Idei de călătorii în România în iunie

Ce planuri de vacanţă aveţi pentru luna iune? Vă invităm să descoperiţi câteva destinaţii deosebite care merită atenţia voastră!

Prima lună de vară ne aduce zeci de motive să părăsim zidurile gri şi agitaţia din oraş şi să ne îndreptăm către explorarea magia munţilor Carpaţi sau să ne delectăm cu frumuseţea litoralului Marii Negre. Ar fi păcat să nu profitaţi de zilele însorite, temperaturile prietenoase cât şi natura înverzită şi să nu petreceţi câteva clipe de relaxare împreună cu oamenii dragi inimii.

Marea Neagra Romania

Photo credit: Constantin Seghedin

Dacă temperatura este de partea noastră, de ce să nu pornim la drum cu zâmbetul pe buze? Sunt atât de multe locaţii de vizitat încât cu greu te poţi decide la o singură locaţie. Ne-am gândit că nu ar strica să scriem câteva rânduri despre cele mai frumoase locuri de vizitat în luna iunie în România. 

România este o ţară cu adevărat incredibilă şi sunt enorm de multe locaţii care merită descoperite.  Nu este deloc surprinzător că atât de mulţi turişti străini aleg să îşi petreacă concediile pe meleagurile româneşti. Ei sunt de-a dreptul fascinaţi de întreaga cultură, istorie şi minunăţii naturale care fac România o ţară total aparte.

Photo credit: Vasile Prisacariu

Chiar şi un sătuc montan are ceva aparte de oferit iar atmosfera liniştită şi calmul specific aşezărilor pitoreşti, este imposibil de replicat, mai ales în oraşele mari. Credem că fiecare locaţie vine cu o poveste, demnă de apreciat şi descoperit. O să vă bucuraţi mereu de experienţe plăcute prin ţară! Sunteţi pregătiţi să descoperiţi câteva locuri faine din ţară? 

Dacă aţi mai călătorit prin România, cu siguranţă aţi constat şi voi aceste lucruri. Însă, sunt multe destinaţii care deşi nu se bucura de o promovare corespunzătoare, ele ascund adevărate comori turistice. În funcţie de preferinţele voastre, vă puteţi petrece concediile din iunie în inima munţilor măreţi sau pe plajele însorite ale Marii Negre. Indiferent de destinaţie, veţi găsi câteva locaţii a căror poveste ar fi păcat să nu o descoperiţi. Staţiunile de la Marea Neagră sau de la poalele munţilor Carpaţi sigur o să vă încânte cu surprize plăcute! 

Photo credit: Bogdan Almajan

Însă, înainte de a porni la drum, nu ar strica să fiţi informaţi corespunzător. Aveţi nevoie de recomandări utile despre posibilităţile reale de călătorie în România în luna iunie. Astfel, veţi face alegeri potrivite şi care vă pot aduce experienţe turistice inedite. În acest sens, vă propunem câteva destinaţii de vacanţă unde vă puteţi relaxa şi pune pe pauză tot ce înseamnă stres şi griji. În această vară fiecare călătorie poate veni cu poveşti de neuitat! 

Destinaţii de vacanţă în România în iunie: bucuraţi-vă de călătorii fără stres cu o maşină de bun venit!

Cei care caută plaje însorite, distracţie, voie bună şi să îşi petreacă serile admirând un apus de-a dreptul magic pe marginea mării, atunci o idee bună ar fi să vă îndreptăţi către S-E României. Dobrogea este o regiune veche, cu o istorie de peste 2500 de ani şi ascunde multe secrete pentru cei interesaţi să le descopere.

Aceasta a fost ţinutul grecilor şi a romanilor iar rămăşiţele acestei colonizări pot fi admirate de către turiştii curioşi chiar şi în prezent. Dobrogea este regiunea care ascunde numeroase secrete, oarecum trecute cu vederea de majoritatea turiştilor. 

Să nu credeţi că la Marea Neagră singurele posibilităţi de divertisment constau doar în a sta pe plajă sau pe lângă staţiune. Deşi se organizează multe petreceri pentru turişti, mai sunt câteva obiective istorice şi culturale pe care nu ar trebui să le rataţi. Câteva din cele mai interesante vestigii istorice de lângă Marea Neagră vă pot stârni curiozitatea.

Dacă sunteţi pasionaţi de arheologie, atunci o vizită la Muzeul Callatis ar putea fi activitatea perfectă căruia să îi dedicaţi câteva ore bune. Este situat în centrul Mangaliei iar primele încercări de a structura aceasta construcţie sunt mai vechi de un secol. 

Ruinele anticului oraş Callatis nu a trecut neremarcat de cercetători de-a lungul timpului şi mulţi cercetători au depus eforturi considerabile pentru a ridica acest muzeu. În interior veţi găsi multe piese şi exponate care datează din epoca neolitică, practic în urmă cu acum 5000 de ani. Colecţia muzeului conţine obiecte de ceramică, arme din piatră cât şi un papirus foarte vechi.

Foto credit: Dusmanu Ionut

O altă cetate care încă fascinează vizitatorii este Cetatea Histria, construită în anul 657 i. Hr. de către coloniştii greci. Aici puteţi vizita Muzeul de Arheologie de la Istria, unde veţi descoperi o mulţime de basoreliefuri, o colecţie de amorfe şi altare vechi de peste 2000 de ani. În incinta există şi o parte din faţada de marmură a templului închinat “Marelui Zeu”.

Bineînţeles, dacă aţi ajuns în sudul ţării, nu se poate să nu petreceţi măcar o zi şi în Constanța, oraşul-port fermecător. Aici puteţi vizita Cazinoul (o construcţie deosebită din secolul XIX), Acvariul şi Delfinariul. Fiecare locaţie are o poveste. La Acvariu şi Delfinariu puteţi merge cu cei mici, care sigur o să iubească lumea marina.

Altfel spus, o vacanţă la Marea Neagră se poate transforma într-o călătorie în istorie pe care să o împletiţi cu multă distracţie şi voie bună.

Photo credit: Ștefania Lău

Cei care au în inima muntele, cu siguranţă vor dori să îşi petreacă vacanţa din iunie înconjuraţi de pădurile dese şi măreţe din masivele muntoase ale Carpaţilor. Sunt atât de multe atracţii turistice în zonele montane încât un concediu nu ar fi nici pe departe îndeajuns pentru a le vizita pe toate. Însă, asta ar însemna că vă puteţi crea un itinerariu fascinat şi plin de locaţii noi. Chiar puteţi combina o drumeţie pe munte şi cu vizita la un obiectiv interesant. 

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Un astfel de exemplu ar putea fi un traseu către Cabana Dochia. Veţi avea pornirea din Durau, o staţiune micuţă însă fermecătoare din Munţii Ceahlău. Chiar şi pe lângă staţiune veţi descoperi câteva locuri protejate de natură şi ascunse de agitaţie. Traseul poate dura câteva ore, însă cu siguranţă efortul merită. Cabana Dochia este situată la o altitudine de peste 1700 de metri iar priveliştea de sus este de-a dreptul spectaculara.

În itinerariul vostru puteţi include vizite şi la faimoasele bisericuţe de lemn din Maramureş cât şi mănăstirile pictate din Bucovina. Mănăstirile Bârsana, Voroneţ, Putna, Moldoviţa sunt doar câteva exemple de lăcaşe de cult care vă vor cuceri prin frumuseţe, istorie şi legenda.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Un alt obiectiv de interes pe care îl puteţi vizita în luna iunie la munte, este Transfăgărăşeanul. Este unul dintre cele mai frumoase drumuri din Europa şi serpentinele lui vă va purta la altitudini înalte de unde veţi putea admira privelişti frumoase, ale naturii neîmblânzite. 

Munţii Carpaţi sunt adevărate bijuterii naturale şi păstrează secrete vechi de mii de ani. Sunt multe cetăţi medievale, fortăreţe şi castele (Cetatea de Scaun, Castelul peleş, Castelul Bran şi altele) la care puteţi poposi pentru câteva ore. La final, totul depinde de preferinţele voastre. 

Însă, pentru a călători cu plăcere către destinaţiile alese, veţi avea nevoie şi de o maşină de calitate. Şi aici intervenim noi, cei de la AutoBoca. Suntem o firmă de închirieri auto capabilă să ofere servicii profesioniste de rent a car tuturor celor care ne păşesc pragul. Şi nu doar noi susţinem această afirmaţie ci şi clienţii noştri: 96% dintre ei ne-ar recomanda şi altora. 

În flota noastră veţi găsi multe maşini noi din clase diferite, pregătite să vă ducă fără probleme oriunde în ţară. În cazul în care aveţi întrebări, vă puteţi baza pe agenţii noştri să vă ofere asistenţă de care aveţi nevoie. Ei sunt oameni profesionişti, cu multă experienţă în domeniu şi oricând pregătiţi să vă ajute.

Nu doar atât, însă pentru luna iunie, avem şi câteva promoţii pe care nu ar trebui să le rataţi. Vă invităm să ne contactaţi chiar astăzi şi să profitaţi de ofertele noastre! De ce să nu porniţi la drum cu o maşină bună şi în acelaşi timp să economisiţi nişte bănuţi?

Inchirieri auto oras