Hai la Cluj! Este un oraș tare fain!

cluj napoca 2019

În marile orașe transilvănene descoperim bucuria de a călători fără stres!

Transilvania este una din cele mai vizitate regiuni din România, atrăgând turiști români și străini an de an. Deloc surprinzător, orașele Cluj Napoca și Târgu-Mureș reușesc să țînă viu interesul turiștilor. Atunci când ne dedicăm timpul pentru a călători, vom reuși să găsim multe locuri faine de vizitat și sigur vom întâlni oameni interesanți. De ce să nu descoperim povești fascinante despre o zona vibrantă din punct de vedere cultural, artistic și economic? Fiecare moment petrecut în Cluj Napoca ne-a ajutat să descoperim lucruri noi și interesante despre orașe. Turiștii iubesc orașul pentru experiențele urbane pe care le au, descoperind un mix sublim între istorie, artă și modernitate.

De fiecare dată când plănuim o călătorie prin Transilvania, merită să avem în vedere și un posibil popas în Cluj Napoca. De ce să nu oprim în cel mai mare oraș din zona? Așa o să descoperiți un centru urban important cu un ritm de dezvoltare incredibil. Suntem surprinși plăcut de vivacitatea urbană a Clujului și de capacitatea orașului de a se reinventa. Au trecut anii când orașul era în umbră Bucureștiului.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Astăzi lucrurile s-au schimbat și toată lumea profită de noul trend transilvănean. Clujul Napoca este orașul care reușește mereu să atragă noi investitori, dornici să deschidă afaceri și modele business de urmat. De pe urmă acestor afaceri au de câștigat oamenii care pot găși mai ușor locuri de muncă. În același timp crește puterea de cumpărare a cetățeanului și orașul are de câștigat.

Noul ritm de dezvoltare economic se datorează în mare măsură segmentului IT. Foarte multe firme IT activează în Cluj oferind oportunități de dezvoltare profesională studenților și specialiștilor din zona. Acest pol de dezvoltare IT este binevenit și încurajat de autoritățile locale, care au înțeles câte de multe au de câștigat de pe urmă lui. Atunci când crește puterea de cumpărare a clujeanului de rând, celelalte firme au de câștigat. Așa localnicii au la dispoziție servicii de calitate și produse bune. Firmele încearcă să fie cât mai competitive și să ofere cele mai bune servicii posibile.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Bun venit în Cluj Napoca!

Astăzi sunt mulți turiști români și străini care vor să viziteze Cluj Napoca. Aceștia vor să se descopere „secretele” orașului care a reușit să devină cel mai important pol de dezvoltare IT din România. Pe lângă economia vibrantă a orașului, cu trend ascendent de la an la an, Clujul este o bucurie pentru turiștii care iubesc artă, istoria (antică, medievală, recentă) și cultură.

Într-un oraș atât de dinamic, sigur nu sunteți surprinși să gășiți multe obiective turistice. Pentru a alege mai ușor locurile de vizitat în Cluj, ar fi util să ne informăm cum trebuie. Să nu facem greșeală de trece peste acest pas. De ce să nu fim bine informați atunci când pornim la drum? Putem alege mult mai ușor itinerariul potrivit pentru plăcerile noastre. Există un grad ridicat de subiectivism atunci când vine vorba de călătorii prin Transilvania și nu numai. Ar fi util să urmărim și câteva clipuri video turistice pe YouTube.

Photo credit: Dusmanu Adina

De ce? Foarte mulți turiști profesioniști își câștigă existența din conținutul video distribuit pe YouTube. Ei au canale cu zei, sute sau chiar milioane de subscribers, care abia așteaptă să le urmărească cele mai noi clipuri. O să găsiți și câteva clipuri captivante despre Cluj, un oraș care a atras atenția bloggerilor în ultimii ani.

Va puteți inspiră din călătoriile acestor persoane. Așa puteți croi un itinerariu care să fie în ton cu așteptările voastre de la o călătorie urbană. Noi am folosit mereu YouTube-ul pentru a seta parametrii unor experiențe turistice plăcute. De ce să nu folosiți un instrument atât de util pentru a călători mai ușor? Fiecare drum pe care-l întreprindem prin țară, poate deveni rapid o experiență de neuitat.

Ați putea avea în vedere și Instagram drept un instrument turistic util. Urmează să vizitați orașul? Bun! Căutați pe Instagram hashtag Cluj (#Cluj) și urmăriți pozele postate de diverse persoane. Unele locuri o să va placă iar altele nu. Contează că strângeți suficiente informațîi pentru a descoperi mai ușor orașul, cu mașină sau chiar pe jos. De fiecare dată când ieșim în oraș, putem calca pe urmele altor călători.

Photo credit: Dusmanu Adina

Așa cum foarte mulți turiști au observat în ultimii ani, Cluj Napoca are capacitatea de a găzdui și întâmpina cu oferte interesante pe toți cei interesați de o experiență urbană plăcută. Majoritatea celor care și-au propus să viziteze Clujul în această perioada, îi așteaptă numeroase surprize minunate. Crăciunul în Cluj Napoca poate fi emoția turistică pe care o așteptați de ani și ani.

Noi am fost plăcut surprinși de oraș și am avut parte de povești captivante aici. Mereu am avut plăcerea de a explora Clujul în liniște și fără stres. Dacă aveți suficient timp la dispoziție atunci sunt șanse mari să va bucurați de o experiență turistică specială. Același lucru poate fi spus și despre nenumăratele povești care vă pot întâmpina la fiecare obiectiv turistic mare.

Începând cu primii pași pe care-i facem în Cluj până la acel trist „la revedere”, simțim ceva special în oraș. Noi am putut descoperi restaurante și cafenele moderne, unde am avut deosebită plăcere de a mânca preparate transilvănene și de a degusta cafeluțe bune. Sunt multe locuri sublime care va așteaptă în Cluj. Puteți porni aventură din piață Avram Iancu, unde se află punctul central de întâlnire al localnicilor și al turiștilor. Aici se află și ansamblul monumental Matia Corvin care se regăsește mereu în fotografiile turiștilor. Sigur nu sunteți surprinși să aflați acest lucru. Sunt foarte multe locuri interesante pe care merită să le vizitați. Puteți avea parte de o experiență turistică minunată în Cluj, mai ales dacă aveți un plan de urmat.

În ceea ce privește mobilitatea auto, vă așteptăm în Cluj cu mașini de bun venit!

Știm că sunt mulți oameni care vin cu avionul în Cluj Napoca și apoi vor să folosească mașini pentru a explora diverse locații ale orașului. În acest sens, noi vă putem ajuta. Cum? Vă oferim acces rapid la autoturisme optime pentru călătorii prin oraș. Avem mașini bune pe care le puteți folosi cu încredere: Dacia Logan, VW Jetta, VW Polo, Renault Trafic, Opel Astra (AT și Manual), Opel Astra Tourer, Renault Clio și multe alte modele.  

Dacă vreți să închiriați o mașină bună de la noi, contactați-ne fără reținere. Aveți la dispoziție agenți profesioniști, cu ani de experiență în domeniu. Ei vă vor ajută să alegeți mașină ideală de drum. Vă livrăm mașînă curată și cu plinul făcut! Profitați de această oportunitate pentru a călători cu o mașină bună în Cluj! Să aveți spor și plăcere în fiecare drum întreprins prin Transilvania! 

Inchirieri auto oras