Hai într-un city break românesc la Cluj!

Pregătiri de o călătorie urbană plăcută în 2020: Bun venit la Cluj Napoca!

Toată lumea are așteptări mari de la noul an. Încercăm să privim pozitiv la toate lucrurile pe care urmează să le facem. Dacă vrem să călătorim mai mult în 2020, atunci pregătirile încep din ianuarie. Uneori este ușor să facem acest lucru deoarece timpul liber poate fi utilizat pentru documentări. Așa cum am observat în repetate rânduri, o bună pregătire din timp devine o certitudine că succesul turistic să apară. De-a lungul ultimilor ani, am observat că românii sunt mai atenți decât de obicei cu pregătirile de vacanță. Nu se mai grăbesc. Vor anumite certitudini că se vor simți bine.

De altfel, am văzut cum românii aleg să descopere România și darurile sale turistice. Uneori reușesc să facă acest lucru destul de ușor dar alteori este nevoie de efort, determinare și concentrare. Anul 2020 pare a fi dedicat city break-urilor. Există un interes aparte pentru călătorii în orașele românești. Sigur nu sunteți surprinși să aflăți acest lucru. De fiecare dată când am pornit într-un city break, ne-am lăsat conduși de spiritul curiozității și am reușit să ne bucurăm de experiențe pozitive. Au fost multe călătorii în România care ne-au adus în cale povești captivante și oameni destul de interesanți.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Dacă v-ați propus să treceți prin latura urbană a țării, atunci sigur o să găsiți locuri fascinante, care să stârnească pasiuni și fericire. Totuși, nu puteți porni orbește la drum. Un pic de pregătire nu strică, chiar este indicată. Majoritatea celor care plănuiesc călătorii urbane prin România în 2020 au în vedere câteva lucruri:

  • 1. Orașul ales. În România o să găsiți o sumedenie de orașe interesante, care pot fi vizitate cu entuziasm și drag. Fiecare oraș promite un anumit tip de experiență turistică.
  • 2. Așteptările de la călătorie. Turiștii au așteptări diverse de la călătoriile pe care urmează să le facă prin țară. O să găsiți orașe ce promit experiențe istorice, culturale, artistice sau distractive. Așa că rămâne să căutați informații despre orașele din lista voastră și să alegeți unul optim pentru tipul de călătorie dorit.
  • 3. Opțiuni culinare și de cazare. Așa cum probabil deja știți, alegerile culinare și de cazare sunt diverse în fiecare oraș, motiv pentru care este important să fim bine informați. Din fericire o să găsim multe locuri faine, demne inclus în călătorii fascinante.
  • 4. Unicitate și elemente speciale. Cine nu iubește să aibă parte de elemente unice și frumoase în timpul unei călătorii? Pentru a verifică dacă locul pe care urmează să-l vizitați are și elemente speciale, ar fi util să folosiți Instagram, YouTube și alte website-uri interesante. Aceste pot fi instrumente bune de informare. Foarte mulți oameni lasă impresii, opinii și recomandări după ce au vizitat diverse orașe românești. De ce să nu profitați de ele? Le puteți urmări cu atenție pentru a află mai multe lucruri despre locurile alese. Vacanță ideală începe cu o bună informare.

Un city break românesc la Cluj: bucuria unei experiențe minunate!

Anul 2020 poate deveni o sursă de momente urbane plăcute, menite să ne încânte chiar și odată cu trecerea anilor. Știm că ne-am lungit puțîn cu introducerea, care a devenit o pledoarie pentru informare și documentare atentă, dar vrem că oamenii să înțeleagă cât de importantă este această acțiune pentru o experiență turistică făînă. Dintre orașele vizitate de noi în ultimii ani, putem spune cu „mâna pe inima” că Cluj Napoca merită să fie în topul preferințelor turistice din 2020. De ce? Răspunsul la această întrebare reprezint motivul care ne-a determinat să scriem un articol dedicat acestui oraș minunat. Atunci când am vizitat orașul Cluj, ne-am bucurat de o experiență plăcută, lipsită de momente stresante sau neplăceri apăsătoare.

vizita la graina botanica din cluj
Photo credit: Ionuț Dușmanu

Vreți să va bucurați de un city break fain în Cluj? Sigur că da! Dacă răspunsul era altul, sigur nu ați fi ajuns la articolul nostru. Aici am încercat să introducem cât mai multe informații despre oraș și cum l-am simțit în repetate rânduri. Clujul este un oraș care oferă câte puțîn pentru toată lumea. Turiștii români și străini pot veni cu deosebită plăcere în oraș. Aici vor găși în primul rând grădina botanică „Alexandru Borza”, un loc pe care-l vizităm mereu cu drag și curiozitate. Grădina este incredibilă și oferă oamenilor de a se relaxa. Plimbările sunt mai plăcute aici, mai ales când ne gândim la fundalul verde de aici. Grădina este bine îngrijită și oferă vizitatorilor posibilitatea de a se relaxa așa cum se cuvine. Noi am explorat grădina și am avut parte de multe momente frumoase.

Această grădină se întinde pe o suprafață impresionantă de pe 14 hectare. Aici ne-a plăcut foarte mult grădina japoneză, unde vezi o frumoasă expresie a artei japoneze. Am fost întâmpinați de o căsuța în stil japonez și un pârâu drăguț. Vizitatorii fac numeroase poze faine aici, pe care le împărtășesc în diverse rețele de socializare (Facebook, Instagram, Tik-Tok, YouTube, Twitter).

cluj napoca 2019
Photo credit: Ionuț Dușmanu

Orașul Cluj Napoca este vibrant și mereu primitor cu turiștii. Pe lângă dezvoltarea economică incredibilă din ultimii ani, orașul este cu siguranță o bucurie turistică. Ar fi util să știți că orașul a fost și Capitală Europeană a Tineretului. Puteți să va începeți drumul în Cluj din Piață Avram Iancu, unde o să găsiți biserica Sfântul Mihail și ansamblul monumental Matia Corvin. De regulă oamenii își dau întâlnire în acest loc, deoarece este cel mai renumit loc din oraș. În această piață frumoasă o să găsiți și o sumedenie de restaurante și cafenele, unde puteți servi ceva bun.

Alte obiective turistice ce merită incluse într-un city break în Cluj se numără Palatul Banffy, palatul Szeki, Palatul Teleki, Opera Română, Universitatea Babeș-Bolyai, Cimitirul Hajongard, cimitirul israelit, casă Benko, casă Învățătorului, muzeul național de istorie a Transilvaniei, muzeul de artă, bastionul Croitorilor, Turnul pompierilor și altele. Așa cum bine vedeți, lista poate include o sumedenie de locuri faine. Aveți la dispoziție și un mall-uri în Cluj, unde puteți face cumpărături cu drag. De ce nu? Știm că mallurile în România sunt la mare căutare, deși în Occident centrele de shopping au pierdut din popularitate. Totuși, dacă alegeți să va petreceți timpul aici, sigur o să va simțiți bine.

Pentru mobilitate urbană, alegeți o mașină de bun venit!

Înțelegem cât de important este că fiecare client care vine la noi să aibă la dispoziție un mijloc de transport sigur și stabil. Așa că am dezvoltat un parc auto care include autoturisme potrivite pentru necesități de transport. La noi o să găsiți multe mașini bune, atent alese de specialiștii AutoBoca. Printre modelele demne de atenția călătorilor se numără Dacia Logan, VW Polo, Opel Astra, Renault Trafic, Renault Clio, Opel Corsa și altele. Aceste modele au fost utilizate des de clienți pentru a se mișca în voie prin oraș. Colegii noștri din Cluj va pot ajută să închiriați fără stres mașini de calitate. Ei vă stau la dispoziție în fiecare moment al procesului de închiriere.

Profitați de experiență lor și bucurați-vă de drumuri plăcute prin acest oraș special! Un city-break reușit se bazează și pe mobilitate. Așa că este important să aveți la îndemână o mașină bună. Aici intervenim noi! Suntem zilnic la dispoziția clienților, ceea ce înseamnă seriozitate și profesionalism dedicat. Merită să știți că dacă aveți întrebări despre anumite aspecte ale procesului, întrebați-ne cu încredere. Nu uitați că aveți la dispoziție și un formular online de rezervare, care poate fi utilizat fără stres pentru a rezerva mașina dorită.

Inchirieri auto oras