățăm să căutăm cele mai avantajoase oferte!

Photo credit: Pascu Mariana

Obiective turistice de vizitat în România

Eh, aici timpul se așterne pe noi, căci este greu să enumerezi toate obiectivele turistice de vizitat în România. Cum puteți simplifică lucrurile? Căutați obiective turistice în regiunea pe care urmează să o vizități. Așa o să vă fie mai ușor să dezvoltați un itinerariu fain și ușor de îndeplinit. Încercați să aveți în vedere și timpul pe care-l aveți la dispoziție. Într-o zi puteți vizita doar un anumit număr de obiective, pe când într-o săptămâna timpul devine un aliat pe cinste.

Photo credit: Laura Seghedin

Pregătirile pot fi de ajutor în identificarea celor faine locuri de vizitat din țară. Să călătoriți cu răbdarea drept ghid și să nu vă grăbiți. Destinația nu pleacă nicăieri și siguranță trebuie să primeze. De ce să riscați eventuale accidente din cauza grabei? Mai bine ajungeți în siguranță la destinație puțin mai târziu decât să pățiți ceva.

Sunteți pregătiți să porniți la drum prin România? Sperăm ca răspunsul vostru să fie DA! Turismul românesc are nevoie de turiști curajoși, dornici să exploreze țară cu drag. Vă așteaptă multe surprize plăcute pe teritoriul Doinei și al Mioriței. Nu uitați: oricând puteți închiria de la noi autoturisme de bun venit, potrivite pentru călătorii diverse prin țară! 

Inchirieri auto oras