Ghid de călătorie prin România

Alegeri inteligente de călătorie prin România: bucuria unor turiști fericiți

Trăim într-o tară cu potențial, aflată într-o fluiditate turistică vibrantă. În fiecare an, turiști din toate statele europene și nu numai, aleg să-și petreacă vacantele în România. Pentru câteva zile sau uneori mai multe, tara noastră devine „vatra” primitoare pentru oameni din Franța, Marea Britanie, Germania, Norvegia, Irlanda, Irlanda de Nord, Scoția, Italia, Danemarca, Suedia sau Spania. Europenii doresc să descopere România într-un mod liber și cu entuziasmul în buzunar. Ei vor să-și extindă colecția de tari vizitate și să adauge locații noi. Românii nu fac discrepantă. Aceștia au prins gustul dulce al călătoriilor și încearcă, atât cât timpul le permite, să exploreze cât mai multe locuri frumoase.

Deloc surprinzător, din ce în ce mai mulți români aleg să-și petreacă vacantele în propia tară. Având în vedere și preturile piperate ale biletelor de avion și ale hotelurilor, românii încearcă să se bucure de experiențe plăcute acasă. Nu este o mare pierdere faptul că nu mergeți în tarile tradiționale de vara: Grecia, Spania sau Turcia. Mai nou observam un interes aparte pentru Egipt, care odată cu deschiderea unor noi rute aeriene este aleasa des de romani pentru sejururi. Să revenim totuși la oile noastre mioritice și să le lașam pe cele din deșertul Sahara în pace.  Dacă alegeți să vă bucurați de o experiență turistică românească, atunci nu strica să aveți la dispoziție un ghid.   

Nevoia oamenilor de informații se simte din plin în timpul călătoriilor prin tara. Sunteți surprinși? Probabil că nu. Daca avem la dispoziție suficiente informații despre locurile pe care vrem să le vizitam, atunci putem să le exploram mult mai ușor. Apreciem așa cum se cuvine caracteristicile locului respectiv și îl vizităm cu plăcere. În acest sens, este bine să avem la îndemănă un ghid de informații care să ne facă călătoria mult mai plăcută. Ne-am gândit să vă oferim câteva informații utile daca urmează să călătoriți prin România. 

sunset romania black sea
Photo credit: Constantin Seghedin

Ghid de călătorie pentru experiențe minunate prin România   

Majoritatea românilor stiu că tara vine cu oportunități minunate dar și cu provocări greu de ignorat. Totuși, aceste provocări țin mai mult de calitatea drumurilor românești, care ne pot împiedică să avem parte de experiențe turistice plăcute. În acest sens ar fi util să nu fim luați prin surprindere de particularitățile speciale ale tarii în care trăim. Unele lucruri le cunoaștem iar altele continuă să ne surprindă. Chiar atunci când credeam că România nu ne mai poate oferi surprize, dăm peste ele fară să vrem. Daca trăiești în tara, atunci ești constant „lovit” de informații diverse. Mass media încearcă să-și impună ideile zi de zi, în funcție de curentul politic promovat. Acest lucru înseamnă de multe ori adevăruri contradictorii, care crează confuzie în societate. De ce am menționat acest aspect? El influențează de multe ori și dezvoltarea turistică a tării.  

De cele mai multe ori cei care dețin Puterea spun că totul merge bine în tară și persoanele care scot la iveala anumite nereguli mint. Aceste divergente previn dezvoltarea infrastructurii și astfel noi avem de suferit. Turiștii ajung cu greu la destinație iar proprietarii de pensiuni, hoteluri, restaurante și mici magazine au vânzări mai puține. Speram că lucrurile se vor schimba în viitor și anumite proiecte imaginate sau descrise frumos pe hârtie vor deveni realitate. Desi în fiecare an viitorul promis pare incredibil, realitatea este cu totul alta.  

Pentru a trece cu bine peste obstacolele drumurilor românești, ar fi util să aveți la îndemănă câteva autoturisme bune. Daca conducem o mașină performantă, atunci devine mult mai ușor să ajungem la destinație și acolo să ne simțim bine alaturi de cei dragi. Și de fiecare data când pornim la drum, vrem să ne simțim bine, nu să trecem prin tot felul de probleme. Au fost mulți oameni care de-a lungul anilor au avut parte de experiențe incredibile prin România. Totuși, sunt și oameni care nu s-au simțit bine, fiind dezamăgiți de tot felul de lucruri. Fiecare experiență este subiectiva. Vrem să ne facem auziți, mai ales după ce am descoperit un loc frumos, alături de oameni minunați.  

Photo credit: Dăscălescu Liliana

Fiecare drum pe care-l întreprindem prin România are potențialul de a deveni o bucurie. Totodată fiecare clipă petrecută departe de sursele tradiționale de stres și anxietatile de la locul de munca, este o binecuvântare. Din când în când trebuie să ne detașam complet de presiunile stresului asupra organismului. Și uite așa simțim nevoia să pornim într-o vacantă! Aici ne putem simți bine alaturi de prieteni și familie. De altfel, sunt foarte multe locuri romanești minunate, unde ne putem relaxa. Printre acestea se numără: Sinaia, Predeal, Delta Dunării, Gura Humorului, Poiana Brașov sau Vatra Dornei. Acestea sunt alese des de turiștii români pentru a se relaxa.

inchiriere opel astra automat drumuri romania

Mobilitate auto de la AutoBoca

Și daca nu aveți la dispoziție un autoturism personal, puteți să-l închiriați cu încredere de la noi. AutoBoca activează în domeniul rent a car de peste 10 ani, ajutând oameni din diverse părti ale Europei să se bucure de experiențe auto pozitive. Am vrut mereu să ne ajutăm clienții să pornească la drum cu încredere.

În acest sens, am reușit să dezvoltam servicii profesioniste de închirieri mașini. Trebuie să știți că peste 96% din cei care au închiriat mașini din flota AutoBoca au recomandat serviciile noastre celor dragi! Le mulțumim tuturor celor care ne-au recomandat mașinile celor dragi. Nu uitați să citiți testimonialele scrise de cei care au închiriat de la noi mașini. Avem o pagina dedicata, unde o să găsiți cele mai recente testimoniale, scrise de cei care au condus mașini din flota noastră.

Aveți nevoie de o mașină? Astăzi puteți închiria online un autoturism bun de la AutoBoca, folosind formularul nostru. Cum funcționează? Intrați pe homepage și în doar trei pasi rezervați autoturismul dorit. Simplu. Daca aveți întrebări, noi suntem la dispoziția voastră. Ne puteți contacta oricând aveți nevoie de ajutor. Agenții AutoBoca sunt dornici să vă ofere asistenta în timpul procesului de închiriere. Nu uitați că puteți închiria mașină dorită online. Folosiți cu încredere formularul de rezervare online și noi vă predam autoturismul curat și cu plinul făcut. Puteți profita și de ofertele noastre lunare!

Inchirieri auto oras