În martie explorăm tărâmul românesc cu VW Jetta

Primăvara începe cu noi aventuri turistice în România cu ajutorul Autoboca! Soarele ne îndeamnă să descoperim noi regiuni minunate…

Martie, luna cea mai aşteptată de la începutul anului, ne întâmpină cu voie bună, temperaturi ridicate şi un soare primitor care te îmbie la plimbări în natură. După o perioadă îndelungată de frig şi vreme mohorâtă, a venit momentul să te bucuri de câteva clipe de relaxare şi să respiri aerul curat de primăvară.

A venit timpul să ne luăm rămas bun de la frig şi să primim aşa cum se cuvine soarele. Şi cum altfel să te bucuri de noile schimbări dacă nu cu o mică excursie prin frumoasă Românie? Plaiurile mioritice încă ascund secrete turistice minunate, ce merită să le descoperim aşa cum se cuvine.

Photo credit: Marius Isac

Din fericire, ţara noastră a fost binecuvântată cu resurse bogate, un relief variat (munţi, litoral, Delta Dunării, cascade, peşteri şi monumente ale naturii fascinante) cât şi cu o istorie şi cultura cuprinzătoare. Orice regiune a României are ceva unic de oferit vizitatorilor. În Transilvania vei descoperi peisaje naturale spectaculare, în Moldova şi Bucovina vei fi fermecat de viaţă tradiţională cât şi conexiunea cu spiritualitatea iar în Tara Românească vei găsi câteva monumente istorice deosebite chiar şi la nivel mondial.

Practic, după o vacanţă prin aceste zone te vei întoarce revigorat, entuziasmat că ai reuşit să înveţi mai multe lucruri despre patria ta cât şi cu multe amintiri deosebite. Suntem siguri că din când în când nu strică o drumeţie prin România.

Photo credit: Vasile Prisacariu

Însă, care ar fi obiectivele turistice principale de vizitat în aceste regiuni? La o simplă căutare online, vei constata că numărul lor este copleşitor. Sunt sute de site-uri şi bloguri dedicate în totalitate surprinderii frumuseţilor naturale şi istorice din România. Fiecare dintre acestea îţi pot furniza informaţii (unele mai mult sau mai puţin folositoare) cât şi poze din diferite locuri. Dar, nimic nu se poate compara cu prezenţa ta la acele destinaţii şi să te laşi copleşit de magia munţilor şi liniştea sătucelelor pitoreşti. O să descoperiţi numeroase regiuni interesante, care merită o atenţie dedicată. Să nu uitaţi să aveţi aparatul foto pregătit. O să-l folosiţi cu deosebită plăcere.

Cu toate acestea, timpul nu ne permite (mai niciodată) să călătorim mult şi fără stres. Totuşi, putem găsi şi câteva zile libere, demne de „utilizat” cu plăcere. Sunt şi alte responsabilităţi de care trebuie să ne preocupăm, însă asta nu înseamnă că nu putem dedica câteva zile pentru a explora România. În acest sens, îţi propunem să vizitezi câteva obiective de interes specifice pentru fiecare zonă în parte. Aşa, vei putea culege câte o frântură din acele elemente deosebite ce fac din România un adevărat paradis turistic. Sunteţi pregătiţi să exploraţi câteva zone interesante din ţară?  Sperăm că răspunsul vostru este da!

Photo credit: Vasile Prisacariu

Moldova şi Bucovina sunt destinaţiile alese de cei care caută câteva clipe de refugiu, linişte, departe de tot ce înseamnă agitaţia şi aglomeraţia marilor oraşe. Aici, vei găsi câteva sate montane în care timpul pare să fi stat în loc iar grijile oamenilor sunt  concentrate pe aspectele spirituale, mai puţin pe resursele materiale. Tot în această zonă, se afla cele mai frumoase biserici şi mănăstiri din ţară.

Din acest motiv, în fiecare an, mii de pelerini aleg să plece la drumeţii pe munte pentru a-şi aduce omagiile pentru Dumnezeu. Aici sunt cele mai frumoase mănăstiri din Europa de est pe care trebuie să le vizitaţi. O să vă impresioneze.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Mănăstirea Voroneţ este unul dintre obiectivele de interes ce nu ar trebui ratate. Este una dintre cele mai valoroase construcţii de pe vremea lui Ştefan cel Mare şi continuă să minuneze vizitatorii din prezent. Numită şi Capela Sixtină a Estului, acest lăcaş de cult se deosebeşte de celelalte prin frescele sale atent pictate cât şi prin acea nuanţă de albastru, unică în lume. Se spune că nici până în prezent specialiştii nu au putut replica această culoare, rămânând cunoscută drept „albastru de Voroneţ”. Această mănăstire  face parte din patrimoniul UNESCO.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Mănăstirea Suceviţa poate fi un alt loc care merită atenţia ta. Este situată la doar 50 km depărtare de Voroneţ, ceea ce înseamnă că poţi vizita ambele locaţii într-o singură zi. Mănăstirea Suceviţa a fost construită în secolul al XVI-lea la iniţiativa boierilor Movilă. Vei fi impresionat de atenţia la detalii ale picturilor cât şi a stilului arhitectural folosit (elemente bizantine şi gotice). Iar partea cea mai plăcută este că vei putea să te relaxezi într-un mediu natural, înconjurat de păduri dese şi verzi.

Transilvania este un alt ţinut care a fermecat sute de mii de oameni de peste tot în lume prin mister, construcţii medievale şi munţi spectaculari. Doar aici ai putea petrece luni de zile explorând şi tot nu vei ajunge să te plictiseşti. Vei găsi oraşele montane pline de istorie precum Cluj, Sighişoara, Targu-Mures şi lista poate continua.

Castelul Corvinilor Hunedoara

Photo credit: Felicia Prodan

Castelul Corvinilor se număra printre atracţiile principale de vizitat în Transilvania. Este o construcţie impresionantă ce datează încă din secolul XV. În jurul acestui monument istoric au fost asociate numeroase legende, în special despre Vlad Ţepeş şi Iancu de Hunedoara. Fără îndoială, acest minunat castel este o adevărată bijuterie arhitecturală care te va cuceri din prima clipă.

În partea de sud a României, trebuie musai vizitat Bucureştiul, capitala şi unul dintre punctele principale de acces din ţară. Deşi este un oraş într-o continuă mişcare, aici vei descoperi un mix deosebit între tradiţionalism şi modernism. Denumit şi Micul Paris, în Bucureşti ai la îndemână tot confortul tehnologiei din prezent îmbinat cu atmosfera romantică a trecutului. În Centrul Istoric vei avea acces la câteva obiective de interes.

Photo credit: Constantin Seghedin

Hanul lui Manuc poate fi un astfel de exemplu. Deşi a fost construit acum două secole, acest loc pare a rămâne neschimbat. Arhitectura locului cu foişoare de lemn ornate cu finisaje din fier te va fascina şi îţi vor stârni curiozitatea pentru mai mult. În plus, poţi să te şi plimbi pentru câteva momente prin grădină impresionantă din împrejurime.

Însă, pentru a te bucura de vacanţa ta, vei avea nevoie şi de o maşină de calitate. În această manieră, vei putea să călătoreşti în libertate şi fără stres către orice destinaţie ţi se pare interesantă. Cum alegi autoturismul potrivit? Aici, te poate ajuta AutoBoca. Pentru toate excursiile de primăvară, avem câteva recomandări demne de luat în considerare.

Photo credit: Bogdan Tofan

Una dintre acestea ar fi noul VW Jetta, un autoturism deosebit care a primit doar feedbackuri pozitive. De ce să alegi şi tu acest model pentru a călători în România? În rândurile următoare îţi vom oferi câteva motive pentru care noul Jetta poate fi partenerul de drum de care ai nevoie.

Vacanţe de primăvară prin România cu noul VW Jetta

România poate fi explorată cu drag şi încredere dacă ai la dispoziţie un VW Jetta curat şi uşor de condus. Acest autoturism este cu siguranţă un mijloc de transport care te poate impresiona, la drum scurt său lung, cu sau fără prieteni sau familie aproape. Tărâmul românesc este mereu darnic cu exploratorii săi, mai ales dacă aceştia au de gând să facă multe fotografii şi clipuri video. Cu siguranţă la finalul vacanţei tale vei avea multe adiţii noi pentru profilul de facebook sau instagram.

Rent VW Jetta in Romania great price

Photo credit: Bogdan Tofan

Însă, de ce să alegi noul Jetta? În primul rând vei conduce o maşină eleganta şi puternică. Cu un design impunător, noul model de VW Jetta te cucereşte doar dintr-o privire. Este foarte uşor de manevrat şi dispune de dotări performante pentru a îţi crea toate condiţiile pentru o experienţă auto inedită. În al doilea rând, Jetta vine şi cu o spaţiere generoasă atât în interior cât şi în portbagaj. Tu şi ceilalţi pasageri veţi călători confortabil şi fără stres. Majoritatea persoanelor care au închiriat acest model de la Autoboca, s-au bucurat de experienţe plăcute, lipsite de stres.

Şi nu în ultimul rând, un alt motiv pentru a închiria noul VW Jetta pentru călătoriile tale este caracterul versatil al acestei maşini. Se adaptează fără probleme la toate tipurile de drumuri şi ca bonus nici nu are un consum ridicat. De ce ai spune nu la un astfel de autoturism?

Photo credit: Bogdan Tofan

Partea bună este că poţi închiria noul Jetta de la AutoBoca la un preţ avantajos pentru toată lună martie. Îţi oferim şansă să economiseşti bani fără a face compromis la calitate. Cum poţi accesa şi tu noul VW Jetta? Foarte simplu: ne contactezi şi de restul ne vom ocupa noi. În doar câteva minute vei avea maşină curată, cu plinul făcut şi pregătită pentru o aventură rutieră. Aşa că, nu mai sta pe gânduri: rezervă noul VW Jetta chiar astăzi!

Inchirieri auto oras