Ghid pentru o maşină întreţinută corespunzător

5 paşi de urmat în vederea întreţinerii autoturismului: sfaturi şi recomandări utile de la profesionişti în domeniul auto

Achiziţionarea unei maşini presupune mult mai multe lucruri decât a face plinul cu benzină şi de a te asigura că nu sunt martori aprinşi în bord. Grija acordată autoturismului înseamnă de cele mai multe ori şi prelungirea vieţii modelului. De ce să mergeţi des la service auto când îngriji mai bine maşina? Este important să vă informaţi cu privire la cele mai bune metode de protejare a autoturismului.

Photo credit: Bogdan Tofan

Un şofer bun ştie cum să conducă preventiv, cu atenţie și de asemenea ia în calcul că la anumite perioade sunt necesare lucrări de întreţinere. Însă, pe lângă revizie, verificări ale cantităţilor de lichide, mai sunt câteva elemente ce pot fi făcute din timp, pentru a preveni erodarea maşinii. Acestea pot spori semnificativ calitatea maşinii.

Sunt multe componente ce contribuie la funcționarea corectă a mijlocului de transport pe care-l folosim zilnic. Cu siguranţă vei dori să te foloseşti de autoturismul tău pentru o perioadă îndelungată de timp, având în vedere că este o investiţie considerabilă. Verificările sunt necesare pentru a ţine maşina în condiţii tehnice optime.

Photo credit: Bogdan Tofan

Desigur, îţi aduce şi un număr considerabil de avantaje şi te poate scăpa de multe situaţii neplăcute, însă este necesar să acorzi un pic mai multă atenţie unor aspecte specifice. Așa vei reuși a prelungi viaţa maşinii cât şi a o întreţine corect. Despre ce este vorba mai precis? Iată 5 paşi ce trebuie urmaţi pentru un autoturism funcţionabil:

Fă o inspecţie proprie. De cele mai multe ori, prevenţia te poate salva de la reparaţii costisitoare şi multe bătăi de cap. Nu trebuie să fie ceva complicat. Aceasta inspecţie constă în a te asigura că nu sunt avarii, că ai toate farurile funcţionale şi că există îndeajuns de multă presiune în roţi. Mulţi şoferi ignora aceste elemente bazice, dar care sunt foarte importante. De exemplu, dacă menţii presiunea corectă în roţi, vei scoate un consum mai bun şi vei economisi bani la benzină.

Verificare lichidelor. La schimbări de sezon, trebuie să îţi pregăteşti şi tu maşină pentru a rezista la temperaturi scăzute sau foarte ridicate. O verificare constantă a lichidelor (de parbriz, antigelul, lichidul de răcire) şi în special a uleiului de motor, va asigura o performanţă ridicată şi şanse mult mai mici că ceva să se strice.

De exemplu, o situaţie des întâlnită în rândul şoferilor auto, este îngheţarea lichidului de parbriz pe timp de iarnă. Se uita a se face schimbarea de la lichid pentru vara către cel potrivit temperaturilor scăzute. În această situaţie, îţi va scădea vizibilitatea la drum (nu mai poţi folosi ştergătoarele) şi la o forţare a pompei sau motoraşul spălătorului ce se poate strica foarte uşor. Astfel de situaţii se pot evita dacă eşti puţin mai atent. Nu durează mult timp să analizezi cu atenţia starea tehnică a autoturismului.

Photo credit: Bogdan Tofan

Verificarea bateriei. Deşi în prezent, majoritatea bateriilor nu au nevoie de cine ştie ce întreţinere, ar fi de preferat să ştii unde este localizată şi să verifici periodic dacă nu sunt scurgeri sau reziduuri de minerale sau alte materiale. Este indicată şi curăţarea bateriei cu o perie specială. În acest fel nu o să te mai trezeşti în situaţia în care motorul nu mai porneşte fiindcă a murit bateria. Bateria este foarte importantă pentru starea autoturismului. Nu strică să fiţi atenţi la capacitatea şi compatibilitatea baterie/maşină.

Înlocuirea filtrului de aer din cabină şi motor. Toate aceste demersuri trebuie făcute atât pentru a te bucura de un confort ridicat în maşina cât şi pentru a te asigura de o funcţionalitate excelentă. Dacă vei alege să înlocuieşti aceste filtre la timp (le poţi face chiar tu dacă ai ceva experienţă, dacă nu poţi apela la un service auto), te pot scuti de multe cheltuieli considerabile pe viitor.

Alinierea, rotirea şi echilibrarea anvelopelor. Fiecare producător auto are indicaţii exacte la cât timp trebuie efectuată procedura asta. În acest sens se previne uzura precoce şi vei avea un plus de stabilitate la drum. Dacă te chinui să îţi menţii autoturismul drept pe şosea, este clar că ceva nu funcţionează corespunzător şi trebuie luate măsuri.

Aceşti 5 paşi sunt foarte utili şi te vor ajuta să te urci cu încredere la volanul autoturismului tău. În cazul în care ai de parcurs un drum lung (să conduci multe sute de km), trebuie verificate toate aceste elemente. Siguranţa ta este prioritară şi trebuie tratată cu multe seriozitate. Dacă nu eşti 100% convins că maşina este stabilă, funcţionabilă, mai bine alegi o altă soluţie de deplasare. Poţi opta pentru mijloace de transport în comun (tren, autobuze, microbuze), însă în mod evident, nivelul de confort şi libertate va scădea considerabil.

Din fericire, există soluţii avantajoase pentru a te bucura de autoturisme de calitate, întreţinute în condiţii excelente şi potrivite pentru călătoriile tale. Mulţi români optează pentru un serviciu de rent. Este o modalitate simplă de a accesa modele interesante şi chiar noi.

AutoBoca te poate ajuta să găseşti maşina potrivită pentru drumurile tale. În flota noastră vei găsi un număr considerabil de autoturisme de calitate şi într-o stare perfect funcţională. Haide să afli acum mai multe detalii!

Maşini de bun venit, întreţinute excelent şi oricând pregătite de drum

Pentru călătorii lipsite de stres şi probleme, te poţi baza oricând pe AutoBoca. Îţi stăm la dispoziţie 24/7 iar agenţii noştri sunt pregătiţi să te întâmpine cu informaţii pertinente şi recomandări demne de luat în considerare. Scopul nostru este de a le oferi tuturor ce ne trec pragul mijloace de transport performante şi care se pliază pe necesităţile lor. Avem mii de clienţi mulţumiţi şi conform ultimului studiu implementat de specialiştii noştri, 96% dintre clienţii noştri ne-ar recomanda şi altora.

Photo credit: Bogdan Tofan

În flota AutoBoca vei avea acces la multe modele noi din clase diferite. Recent, am introdus noul VW Polo Automat, VW Jetta, VW Touran, Mercedes Benz Vito Tourer, Suzuki Vitara şi lista poate continua. Ai acum posibilitatea de a închiria o maşină bună şi la un preţ mic!

Inchirieri masini