În căutare de liniște interioară prin România

drum transfagarasan 2019

Pregătiri de drum: sfârșit de august și început de septembrie

Zi de zi muncim din greu pentru a ne primi salariul la sfârșit de luna și pentru a avea grijă de lucrurile importante din viață noastră. Avem activități pe care nu le putem evita și trebuie să trecem de greutăți pentru a ne îndeplini obiectivele. Această presiune este mereu acompaniată de stres, anxietate și mici momente de depresie. Să nu uităm de sindromul burnout care apare imediat ce trecem peste anumite limite. Știm că sunt probleme care necesită atenția noastră dedicată și pe o perioada lungă de timp. Dacă avem grijă cu timpul pe care-l avem la dispoziție, atunci devine mai ușor să ne ferim de presiunea stresului și a celorlalte probleme emoționale comune traiului în acest secol.

În prezent mulți oameni se lupta cu o formă sau altă a problemelor emoționale care cresc în potența de la an la an. Așadar, nu suntem surprinși să găsim atât de mulți români în căutarea de liniște și stabilitate emoțională. Nu este tocmai simplu să scapi de presiunea gândurilor. Acestea au obiceiul de a ne bantui mintea mereu și cu greu le putem stăpâni. Foarte mulți români optează pentru vacanțe și călătorii prin România și nu numai. Este lesne de înțeles de ce oamenii vor să scape de locurile care le cauzează stres și dificultăți la nivel emoțional. Așa în timpul unei călătorii preferăm să ne concentrăm pe latura frumoasă a vieții. Descoperim locuri noi și oameni interesanți, care ne fac să uităm de gândurile negative.

România este o țară surprinzător de frumoasă și mereu pregătită să întâmpine vizitatorii cu căldură și voioșie. Chiar dacă sunt probleme cu infrastructură românească, acestea pot fi depășite, mai ales dacă suntem răbdători și lipsiți de nervi. Frustrările cresc atunci când ne lovim de drumuri proaste. Acestea ne pot afecta percepția asupra țării. Sperăm că în următorii ani să ne bucurăm de drumuri bune, lipsite de probleme. România merită o infrastructură modernă, care să ajute oamenii să călătorească cu drag oriune doresc. Credem că este important să ajungem la destinație fără să fim îngrijorați de calitatea drumurilor.

Photo credit: Mihaela Abalaesei

Românii se pot bucura de călătorii plăcute

Am descoperit că documentarea ne poate ajută să explorăm România cu entuziasm și drag. Fiecare sesiune de documentare ne aduce mai aproape de identificarea celor mai faine locații de vizitat. Acestea din urmă sunt diverse și potrivite pentru diferite tipuri de călătorie. Ce înseamnă acest lucru? Unele locuri sunt perfecte pentru călătorii cu prietenii. Altele sunt optime pentru drumuri cu familia. Totuși, sunt și locații românești ideale pentru cupluri.

Din acest motiv este recomandat să ne informăm. În acest mod găsim relativ ușor destinația ideală pentru nevoile noastre. Dacă ne aflăm într-o locație făînă, ne simțim în largul nostru și luăm contact cu clipe frumoase. Acestea pot fi împărțite cu ușurință cu prietenii sau cu familia. Ele devin surse de voioșie spirituală și liniște emoțională, din care ne putem lua energie atunci când stresul ne „lovește”.

Știm că prezentul a venit cu o provocare majoră: sindromul burnout. Acesta afectează mulți români, iar aceștia nici măcar nu știu că suferă de el. Este foarte important să nu exagerăm cu muncă, fără să avem în plan odihnă. Românii care lucrează mult, cu efort fizic sau intelectual, ar trebui să se odihnească. Creierul și corpul au nevoie de odihnă și liniște pentru a funcționa la parametrii normali și apoi înalți. Dacă suprasolicităm corpul, acesta riscă să cedeze, într-un mod sau altul. Așadar trebuie să ne uităm cu atenție la posibilitățile turistice existente și să optăm pentru unul care să ne placă.

turism la pasul tihuta foto
Photo credit: Tinel Andronic

Care sunt cele mai frumoase locuri românești pentru relaxare?

De-a lungul anilor, am găsit multe locuri frumoase, care pot fi ideale pentru cei care vor să se relaxeze și să uite de probleme. Măcar preț de câteva zile ne detașăm de probleme și descoperim bucuria simplă de a trăi. Așa putem găși liniștea dorită și să profităm de ea la maximum. Contează foarte mult să va bucurăți de liniște, mai ales după o perioada îndelungată de stres și greutăți. Noi călătorim des și interacționăm cu darurile turistice românești, așa cum se găsesc ele în țară. Unele sunt mai frumoase că altele, dar toate au o poveste de spus. Dacă reușim să ne inarmam cu răbdare, atunci ne putem bucură de experiențe deosebite.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Munții Carpați găzduiesc multe locații frumoase, care pot fi incluse în itinerarii faine de relaxare. Printre stațiunile montane populare, pe care le puteți avea în vedere, pentru călătorii de liniște și relaxare, o să gășiți Vatra Dornei, Sinaia, Predeal, Azuga, Pojorâta, Rarau, Câmpulung Moldovenesc sau Colibița. Aceste locuri sunt des alese de cei care vor să se relaxeze și să uite de probleme. Atunci când sunt „îmbrățișați” de munții Carpați, stresul se disipă și devenim dedicați odihnei. Sunt multe persoane ocupate, care muncesc foarte mult, care au nevoie de liniște și detașare de stresul cotidian. Ei vor să uite de oraș și tot ceea ce reprezintă el.

Litoralul românesc este foarte popular printre cei care vor să călătorească la sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie. În această perioada, prețurile scad la majoritatea hotelurilor, pensiunilor din zona. Mulți români vor să profite de această scădere a prețurilor, pentru a economisi bani. O scurtă ședere la Mamaia, Vama Veche, Eforie Sud, Eforie Nord sau Venus poate fi o bucurie de nebănuit. Fiecare locație propia poveste și merită descoperită sau creată sub atentă „supraveghere” a Marii Negre.

Confort, stabilitate și bucurie auto: AutoBoca

Astăzi puteți opta pentru un serviciu rent a car, care să va ajute să ajungeți la destinație mai ușor! AutoBoca va poate ajută să închiriați mașini de calitate! Acestea pot fi folosite cu încredere pentru a călători cu drag oriunde doriți. Avem modele pe care le puteți descoperi.

Noi încercăm în fiecare zi să le oferim clienților șansă de a închiria un mijloc de transport bun. Profitați de această oportunitate pentru a închiria autoturismul potrivit! Dacă aveți întrebări, contactați-ne! Avem agenți cu experiență, care va pot ajută să gășiți serviciul optim pentru călătoria pe care urmează să o întreprindeți! 

Inchirieri auto oras