În căutarea lui Dumnezeu pe meleagurile virgine ale Bucovinei

calatorii prin tara 2018

În această vară descoperim pulsul divin al Bucovinei prin mănăstirile pictate din patrimoniul UNESCO

 

Pentru milioane de romani turismul religios este o activitate mai mult decât plăcut. Majoritatea celor care întreprind activităţi turistice prin Bucovina vor să se bucure de experienţe sublime, în ton cu credinţa lor. Atunci când avem puţin timp liber la dispoziţie, încercam atât cât putem să ne bucurăm de călătorii prin zone spirituale speciale.

Dacă şi vremea este de partea noastră, atunci începem uşor să ne pregătim de drum. Fiecare mănăstire, mică sau mare, cu istorie bogată sau nu, merită să fie vizitată cu respect şi profundă smerenie.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Câteodată, ne lăsăm prinşi în horă monotoniei moderne şi uităm de legătură cu Dumnezeu, şi încercam să-l regăsim în mijlocul naturii. Meleagurile minunate ale Bucovinei întâmpina luna de lună turişti din toată lumea. Ei vin aici, atraşi de mănăstirile superbe, oamenii primitori şi mâncare delicioasă. Zona de nord est a României reuşeşte mereu să surprindă în cel mai frumos mod posibil.

Câteodată uităm de Dumnezeu, dar facem acest lucru fără voia noastră. Tot timpul cu ochii în calculator şi smartphone, creierul uita să se conecteze la latura spirituală. Atunci când uităm de dărnicia spiritului, devenim ursuzi şi reci. De ce să nu ne bucurăm de o legătură directă cu spiritul autentic românesc, clădiţi aproape de Dumnezeu şi împreună cu El?

Photo credit: Ionuț Dușmanu

O nouă zi, o nouă oportunitate turistică

 

În fiecare lună avem posibilitatea de a călători prin cele mai frumoase zone ale României, mai ales dacă timpul ne permite acest lucru. Bucovina merită să fie explorată aşa cum se cuvine, alături de prieteni buni şi familie. Fiecare experienţă turistică cu elemente spirituale poate veni şi cu revelaţii. Au fost mulţi romani are au vizitat diverse mănăstiri din Bucovina şi au trăit clipe revigorante din punct de vedere spiritual.

Sunt atât de multe mănăstiri incredibile în această parte a României încât cu greu te poţi decide la cursul perfect de drum. Totuşi, să nu vă faceţi griji deoarece cu răbdare şi atenţie, o să reuşiţi să conturaţi itinerariul optim, care să se încadreze în timpul alocat călătoriei. Din fericire, astăzi avem la dispoziţie şi Internetul, unde putem găsi cu uşurinţă surse de informaţii utile, capabile să ne facă viaţa mai uşoară.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Avem posibilitatea de a citi note de călătorie, articole despre cele mai vizitate mănăstiri din Bucovina sau impresii ale unor turişti profesionişti. Dacă strângem suficiente informaţii despre noi locaţii de vizitat, atunci sigur devine mai uşor să pornim la drum. După ce alegeţi destinaţia, puteţi folosi Google Maps pentru a afla cât faceţi până acolo şi pentru a descoperi câteva lucruri despre traseu. Acesta este un bun mod de a controla corespunzător călătoria sau cel puţin anumite aspecte ale ei.

Photo credit: Ionut Dusmanu

Bucovina este renumită pentru mănăstirile sale, atrăgând atenţia a sute de mii de turişti în fiecare an. Aici o să găsiţi oameni din Franţa, Spania, Germania, Anglia, Austria, Norvegia, Danemarca, Suedia şi alte ţări europene.

Ei vin să admire arhitectura mânăstirilor dar şi a clădirilor în care locuiesc oamenii zonei. Să trecem totuşi în revistă câteva din cele mai vizitate locaţii din Bucovina şi cum puteţi ajunge la ele într-un mod plăcut şi sigur. Pe măsură ce citiţi rândurile următoare, o să descoperiţi câteva locaţii interesante, demne de vizitat dacă aveţi suficient timp la dispoziţie.

 

Cele mai vizitate locuri din Bucovina

 

În 2018 puteţi să vă începeţi călătoria prin Bucovina cu un drum până la Voroneţ. Aici o să găsiţi o linişte spirituală aparte, care o să vă cuprindă în totalitate. Vă puteţi bucura de o experienţă aparte, plină cu emoţii profunde şi mereu vibrante. Mănăstirea Voroneţ este cu siguranţă una din cele mai frumoase destinaţii din Bucovina, atrăgând atenţia privitorilor cu pictura să extraordinară (prezenţa interior şi exterior).

Puteţi face câteva poze pe care să le păstraţi drept amintiri sau evident le puteţi distribui în diverse reţele de socializare (Instagram, Twitter sau Facebook). Sigur prietenii voştri o să le aprecieze. Să staţi măcar o oră şi să admiraţi aşa cum se cuvine mănăstirea. Nu trebuie să faceţi totul în grabă. După drumul lung, nu strică să vă odihniţi puţin. Puteţi vizita şi interiorul bisericii şi implicit să admiraţi pictură minunată (cu celebrul albastru de Voroneţ).

De asemenea, puteţi vizita cu încredere mănăstirile Arbore, Suceviţa şi Moldoviţa, incluse şi ele în patrimoniul UNESCO. Fiecare mănăstire are propria poveste şi merită să o descoperiţi. Sigur o să fiţi impresionaţi de modul cum istoria a tratat fiecare lăcaş de cult în parte.

De ce să nu luaţi contact cu spiritul autentic al locului? În acest mod o să apreciaţi şi mai mult faptul că după sute ani ani aceste minunate mănăstiri încă sunt în picioare şi găzduiesc slujbe. Fiecare drum pe care-l faceţi prin Bucovina sigur o să fie superb.

Photo credit: Mihaela Abălăesei

Nu ştiţi cum să faceţi cu mijlocul de transport? Este simplu: închiriaţi un autoturism şi porniţi la drum cu încredere. De ce să nu aveţi şi voi parte de o experienţă auto completă? Să ştiţi că nu este greu să închiriaţi o maşină astăzi, mai ales dacă colaboraţi cu o firmă de încredere.

AutoBoca vă poate ajuta să porniţi la drum cu un autoturism de calitate, optim pentru drumurile româneşti. Avem sedii în Iaşi, Suceava, Bacău şi Rădăuţi. O să vă fie uşor să accesaţi serviciile noastre. Avem agenţi cu experienţă în domeniu care sigur o să vă facă munca mult mai uşoară. Încercaţi cu încredere şi voi maşinile de bun de la AutoBoca în această vară!

Inchirieri auto oras