În drum spre o nouă emoţie turistică românească

Emoţii turistice sincere româneşti: explorează în voie România la volanul unei maşini de bun venit!

România este fără îndoială o ţară deosebită din multe puncte de vedere, în special privind mediul natural. Natura are o alură sublima, pe care cu greu o poţi ignora! Dacă iubeşti darurile naturii, atunci cu siguranţă o să doreşti să vizitezi Munţii Carpaţi, Delta Dunării sau Podişul Transilvaniei. Acestea sunt doar câteva din expresiile naturii romaneşti care impresionează de la prima interacţiune cu ele.

Unde este pasul Rucar Bran

Photo credit: Dusmanu Ionut

Chiar dacă nu eşti un patriot convins, nu poţi nega frumuseţile ascunse în ţara noastră. Nu este de mirare că atât de mulţi vizitatori străini de prin toate colţurile lumii sunt complet fermecaţi de peisaje montane (unele par prelucrate într-un program de editare), construcţii, monumente istorice cât şi de vechi obiceiuri şi tradiţii păstrate de sute de ani. Toţi cei care au venit în ţara noastră s-au bucurat de experienţe pozitive, lipsite de bătăi de cap.

Photo credit: Marius Isac

Din prima clipă se simte alura unui plus turistic aparte, prezent în orice colţ al României. Aceasta este tărâmul legendelor, miturilor şi a ceremoniilor unice care pun accent pe spiritualitate şi o strânsă legătură dintre om şi natură. Turismul românesc a fost revitalizat în ultimii ani, atrăgând vizitatori din diferite ţări europene şi nu numai (Statele Unite ale Americii, Canada sau China). Chiar dacă mai avem de muncă la capitolul infrastructura, credem că compensam cu darurile speciale ale naturii.

Photo credit: Vasile Prisacariu

Se poate observa o tendinţă specială din partea persoanelor din Asia să viziteze diverse oraşe româneşti, bogate într-un alt tip de monumente: istorie, culturale, artistice şi sociale. Pentru ei suntem un popor complet diferit, cu ideologii ce aduc perspective noi, cât şi cu delicii culinare total diferite cu cele existente în Asia.

Practic, o vizită în România reprezintă o experienţă unică, memorabilă şi la final îţi poate schimba modul în care percepi anumite lucruri. Turiştii din această parte a lumii vin echipaţi cu aparate de foto performante şi o poftă aparte de explorat.

Poze castel Peles Romania

Photo credit: Dusmanu Ionut

Turismul românesc are un puls aparte, un grad de unicitate special, peste care nu îl poţi trece cu vederea. Cu toţii am auzit de Castelul Bran, Castelul Peleş, Cetatea Alba Iulia, Sibiu, Braşov şi vizitatorii străini sunt de-a dreptul încântaţi de aceste locaţii. Pe lângă munţi frumoşi, litoral cuprinzător, în România sunt şi sute de obiective incluse în Patrimoniul UNESCO, unele dintre ele unice în întreaga lume.

Un astfel de exemplu este Cascada Bigar, o adevărată minunăţie. Aici apa se varsă pe un con de tuf vulcanic, învelit în muşchi şi este atât de limpede şi clară, încât poţi vedea păstrăvii înotând. Cascada Bigar a fost în atenţia presei internaţionale, atrăgând atenţia comunităţii turistice prin frumuseţea sa unică.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

O altă comoară a României este vestitul Castel Bran, un loc plin de legendă şi mister. Aceasta construcţie impresionantă (fosta cetate militară), a fost muza de inspiraţie pentru scriitorul Bram Stoker, cel care a adus faima castelului. Legenda Contelui Dracula fascinează şi în prezent imaginaţia oamenilor, ce vin aici curioşi să descopere locul în care a stat contele însângerat. Chiar dacă castelul a servit doar sursa de inspiraţie pentru contele Dracula, este uşor de înţeles de ce misterul planează în comună Bran.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Nu vei fi dezamăgit nici de sătucele montane româneşti. Unele dintre ele sunt adevărate muzee, în cadrul cărora stilul de viaţă pitoresc nu a fost uitat. Aici se trăieşte simplu, însă frumos şi parcă se apreciază alte valori. Te poţi refugia de aglomeraţia aşezărilor urbane şi să îţi petreci zilele admirând peisaje spectaculare şi explorând munţii impunători.

Dar România este mult mai mult decât natură copleşitoare, construcţii centenare şi obiceiuri fascinante. Aici vei găsi şi oraşe vibrante pline de viaţă şi oameni calzi şi primitori. Sunt multe staţiuni moderne pregătite oricând să primească turiştii curioşi. Pe timp de iarnă, te poţi încumeta să schiezi, la una dintre pârtiile de ski disponibile (Durau, Vatra Dornei, Sinaia, Predeal, Poiana Braşov şi altele). Cu siguranţă vei găsi şi câteva evenimente care să îţi atragă interesul: expoziţii de artă, obiecte tradiţionale prelucrate manual cât şi zeci de standuri cu bunătăţi şi dulciuri tradiţionale româneşti.

Photo credit: Vasile Prisacariu

Sunt foarte mulţi oameni care în prezent au în plan vizite în România. Vor să se deconecteze de cotidian, să descopere locuri noi şi interesante. Iar acest lucru este posibil dacă ai alături şi un mijloc de transport pe măsură. Cu siguranţă, vei dori să ai parte de libertate în mişcare şi să te opreşti unde vrei şi cât vrei. Mai orice rută prin România este bogată în atracţii speciale, aşa că nu ar fi rău să poţi poposi la câteva dintre ele, chiar dacă nu erau incluse în itinerariul iniţial.

Scopul vizitatorilor este să găsească în timp rapid un autoturism potrivit pentru următoarea călătorie. În acest sens este important să ai acces rapid la un serviciu profesionist de închirieri maşini, oferit de o firmă serioasă şi de încredere. Este o soluţie avantajoasă care te poate scuti de nenumărate bătăi de cap. Nu ar fi plăcut să porneşti la drum prin România la volanul unui autoturism noi, într-o stare tehnică excelentă? Dacă răspunsul tău este da, atunci haide să afli de ce AutoBoca este alegerea potrivită pentru tine.

Explorări turistice inedite în România cu o maşină nouă de bun venit

Autoboca este firma de la care poţi închiria oricând maşini pentru experienţe turistice pozitive; şi lipsite de stres. În flota noastră vei avea access la multe autoturisme sigure şi uşor de condus pe străzile din România. Totul depinde de preferinţele tale şi de destinaţia aleasă.

La ce anume te poţi aştepta de la AutoBoca? Răspunsul vizează trei direcţii: profesionalism, seriozitate şi transparentă 100%. Ne place să ne ţinem de cuvânt, să fim deschişi către clienţii noştri şi nu ne este frică de provocări. Te poţi baza pe agenţii noştri să îţi ofere toate informaţiile necesare pentru că tu să pleci la drum cu modelul potrivit.

Photo credit: Bogdan Tofan

Dacă în planul tău sunt incluse mai multe călătorii prin cadrul marilor oraşe româneşti (Bucureşti, Iaşi, Cluj), atunci vei avea nevoie de o maşină care să te ajute să te strecori cu uşurinţă în trafic. O soluţie excelentă ar putea fi VW Polo Automat. La AutoBoca vei găsi ultimul model, ce îţi va fi înmânat curat, cu plinul făcut şi pregătit să te ducă la destinaţiile dorite. VW Polo Automat este foarte uşor de condus şi potrivit pentru zonele urbane. Chiar nu vei fi dezamăgit.

Photo credit: Cosmin Ilieș

În cazul în care ţi-ai propus să străbaţi câteva zone montane cu prietenii, atunci îţi propunem să închiriezi noul VW Golf. Este un autoturism spaţios, puternic şi rezistă fără probleme la drumuri cu dificultăţi. De asemenea, te vei bucura de un portbagaj generos, ceea ce înseamnă că nu te vei simţi restricţionat în privinţa lucrurile ce le poţi lua cu tine.

Familiile şi grupurile mai mari de prieteni (7-9) pot opta fie pentru un VW Jetta, un SUV precum Suzuki Vitara sau poate pentru un microbuz precum Mercedes Benz Vito Tourer sau Renault Trafic. Jetta este un autoturism versatil şi poate fi un partener de drum ideal pentru o familie. Îl poţi utiliza fără probleme atât pentru călătorii în mediul urban cât şi prin zone montane.

Photo credit: Bogdan Tofan

Suzuki Vitara, un SUV cu o constituite robustă şi un motor puternic, este de multe ori ales de grupuri de prieteni care se simt entuziasmaţi să cutriere Munţii Carpaţi. Aduce un plus de stabilitate şi siguranţă, datorită dotărilor performante ce vin cu noul model.

Mercedes Benz Vito Tourer sau Renault Trafic poate fi soluţia ideală pentru grupurile mari de persoane ce doresc să facă un circuit al României. Sunt autoturisme mari, spaţioase şi rezistenţe. Nu doar atât, însă toţi pasagerii se vor simţi confortabil, lucru esenţial, mai ales la drumuri foarte lungi.

Vei găsi toate aceste modele interesante la AutoBoca. Nu doar atât, însă în februarie, ai oportunitatea să le închiriezi la un preţ avantajos. De ce ai spune nu? Contactează-ne chiar acum şi descoperă România cu plăcere!

Autoturisme bune de inchiriat