În căutarea locurilor răcoroase din România

Un weekend departe de căldura copleşitoare: câteva zile într-un refugiu în “mâinile” scorţuroase ale munţilor Carpaţi! 

Lunile de vară aduc cu ele multe schimbări atât în cadrul natural cât şi în privinţa temperaturilor, care aparent ştiu doar să crească. Aşa cum mulţi oameni au sesizat, locurile reci din România vin cu noi promisiuni de relaxare şi voioşie termală. Acum este momentul să îţi planifici o vacanţă fiindcă şi opţiunile au devenit mult mai numeroase.

Vara, indiferent unde te-ai duce, te vei putea bucura de peisaje încântătoare, zile însorite şi multă voie bună. Însă, uneori, simţi nevoia să scapi de căldurile copleşitoare şi să te ascunzi undeva prin inima munţilor răcoroşi. Din fericire, România are foarte multe destinaţii de acest fel: locuri ce par rupte din poveşti care te vor ajuta să te relaxezi şi să te încarci cu energie. Nu strică să te regăseşti într-un asemenea loc: o oază darnică de voioşie şi relaxare.

Munţii Carpaţi sunt recunoscuţi pe plan internaţional pentru cadrele naturale nealterate şi numeroase rezervaţii ce protejează variate specii de plante şi animale. Din acest motiv, în fiecare an sunt sute de mii de turişti care aleg să îşi petreacă vacanţele explorând comorile ascunse în aceşti munţi deosebiţi. Ei vin aici pentru a se bucura de momente plăcute, lipsite de stres. De cele mai multe ori reuşesc să facă acest lucru!

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Foarte mulţi romani îşi aleg ca destinaţie de weekend o mică escapadă în Munţii Carpaţi. Şi tu poţi face la fel: te poţi învoi vinerea de la serviciu şi să îţi aloci 3 zile pentru a uita complet de griji şi stres. Însă, pentru a putea identifica cele mai frumoase locaţii montane din România, va trebui să petreci ceva timp pentru a colecta informaţii. În acest fel, vei şti exact unde merită să te duci şi să îţi creezi un itinerar de mini vacanţă. Cea mai dificilă alegere va fi să te limitezi doar la a vizita câteva locuri din munţi, fiindcă posibilităţile sunt numeroase.

Însă, chiar dacă nu vei reuşi să treci pe lista ta toate destinaţiile ce ţi-au atras atenţia, asta nu înseamnă că nu te poţi bucura de timpul tău liber. În plus, aşa vei avea motivaţie să pleci în următoarea excursie, pentru a descoperi alte locuri interesante! Ar fi păcat să ratezi un loc minunat deoarece nu te-ai informat corespunzător.

Photo credit: Ștefania Lău

Cele mai bune decizii vin după o analiză atentă a posibilităţilor turistice existente. În acest mod vei reuşi să te porneşti la drum cu mare drag alături de cei apropiaţi ţie. Sunt câteva locuri răcoroase în România care promit să te impresioneze cu darurile lor. De ce să nu porneşti în explorarea lor şi să te bucuri de o călătorie plăcută? Te invităm să explorezi România într-un mod plăcut!

Ce locuri ascunse poţi vizita în Munţii Carpaţi? Descoperă comorile turistice ascunse în munţii Româneşti la volanul unei maşini de calitate!

Lista cu posibile destinaţii de vizitat în Munţii Carpaţi poate fi în sine copleşitoare. Staţiunile montane din România sunt de o frumuseţe rară şi merită vizitate mai ales pentru peisajele superbe ce le înconjoară. De asemenea, în inima munţilor trăiesc sute de specii de animale sălbatice în libertate ceea ce ne plasează printre primii în Europa în ceea ce priveşte protejarea faunei şi florei. Pe lângă destinaţiile preferate de turişti precum Vatra Dornei, Poiana Braşov, Gura Humorului, Sinia, Predeal mai sunt şi alte locaţii la fel de fermecătoare şi care merită atenţia ta.

Foto: Dusmanu Ionut

Bălea Lac este una dintre acele posibile refugii de weekend care să te ferească de căldurile cotropitoare. Este una dintre cele mai frumoase zone alpine din Masivul Făgăraş şi se afla la o altitudine de 2500 m. Vei ajunge la Bălea Lac de pe Transfăgărășan, o altă destinaţie incredibilă de pe teritoriul românesc. În apropiere, se afla şi Barajul Vidraru, un lac artificial de dimensiuni considerabile cu privelişti pe măsură. Suntem siguri că o să scoateţi telefonul şi o să faceţi numeroase poze interesante.

Dacă vrei să explorezi împrejurimile munţilor, vei da peste câteva sate pitoreşti care te vor cuceri atât cu cadre naturale deosebite cât şi cu oameni primitori, calzi şi un stil de viaţă aparte. Un exemplu de aşa locaţie ar putea fi satul Drăguş ce se afla la poalele Munţilor Fănăraşi. De aici au originat toate poveştile nemuritoare specifice culturii româneşti: cu zmei, feti frumoşi şi ilene cosânzene. Nu ar fi de mirare să te şi simţi că într-un basm!

Photo credit: Ștefania Lău

Polovragi sau satul lui Zamolxis ar putea fi o altă locaţie ce merită trecută pe lista ta. Un obiectiv turistic foarte apreciat în această comună este Cetatea dacică de pe platoul Pietrei Polovragiului care a fost atestată de către istorici ca loc de refugiu pentru un trib dac. Nu este tocmai simplu de ajuns aici, însă merita tot efortul. De asemenea, poţi vizita şi Mănăstirea Polivragi, o construcţie deosebită din secolul al XVII-lea. Este o mănăstire de maici ce poartă hramul Adormirea Maicii domnului şi a fost clasată drept monument istoric. Aici vă puteţi bucura de un popas minunat!

Photo credit: Ștefaia Lău

Fata îndoială vei că vei găsi numeroase locaţii care îţi vor face vacanţa de weekend mult mai plăcută şi relaxanta. Însă, pentru a te bucura din plin de această escapadă, vei avea nevoie şi de un partener de drum de încredere. În acest sens, AutoBoca este mereu la dispoziţia ta. Vei putea alege oricând de la firma noastră o maşină de bun venit pentru a călători cu uşurinţă şi fără bătăi de cap. Avem autoturisme de dimensiuni şi din clase diferite, astfel încât putem acomoda fără probleme orice nevoie de transport. Haide să afli mai multe despre ce este vorba!

La AutoBoca vei găsi cele mai bune maşini de închiriat pentru weekend: te aşteptam cu surprize şi promoţii speciale!

Mereu ne dorim să venim în întâmpinarea clienţilor noştri cu pachete şi servicii de închirieri de calitate. Şi nu doar ne dorim, ci şi punem în practică aceste obiective! Aşa că, ne-am îmbunătăţit flota cu peste 100 de maşini noi şi gata de drum. Mai mult decât atât: la AutoBoca vei putea închiria şi maşini cu transmisie automată! De ce să te simţi limitat sau restricţionat, mai ales când pleci într-o vacanţă?

Photo credit: Bogdan Tofan

Pentru excursia ta de weekend în Munţii Carpaţi, poţi opta pentru închirierea de maşini compacte, precum un Hyundai Elantra, Citroen C-Elysee, VW Jetta, VW Golf 7, sau chiar şi autoturisme mini (dacă plănuieşti o escapadă în cuplu), precum un VW Polo Automat! În funcţie de preferinţele tale, tu eşti cel care alege maşina potrivită. Desigur, dacă vei mai avea întrebări, poţi contacta cu încredere unul dintre agenţii noştri.

Ei sunt mereu pregătiţi să te întâmpine cu toate informaţiile de care ai tu nevoie şi să te ajute în procesul de închiriere. Mai mult decât atât: în lunile de vară, poţi închiria maşini de bun venit la preţuri speciale! De ce ai spune nu la această oportunitate?

Autoturisme bune de inchiriat