Impactul YouTube asupra turismului românesc

vizita la graina botanica din cluj

Dedicați unor aventuri urbane nemaipomenite în România!

Revoluția digitală, prin instrumentele sale sociale, a ajutat mulți oameni să dezvolte perspective de dezvoltare interesante. Pe lângă accesul la diverse surse culturale, artistice și istorice, omul are astăzi, datorită internetului, noi surse de venit, ușor de accesat după o documentare atentă. Așa că nu suntem surprinși să vedem atât de mulți oameni căutând informații despre cum să câștige bani folosind darurile internetului. Sunt câțiva români care au reușit să transforme pasiunile lor pentru călătorii și mâncare în adevărate mine de aur. Ei folosesc Instagram-ul, Faceboook-ul și mai ales YouTube pentru a câștiga mulți bani.

YouTube reprezintă pentru milioane de oameni din întreagă lume cel mai bine plătit job, unul pe care-l fac cu plăcere și pasiune. Această platforma socială de clipuri video reușește să ofere utilizatorilor acces la conținut interesant, distractiv, util și relaxant. Dacă căutați cu atenție ceva anume, sunt șanse mari să gășiți, ceea ce este extraordinar. Impactul acestei platforme este mai mare decât bănuiți, mai ales pentru industria turismului. Ne-am gândit să scriem câteva rânduri despre cum YouTube a contribuit la dezvoltarea anumitor segmente ale turismului.

Astăzi putem viziona tot felul de clipuri video despre diverse locuri faine de vizitat din întreagă lume. Putem petrece o zi întreagă urmărind oameni interesanți sau pur și simplu frumoși care colindă lumea și își înregistrează video aventurile. Ei au canale urmărite de sute de mii de subscribers. Astfel de canale atrag atenția business-urilor care vor să transforme popularitatea influencerilor în viitoare vânzări. Uneori vin rezultate atât de bune încât viețile propietarilor de restaurante sau unități de cazare se schimbă considerabil. Totuși, există un interes aparte pentru colaborări inteligente. Trebuie să existe o chimie între cele două părți. Credem că YouTube-ul poate deveni o sursă incredibilă de dezvoltare personală, profesională și artistică.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Pe urmele călătorilor dedicați și creativi în România

Am fost plăcut impresionați să vedem interesul acordat de diverși bloggeri pentru meleagurile și mâncărurile românești. Atunci când urmărești aventurile acestor călători parcă redescoperi țară, ceea ce este cu adevărat minunat. Românii uită de multe ori că trăiesc într-o țară atât de frumoasă și când urmăresc clipuri postate de turiști străini, simt nevoia de a porni și ei la drum. Acest impuls de a calcă pe urmele celor urmăriți pe YouTube este absolut normal. Vedem locuri frumoase și experiențe pozitive pe care vrem să le avem și noi.

Atunci când folosești un clip video drept ghid, devine mult mai ușor să te bucuri de o experiență minunată, una demnă de ținut minte. Trecerea anilor nu trebuie să fie mânată de regrete că nu am făcut „x” sau „y”. Așa că încercăm să călătorim cu entuziasm pe drumurile patriei. Un blogger culinar care înregistrează aventurile sale culinare în diverse restaurante, sporește popularitatea lor. Dacă 100.000 de oameni văd clipul respectiv, în care este pus în valoarea un anumit meniui, va puteți imagina câți o să viziteze restaurantul. Același lucru poate fi spus și despre pensiuni și hoteluri. Unitățile de cazare sunt la mare căutare printre cei care vor să se simtă bine în timpul călătoriei.

Popularizarea restaurantelor și a unităților de cazare din anumite zone ale României prin intermediul canalelor de YouTube a contribuit simțitor la dezvoltarea economică și turistică a țării. Recent chiar unul din cei mai populari bloggeri culinari din lume, Mark Wiens, a vizitat România și prin intermediul clipurilor sale, a adus țară noastră în ochii curioși a milioane de oameni. Episodul cu Delta Dunării al lui Mark ne-a plăcut foarte mult. Sperăm chiar că în viitorul apropiat să vizităm locurile unde a fost Mark, chiar dacă experiență să a fost cu adevărat unică. Chiar și așa abia așteptăm să degustăm preparate din această parte a României. Din câte am văzut și auzit, mâncarea din Delta Dunării este senzațională. Sperăm că în viitorul apropiat să descoperim și noi această parte a României.

Photo credit: Laura Seghedin

Atunci când o țară este vizitată de bloggeri populari, ea capătă un statut de must-see. Dacă suntem atrași de darurile turistice ale unei țări, atunci vom face tot ceea ce putem pentru a o vizită. România ar putea pune accent pe colaborări cu influenceri care pot dezvolta tursitic țara. Având în vedere cât de multe lucruri avem de oferit lumii întregi, ar fi păcât să nu folosim YouTube-ul pentru a promova România. Și noi încercăm să contribuim la dezvoltarea turistică a țării, atât cat putem. Cum? Încercăm să surprindem frumusețea țării în articole dar sperăm că viitorul să ne aducă aproape și de conținut video. Acesta este mai mult decât potrivit pentru a reda aprofundat frumusețea unei țări superbe.

România este țara tuturor posibilităților, mai ales când vorbim de turism și voie bună. Avem în țară numeroase drumuri de făcut. Fie că vorbim de călătorii cu cei dragi sau cu prieteni buni, țară este mai mult decât decât darnică. Puteți urmări cu deosebit interes aventurile celor care călătoresc des prin țară. Acestea pot servi drept ghid util în timpul călătoriei, ceea ce nu strică niciodată. Un pic de ajutor extra ajută la sedimentarea experiențelor pozitive, a celor pe care nu le putem uită.

o masina buna de condus strazi romania

Călătorim cu mașini de bun venit

În 2020 puteți călători prin România la volanul unei mașini de bun venit. AutoBoca va așteaptă cu câteva oferte speciale la diferite autoturisme, de care puteți profita cu încredere. Vrem să descoperiți plăcerea de călători cu drag prin țară, chiar dacă uneori drumurile nu sunt tocmai bune. Așa că am dezvoltat un parc auto cu multe mașini bune, ce pot fi alese cu încredere de clienți români și străini. Ei pot folosi autoturismele pentru a ajunge la diverse destinații. Vrem să mergem oriunde dorim fără să întâmpinăm dificultăți. Cândva este ușor iar alteori trebuie să îndurăm anumite elemente ale traficului românesc pe care nu le apreciem prea mult.

AutoBoca este la dispoziția clienților care doresc să descopere România conducând mașini bune. Avem modele care pot întâmpina nevoi de transport diverse. Așa că la noi o să gășiți la noi mașini mini de tipul Renault Clio, Opel Corsa, VW Polo dar și modele compacte precum Opel Astra, Dacia Logan și microbuze spațioase ca Mercedes Benz Vito, VW Touran sau Renault Trafic! Rămâne doar să ne contactați pentru a închiria mașina optimă de călătorie! 

Inchirieri auto oras