Flori de toamnă la grădina botanică Anastasie Fătu

Spectacol floral în grădina botanică Anastasie Fătu: bucurii ieșene pentru vizitatori și localnici

În fiecare oraș mare din România putem găși locuri faine, care să ne încânte cu frumusețea lor dar și cu povești neprihănite de trecerea timpului. Așa avem deosebită plăcere de a ne delecta cu multe experiențe plăcute. Dacă știm cum să gestionăm timpul și să-l direcționăm către activități interesante, atunci ne putem bucură de momente frumoase. Recent am avut deosebita plăcere de a vizită grădina botanică Anastasie Fătu din Iași, cu ocazia unui eveniment special “Flori de Toamnă”.

Photo credit: Pascu Mariana

Am avut deosebita bucurie de a descoperi o emoție aparte, cu iz floral și pe alocuri atemporal. Majoritatea persoanelor care astăzi încearcă găsească liniște și pace în orașele în care trăiesc, vor să știe că au ce vizită în timpul liber. Un număr impresionant de persoane doresc să se bucure în Iași de experiențe minunate care să fie de neprețuit. Așa că o vizită la grădina botanică din oraș poate fi exact ceea ce aveam nevoie.

Într-o zi de weekend putem petrece câteva ore într-o grădina impresionantă, cu o sumedenie de flori frumoase. Am fost plăcut surprinși de ceea ce am găsit în grădina. Ne-am putut simți bine, detașați de lucrurile stresante din viață noastră. Acesta a fost și obiectivul nostru: să găsim un loc care să ne facă să uităm de stresul prezent lângă noi zi de zi.

Photo credit: Pascu Mariana

Flori de toamnă și experiențe de ne prețuit

Fiecare eveniment nou din oraș, ne oferă posibilitatea de a face ceva nou și interesant. În momentul în care descoperit că cei de la grădina botanică din Iași au pregătit acest eveniment minunat, ne-am gândit la oportunitatea minunată de weekend. Flori de toamna a fost excepțională aventură de care aveam nevoie pentru a scapă de monotonia săptămânii. Am reușit să descoperim un loc foarte frumos, cu o sumedenie de flori superbe și oameni curioși. Atunci când am văzut cât de mulți oameni sunt prezenți în grădina, care doreau să vadă cât mai multe flori. Ei nu au fost dezamăgiți. Toti zâmbeau și se minunau de frumusețea florilor. În orele petrecute în grădina, am avut parte de o atmosfera de sărbătoare. Cine a reușit să ajungă în grădina botanică în aceste zile, a avut parte de clipe sublime, în compania unor plante cu adevărat speciale.

Așa cum puteți observa din fotografii, personalul grădinii s-a pregătit pe cinste. Ei au reușit să creeze o poveste de toamna, pe care nu o vom uită prea curând. Atât cât am putut, am încercat să surprindem esență experienței. Nu știm dacă am reușit să facem acest lucru în totalitate, însă cu certitudine ne-am distrat încercând să îndeplinim acest obiectiv. Dacă aveți la dispoziție suficient timp liber, atunci ați opta pentru o vizită la grădină alături de prieteni sau cu familia.

Photo credit: Pascu Mariana

O să fiți plăcut surprinși de calitatea experienței turistice, chiar dacă în trecut ați mai vizitat grădina. Vizitatorii pot descoperi o sumedenie de plante interesante, care sunt specifice toamnei. Acestea sunt superbe și pot fi subiectul unor poezii captivante. Artiștii cu siguranță vor aprecia efervescență culorilor diverse și a poveștilor vizuale “spuse” de flori. Printre “starurile” acestei expoziții o să gășiți crizantemele, care domină spectrul vizual și de interes. Din câte am înțeles, grădina este “gazdă” primitoare pentru peste 202 de specii de crizanteme (wow!). Am încercat să ținem pasul cu ele, însă trebuie să recunoaștem că nu am putut. Le-am apreciat pentru frumusețea lor, însă dacă ne-ați pune să le recunoaștem după specie, sigur nu am putea face acest lucru.

Cei de la grădina ne-au ghidat și către expozițiile de tufanele, care ne-au surprins plăcut. Conform informațiilor de la grădina se pare că peste 195 de soiuri de tufanele au fost pregătite pentru a întâmpină vizitatorii. Nu știam foarte multe lucruri despre ele însă am fost plăcut surprinși de ele. Ne-au plăcut tare mult dovleceii decorativi. Aceștia au rămas în memoria vizuală a grupului. Chiar am discutat despre ei, mai ales despre dovleacul de ceară. Vizitatorii erau foarte atrași de colecția de varză decorativă. Această a reușit să atragă mulți vizitatori, cel puțîn cât timp am stat noi prin grădina. A fost destul de plăcut să vedem atât de mulți oameni în oraș, ieșind la plimbări și în compania plantelor de toamna.

Photo credit: Pascu Mariana

Trebuie să știți că expoziția Flori de toamnă o să fie deschisă publicului până pe dată de 17 noiembrie 2019. Cât costă un bilet pentru a intră în grădina botanică din Iași? Doar 10 lei! Ar trebui să știți că fotografiatul este liber, ceea ce contează enorm și pentru popularizarea evenimentului. Sunt foarte mulți vizitatori care abia așteaptă să facă fotografii, pe care să le împartă cu prietenii pe Facebook, Twitter sau Instagram. 

Așa am reușit să aflăm despre expoziție, prin intermediul celor care au fost acolo. Ne-am gândit să scriem acest articol pentru a impulsiona persoanele care caută activități de făcut în Iași, dar nu știu de unde să înceapă. Nu este tocmai ușor să găsești lucruri de făcut, mai ales dacă timpul nu ste tocmai darnic. Uneori acestea vin la noi, nici nu trebuie să le căutăm.

de inchiriat opel astra transmisie automata bucuresti

Dacă urmează să vizitați orașul Iași și aveți nevoie de o mașină de închiriat, apelați cu încredere la serviciile AutoBoca! Avem câteva autoturisme pe care le puteți închiria de la noi, fără bătăi de cap sau elemente stresante. Agenții AutoBoca sunt la dispoziția tuturor celor care au nevoie de mașini bune. Puteți chiar închiria mașină direct din aeroportul internațional Iași, unde avem un sediu. Simplu și rapid!

Inchirieri auto oras