Flori de primăvară timpurie la Grădina Botanică Anastasie Fătu

Expoziție de plante exotice în Iași: Grădina Botanică vă așteaptă!

A fost o reală plăcere să explorăm orașele din nordul României. Aceste locații au povești atinse de dărnicia istoriei, culturii și a artei. Nu am uitat de spritualitate, mândria Bucovinei și a Moldovei, însă această este dominată de un subiectivism aparte. Așa că trebuie să privim cu o oarecare detașare ofertele turistice ale orașelor românești. Fiecare oraș are o poveste de împărțit cu vizitatorii, noi și recurenți. Dintre nenumăratele orașe vizitate în 2020 în Moldova și nu numai, o locație urbană ne-a cu frumusețea sa: Iași.

În orașul Iași, am avut șansa de a da peste o sumedenie de locuri frumoase, care ne-au ajutat să înțelegem mai bine spiritul ieșean. De altfel, oamenii zâmbesc des și privesc cu optimism către viitor, care de multe ori este incert și surprinzător. Localnicii trăiesc într-un oraș istoric, cu o cultură bogată și nenumărate opțiuni de recreere. Printre acestea se numără și Grădina Botanică Anastasie Fătu, ce reușește weekend de weekend să captiveze imaginația vizitatorilor. Aceștia vin aici pentru a se îndepărta de stresul cotidian și pentru relaxare și odihnă. Cei care se bucură de plimbări liniștitoare prin Grădină, au parte de povești minunate, spuse cu grație de flori unice.

Photo credit: Pascu Mariana

Frumusețea unor flori de primăvară exotice în Grădina Botanică

Dacă vrem să ne delectam ochii cu gingășia florilor, atunci cu siguranță merită să ne uităm puțin la ceea ce ne oferă o astfel de grădina. Sunt câteva lucruri pe care merită să le știți despre acest loc și tot ceea ce el are de oferit. Expoziția de plante exotice, care se desfășoară în perioada 8 februarie  – 8 martie 2020, merită să fie inclusă în lista voastră de activități. Într-o zi puteți acorda două sau trei ore unei plimbări de durată prin acest loc minunat. Ar fi chiar păcat să nu descoperim acest loc plin de frumuseți naturale, daruri greu de descris în cuvinte. Sunt foarte mulți ieșeni care abia așteaptă să exploreze flora din Grădina. Fiecare floare are o poveste captivantă, ce pune accent pe caracterul unic al naturii libere.

Recent am putut explora această grădină botanică și am descoperit multe lucruri frumoase, pe care le vom împărtăși cu voi. A fost o ieșire neplanificată, ceea ce a însemnat o bucurie și mai mare pentru noi atunci când am văzut aceste colecții de flori superbe. Iubim natura și vrem că ea să fie respectată de oameni. Atunci când participi la o astfel de aventură florală, descoperi o frumusețe pe care dorești să o protejezi. Conștientizăm mai bine importanta naturii și dezoltam un spirit civic aparte.

Învățăm să o protejăm mai bine, indiferent de locul în care o întâlnim. Nu mai aruncăm gunoaie în pădure sau pe stradă deoarece știm că natura are de suferit. Din acest motiv, considerăm că este important să participăm la astfel de expoziții. Învățăm câteva lucruri importante despre natură și empatizam mai bine cu nevoile ei. Chiar dacă ultimii ani nu au fost tocmai darnici cu natură, putem păși cu încredere în viitor, mai ales dacă suntem bine informați.  

Photo credit: Pascu Mariana

Expoziția de plante exotice de la grădina botanică Anastasie Fătu poate fi pretextul ideal pentru o ieșire cu familia sau prietenii. De ce să nu socializăm într-un cadru minunat unde să ne simțim bine? Acum ne-am gândit să vă prezentăm câtevă lucruri despre particularitățile expoziției dar și a experienței în sine de explorare și descoperire din grădina. Ce o să găsiți în cadrul acestei expoziții? Răspunsul simplu ar fi – multe flori exotice, care vă pot seduce vizual.

O mică recomandare: ar fi util să aveți aparatul de fotografiat sau smartphone-ul pregătit deoarece o să simțiți nevoia să faceți multe fotografii. Acestea pot fi împărtășite cu prietenii și familia, care sigur le vor aprecia. Unele pot fi distribuite în diverse rețele de socializare (Facebook, Instagram, Twitter sau chiar YouTube sau Tik-Tok), unde sunt șanse destul de mari să atragă atenția privitorilor într-un mod pozitiv.

Photo credit: Pascu Mariana

Dacă vă decideți să treceți pe la grădina botanică din Iași în această perioada, vă așteaptă un spectacol floral cu adevărat impresionant. Printre florile vedetă se numără o sumedenie de exemplare fascinante de azalee și camelii. Acestea au fost aranjate în stil asiatic și reușesc să atragă privirile celor dragi. O să observați o atenție aparate acordată decorațiunilor în stil asiatic, un pietrele joacă un rol important. De ce? În cultură asiatică piatră poate înlocui fluiditatea apei și soliditatea munților. Sunt foarte multe plante și flori care vă așteaptă în grădina. Unele se bucură de o spații dedicate iar altele sunt introduse cu dibăcie în povestea expoziției. Printre plantele care ne-au atras atenția în mod special se numără: părul Maicii domnului, tolul lupului, ferica aurie, dafinul, rodia, mango, fitonii, palmierul pitic, iederă roșie, plantă curcubeu, aripi de înger sau barbă lui Aaron (am trecut denumirile populare, deoarece sunt mai ușor de urmărit decât cele în latină).

Photo credit: Pascu Mariana

Fiecare plimbare prin grădină poate fi o expresie a libertății naturale. Ușor dar sigur, simțim că facem parte din natură înconjurătoare. În grădină, nu suntem poluați fonic sau vizual. Nu suntem înconjurați de mașini puse pe „harta” sau oameni dornici să ne strice ziua. De ce să nu profităm de ocazie pentru a ne bucură de o experiență vie și liniștitoare?

o masina de inchiriat buna

În Iași aveți oricând aproape de Grădina Botanică și parcul Expoziției, unde vă puteți continuă plimbarea către parcul Copou. În această parte a orașului Iași, aveți la dispoziție natură în deplinătatea ei. Puteți profită de această oportunitate, cât mai este disponibilă publicului. Nu uitați: dacă aveți nevoie în orașul Iași de autoturisme bune, pe care să le folosiți pentru a descoperi diverse locuri, apelați cu încredere la AutoBoca.

Noi vă putem oferi acces la mașini de bună calitate, optime pentru drumuri prin diverse locuri din Iași. Profitați de ofertele noastre lunare! Agenții AutoBoca sunt la dispoziția clienților. Ei vă pot ajută cu informații utile despre fiecare serviciu în parte. Avem multe mașini bune ce pot oferi experiențe auto plăcute. Contactați-ne pentru a descoperi cea mai bună ofertă la mașinile care vă interesează!

Inchirieri auto oras